Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • piplica

    Andreja, kako to misliš da masnoj kosi ne pogoduje često pranje... Koja je alternativa?

    avatar

    31.03.2007. (08:35)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Eh, odličan post! Meni su nokti postali ljepši i bolji, nema više onih bijelih pjegica i ne listaju više... E sad... Ne znam dali je to od UN-ke ili nečeg drugog, ali bilo kako bilo, ja sam sretna. Inače, danas se jede grah salata moje "škrobnidan" jelo...Mmmmljac! Idem ja sada, a vi mi uživajte! A za kosu...Pa imam normalnu kosu, neki čak kažu gustu, ali ja sam zadovoljna. Ne koristrim regenerator jer mi se kosa onda zamasti brzo. Ali recimo, pokušavam koristiti neke blaže šampone, npr. johnson's ili tako neki...Ah, sad moram ići...Gladna sam ko pas...Pusa!

    avatar

    31.03.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ovo je baš korisno. A ono za nokte i tastaturu...pa to me iznenadilo. Mislim, pa nisu to oni nekadašnji pisaći strojevi s ubojito tvrdim tipkama na kojima se lome nokti, ali ipak...tko bi rekao. A točno sam primijetila kako se listaju. Znači tako...Hm... :-)

    avatar

    31.03.2007. (11:42)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @piplica čuj... pereš kad moraš. Iz osobnog iskustva (nakon poroda), ti mogu ispričati nešto što je iznenadilo i mene kao frizerku. Naime po nekim babskim pričama kosa se ne pere 40 dana nakon poroda. Tako sam napravila i ja. Prvi tjedan mi je bila koma, drugi katastrofa, onda se odjednom stvar normalizirala. Na kraju kad sam je krenula prati nisam uopće imala dojam da je ne znam koliko masna ili prljava.
    Druga stvar koju sam zamijetila jest da ljudima sa masnom kosom ne treba snažno masirati vlasište tijekom predpranja i pranja kose, jer gruba stimulacija istog izaziva snažnije lučenje lojnica. Znači kod takvih se pere nježno i s nježnim šamponima.

    avatar

    31.03.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • babaipo

    kad smo kod noktiju - žene drage, znam da mi volimo biti lijepe sebi i radi sebe, ali muškarci koji su pravi znalci (znalci=lisci) ženske ljepote jako cijene lijepe ženske ruke i uređene nokte.
    nikada vjerojatno neću naučiti obavljati kućanske poslove u rukavicama (osim kada su neke jače kemije u pitnju), nokte sređujem po sistemu sama svoj majstor - jednom tjedno i to najmanje i najviše, nema se vremena (ha ha ha). volim francusku manikuru na ne jako dugim noktima.

    moram vam se i pohvaliti - jednostavno nisam mogla čekati sutrašnji dan i vaganje pa sam to obavila danas.
    nakon mjesec dana i nešto sitno na ovom programu (uz grijehe i grijehiće) - realno sam skinula 5 kg! (pala mi omdah na pamet opaljena i usporedba skinutih kg s kg krumpira:-)
    nije da sam zadovoljna - prezadovoljna sam!

    pitanje vezano uz kosu - volim namotati 3/4 suhu kosu na čupave viklere da izbjegnem mukotrpno feniranje koje splasne kad prespavam... da li je istina da takav tretman uništava kosu i ako je to točno postoji li neka alternativa?

    pusa vam svima
    i zbilja se može, vjerujte sebi ako već meni nećete:)

