Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • milena

    A šta ja sad da dodam, kad se crvenim od sramote. Spremam Kotlera za ispit, te bih samo mogla dodati još par desetina izraza i nebuloza iz svoje bogate prakse i siromšnog si-vija. Output, brainstorming, evaluacija, input, identificiranje, mission statement, brain storming, handlovanje, implementacija, targetiranje, merchandising, ponderiranje, implikacija, eksploratorna istraživanja, fokusne grupe, generiranje...bude toga još, ne? Od puste želje da postignem makar jedan cilj Personal Total Satisfaction Managementa (TSM), sanjam more i ćaćin vinograd, da prostiš, što se slobodno može nazvati replacementom pravih za lažne values. Advertajzing im mater...

    avatar

    19.03.2007. (08:27)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Uf, da.... brainstorming. To su mi nedavno htjeli uvaliti na poslu.... "Evaluirao sam rizik" i uvijeno na samom sastanku poslao isti u onu stvar.
    Jedna nesuvisla Rumunjka koja je magistrirala na TQM mi je jednom, na najgorem tarzan inglišu, pokušavala bezuspješno objasniti isti.
    Alo, nije li preduvjet "kvalitete" da budeš suvisao i znaš strane jezike?
    Pardon, to se sad u visokom obrazovanju zove "izvrsnost" /bljuv.../

    avatar

    19.03.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • milena

    Nemetz, mislim da nam fali asertivnosti :p. O socijalnoj kompatibilnosti da i ne govorim. Radila sam sa curom koja je na tom testu u firmi osvojila maksimalan broj bodova. Ja ga nisam ispunjavala, ali pitam se koja vrsta sline treba biti da bi ti se desio taj score...

    avatar

    19.03.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • milena

    I da dodam još par omiljenih: monitoring, impact, pull, feedback, network, board, clipping, benchmarking, executive, head - ovaj-onaj, i iz prakse u NGOs omiljene: policy i advocacy.

    avatar

    19.03.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Lako tebi kad si "insajder" u osinjem gnijezdu ekonomskih teorija i budući polisi mejker. Ili opinijon mejker? Monitoring i benchmarking - moji favoriti također.

    avatar

    20.03.2007. (07:32)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Tako je, sam teambuilding bi se trebao odvijati kao targeting, ali u doslovnom smislu - sa svim šefovima i nadobudnim lupetalima retard-retro-resource-managerima u ulogama targeta, a ono malo zdravorazumskih zaposlenika u današnjim poduzećima kao pucači. Pardon, "shooteri" na "ciljanu skupinu". Za kaznu što ih ometa u normalnom radu.

    avatar

    21.03.2007. (00:29)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    neorganiziranost stari moj. i nesposobni ljudi koji vladaju. mudro zboriš

    avatar

    29.03.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...