    avatar

    31.03.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • Angie

    Ruby me podsjetila na moju prvu i zadnju čini,unatoč mi se manikuru ruku.Dok sam čekala šišanje u fensišmensi zagrebačkom welnesu(dakle frizeri su im vrhunski)veli meni gazdarica salona "Evo da skratite vrijeme možete odraditi manikuru,menikurka je slobodna".Iako sama uređujem nokte godinama ih ne režem nego kratim turpijicom i poliram onim čudesnim polirkama reko "Ajjde".Kad me teta manikurka počela netezati za prste nemilosrdno i grubo već mi je bilo dosta a vrhunac je bio taj da je ona meni zapravo odrezala i ispolirala nokte skoro na "nulu"i namazala ih prozirnim lakom.Taj sport kooštao je 100 kunića,never again.
    Kosa,klasika za polusjedu bivšu crnku,bojim je i borim se s crvenim pigmentom kojeg imam masu i mrzim ga,dakle masno tjeme suhi vrh unatoč pakunzima,silikonskim onim nečim za vrhove,što sam sijedija vlas mi je sve suša a z to kosa mi je valovita pa sad ti nosi ove in popeglane frizure,horor.

    Hvala gošćama ,poučno i interesantno

    avatar

    31.03.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Kad jednog dana dodjem u Hr, ici cu prvo na frizuru. Eto Andrea, biljezim se ;). Jedina stvar koja mi se u Americi ne svidja su frizeri. Dakle, na edukaciju kod nasih bi ih sve kolektivno potjerala. Mozda su sta bolji u kakvim fensi-smensi salonima, neznam, nisam probala.
    Za nokte danas postoje razni preparati i lakovi protiv listanja noktiju itd., tako da nema straha, ali svakako se slazem da se sdravlje ocituje, pored ostalog, i na noktima.
    Hvala goscama urednicama za danasnje postove :).

    avatar

    31.03.2007. (15:33)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    ...i gostujte nam opet! Nikad dosta recepata za škrobni dan, a slanutak sam potpuno smetnula s uma. Eto ga idući put u mojoj padeli, malo na jušno da se okrijepimo i sa žlicom, a uz to salata od svježeg kupusa začinjena jabučnim octom koji je izvrstan i za dijetu i za ten. A kosa i nokti...e, tu sam tanka. Doslovce. Imamo mi i takvih mjesta na tijelu...:-))) Nokti mi stvarno rijetko dođu na red, osnovno podrezivanje i amen, ali s kosom uvijek posla. Peri, reži, farbaj, peglaj...Ma ne, ne mučim je baš toliko, ali koliko god se trudila, pada li ga, pada. Znam da to ovisi o godišnjem dobu, godinama, hormonskoj neravnoteži, stresu i koječem još teško rješivom, no što i kako dalje? Za početak, krećem iznutra, yesss za biotin!

    avatar

    31.03.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kosa mi je srednje gustoće, ali otkako je šišam na kratko - vlas je postala deblja. Ista frizerka me šiša godinama. Probala sam mijenjati, ali sam se pri slijedećem šišanju - vraćala. Uglavnom se šišam na isti način, samo ponekad kraće ili dulje. Održavanje je lagano, samo prstima protresem poslije pranja.
    No, problem je kod kćeri. Ima 14 godina i na žalost - naslijedila je kvalitetu kose po ocu (koji se šiša na milimetar i povremeno obrije glavu).
    Kosa joj je od djetinjstva slaba. Šišali smo je na kratko, no sada bi željela dugu kosu. Pokušavam je uvjeriti da se šiša na kratko još neko vrijeme. U posljednje dvije godine, kosa joj je malo gušća, ali vlas je tanka. Radi svakodnevnog treninga i znojenja, pere kosu svaki dan, svaki drugi sa šamponom. Ima lijep oblik glave i dobro joj stoji kratka kosa. Molim za savjet - da li je bolje kosu još jedno vrijeme šišati, jer ovako slabu kosu veže gumicom, što je dodatno oštećuje.
    I što se može preporučiti za njegu i eventualno poboljšanje kvalitete kose.
    Napominjem da ima zdravu prehranu.
    Hvala :)

    avatar

    31.03.2007. (17:49)    -   -   -   -  

  • klodica

    Imam masnu kosu i perem ju svaki drugi dan, nekad čak i svaki dan...šišam se na kratko samo zbog toga. Pomirila sam se s tim..tako je kako je :) Super post. Čestitam :)

    avatar

    31.03.2007. (18:25)    -   -   -   -  

  • Rubia

    MINI MAXINE - Ako nabaviš te biotin kapsule uskoro, javi u komentarima efekt :)

    avatar

    31.03.2007. (19:52)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    Važi, Ruby. Samo, ne očekujem baš neki turbo brzi rezultat. Dajem biotinu mjesec-dva fore da pokaže što zna:-). Nemojte sad svi popadati od smijeha, ali moj pas je još prije desetak godina imao probleme sa kožom, nekakav mokri ekcem, sve ga je svrbjelo, a dlaka mu je jako opadala i bila sva nikakva. Veterinar mi je preporučio baš biotin, taj za ljubimce se zvao Murnil, i svarno je za par mjeseci sve pomalo došlo u normalu. Drago mi je što sad postoji i ova varijanta za nas, inače...:-)))

    avatar

    31.03.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • Wanda

    ... inače bi ukrala taj pseći, priznaj @Mini Maxine LOL:-)))

    avatar

    31.03.2007. (21:41)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @babaipo čupavi vikleri koji odstoje tijekom cijele noći, znaju se zapetljati u kosu (što vjerojatno i sama znaš). Prilikom skidanja istih može doći do oštećenja i pucanja vlasi. Zato preporučam uporabu glatkih viklera.
    @Angie tebi za informaciju vlasnica tog fensišmensi welness salona plaća pozamašne iznose takozvanim hr-zvijezdicama za dolaske tamo. To dovoljno govori o elitizmu njihovih frizera. Na drugi dio mi je teško odgovoriti ovako na pamet tj. bez uvida u stanje kose. Mogu samo reći da je popeglana kosa out i da najbolje rezultate daje styling koji prati prirodu tvoje kose.
    @Lorraine kad dođeš imat ćeš osiguranu liniju Pleso-012station ;)
    @fanny u principu šišanje ne utječe na kvalitetu kose. Imaš što si dobila od roditelja. Ako stvarno ima slabu kosu, jedino rješenje su ampule za prihranu korijena vlasi, budući često pranje dodatno slabi korijen. Isto tako za neutralizaciju isušivanja uslijed čestog pranja preporučila bi bar jednom mjesečno aplicirati masku, a koja će hidratizirati vlasi po cijeloj dužini.
    @Klodica hvala na pohvalama. Nadam se da si pročitala i moj gornji odgovor na komentar piplice. Često pranje ne pogoduje masnoj kosi.

    avatar

    31.03.2007. (22:29)    -   -   -   -  

  • Branko Stojković - Štit-5

    NOBILO - KAŽE: HRVATSKA JE BILA AGRESOR U BiH ( TO SU MESIĆEVE DIREKTIVE )

    DEVET GODINA U HAGU

    Sutra (29.05.2013.) prvostupanjska presuda Prliću i Praljku o ostalima

    U završnim riječima tužitelji su zatražili da ih se proglasi krivima te su za premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića, zapovjednike Glavnog stožera HVO-a generale Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića zatražili 40 godina zatvora, za zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića 35, a za načelnika Ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića 25 godina zatvora, dok su obrane zatražile njihovo oslobađanje.

    OVO BI PASALO VRHOVNOM KOMANDANTU JNA STJEPANU MESIĆU - KOJI JE RUŠIO HRVATSKU 1991. GODINE : Hrvatskoj se sprema šok, pred ulazak u EU mogla bi biti proglašena agresorom u BiH.

    Anto Nobilo, poznati hrvatski odvjetnik, dobar poznavatelj prilika u Haškom tribunalu i branitelj generala HVO-a Tihomira Blaškića, ranije je za agenciju Anadolija u više navrata iznio uvjerenje da će Hrvatska u Hagu biti proglašena agresorom na BiH. Isticao je da je situacija ozbiljna i da će presuda proizvesti šok i biti ''vrlo loša za Hrvatsku''.

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 28.05.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————

    avatar

    28.05.2013. (20:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...