Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • Kašeta

    juuu ja pa prva (a prvi put ovdi)!?!...javljam se van rečen da su o ovome klubu i ovomen blogu jutros najranije, prije šeste ure, govorili na radio Splitu...širite se i na druge medije, čestitan!

    avatar

    15.03.2007. (08:06)    -   -   -   -  

  • opaljena

    što se tiće fitness centara ....ja tražim neki da je dobar,da imam trenera i da me "špicerice" ne ubijaju pogledima,kako sam obučena,kako izgledam,kakva mi je kosa itd.....jer mi je muka od tog preseravanja.Jednostavno me prođe volja.

    avatar

    15.03.2007. (08:12)    -   -   -   -  

  • ljelja

    U našem gradu je bilo mnogo dječjih igrališta, i sportskih placeva i td. čak i mjesto za rekreativnu gimnastiku i ostalo sa stručnim vodstvom. Po školama su u slobodno vrijeme radili razni klubovi. Nije važno kakvi, važno je bilo da su djeca bila na sigurnom, da su učili nešto novo i napredovali u fizičkom pogledu. A najvažnije, bili izvan dohvata dilera. O košarci, nogometu, da i ne govorim. Danas su to službena parkirališta. Svoj na svome.
    Ako nemate prilike ili volje ići na "skupnu" gimnastiku skale u vašoj zgradi idealno su mjesto za vježbanje. U početku se samo penjite, polako, polako. Poslije ubrzajte ali nikada toliko da vam srce skoči u grlo. Tek nakon toga počnite i silaziti. Silaženje više opterećuje zglobove i zato se preporuča u drugoj fazi. Ovu vježbu ponovite onoliko puta dnevno koliko vam padne napamet i srce želi (i može podnijeti:)).
    Ajmo: prvi kat, drugi kat, trrreći kat, če etvr ti kat, peeeeeeeeeeeeti kaaat, šeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssti puf, puf dosta za danas!
    Lift, život za liiiift!

    avatar

    15.03.2007. (08:25)    -   -   -   -  

  • TheLittleone

    Ja sam nedavno počela ići na pilates u Vitafitness i prilično sam zadovoljna. Mjesečna članarina za grupno vježbanje je 350 kn. Ta članarina je za neograničen broj dolazaka, a uključuje sve što imaju u ponudi od grupnog vježbanja, a imaju gotovo sve (razne vrste aerobika, pilates, joga, fitbox, trbušni ples, aqua aerobik, strip fit dance, vježbe za kralježnicu itd.). Imaju veliki parking vani, uredno je, svlačionice imaju ormariće koji se zaključavaju, instruktorice su ok. Koga zanima sve može pogledati na njihovim internet stranicama. Ima ponešto "špicerica", ali uglavnom je normalna ekipa.

    avatar

    15.03.2007. (08:30)    -   -   -   -  

  • Gali

    Nema danas ništa besplatno. Dobro je da nam rolanje po Jarunu ne naplaćuju. Ja idem na aerobic u jednu onak domaću sredinu, sam ovo je isto malo nešto kao visoki podrum, istina ima prozore velike i klimu pa nije strašno. WC je uredan, svlačiona ima one ormariče. Meni je tamo OK.

    avatar

    15.03.2007. (08:31)    -   -   -   -  

  • zezalica

    u mom kraju zelengaju nema takva vrsta treninga osim srijedom, gdje se žemske više druže poslije u birtiji nego što vježbaju... zato sam si dala truda i tri put tjedno odvučem guzicu u susjedno mjesto za što platim 200 kn. mislim da je cijena pristojna za tri dana, a i trening vodi za to školovana osoba... ok, mogao bi prostor biti veći i manje žena u grupi ali eto...
    sve u svemu, od 12.02. kad sam otprilike i krenula na ovaj način prehrane, osjećam se odlično, razgibano i lagašno unatoč kilama :) okrenuo se i drugi mjesec, nije da sam smršavila ne znam koliko (4-5 kg, ovisi u koje vrijeme se važem) ali opći dojam je itekako važan... puno mi znači čitati vas, svaki dan otkrijem nešto novo, meni je blog puno pomogao, hvala vam cure!!!

    avatar

    15.03.2007. (09:03)    -   -   -   -  

  • ledena

    Juhu za Radio Split !!

    Ovo o čemu pišeš je doista istina.
    Nekad si mogao, kao dijete, bez puno novaca, ili bez novaca uopće, sudjelovati u razno raznim sportovima.
    Danas - ako nemaš para, ubi se.
    Za nas - ne mogu reći da nije bitno, bitno je i te kako, no za djecu...
    Ako pričamo iz prve ruke, onda ...
    moja starija, dvanaest godina, ima dva puta tjedno tjelesni. Koji se ne odrađuje nikako.
    Škola, u koju ide, ima sportsku dvoranu. Koja se dopodne koristi za tjelesni, a popodne je iznajmljena sportskim klubovima, kojima se naplaćuje najam.
    Ako hoiće ići u bilo koji sportski klub, za početak semora izdvojiti najmanje stotinjak kuna. Kažem, najmanje. Bez opreme, tenisica i ostalog.
    Na žalost, ta su dvorana i škola rađene novcima iz državnog proračuna. Koji mi tamo uplaćujemo.
    Škola bere najamninu. Niti jedan dan nije ostavljen za sportske klubove koji bi eventualno postojali u sklopu škole. Odnosno, oni koji postoje, isto naplaćuju članarinu od djece.
    Žalosno je to. Naravno da su djeca osuđena na ulicu.
    U Bj ima dio koji se zove Borik. Borova šumica, zelena trava, malo asfaltiranih stazica pogodnih za rolanje. I rasvjeta je postavljena, kako bi se i naveče moglo tamo okupljati. Ima trim stazu, nešto igrališta za košarku i mali nogomet. I tamo se okuplja dosta mladih i starih. većinom mladih.
    Što mislite gdje je danas najbolje mjesto za kupiti drogu? I prvi put konzumirati?
    Na Boriku. Na lijepom, otvorenom mjestu, gdje svi imaju pristupa. Gdje se dolaze klinci družiti. Bez obaveza i po svojoj volji

    avatar

    15.03.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ja bih voljela znati kako da prevazidem jednu stvar - vise puta sam zbilja imala volju poceti s fitnessom i obilazila . Sve ovo sto si navela - da mora biti cisto i nepretrpano, kvalitetno, ne preskupo... ma sve je to ok, i ja sam nasla u dva navrata mjesto koje mi je cak bilo i blizu - sto je meni u nedostatku vremena bilo jako vazno. Kljucna stvar je da se ne mogu prisiliti sjesti/leci na spravu iza nekog tko je ostavio uznojeni trag-sto je sasvim normalna stvar-i ja ga ostavljam, naposljetku... Fitness vrijedi jedino ako znoj lije s vas nakon pola sata. Probala sam vlaznim maramicama obrisati uzglavlja i mjesta gdje mi se nepokriveni dio tijela naslanja, ali onda su me susjede gledale kao vanzemaljca. Probala sam u trenerci, ali onda se kuham i neugodno mi je vruce. Probala sam ignorirati, ali onda jedva cekam da odem doma i ne mogu docekati da se operem i naposljetku mi to nije nikakav uzitak nego grc u zelucu. Sad imam vlastiti bic i bench doma - nije isto kao i u fitnessu , ali je nesto. Kako prevazici tu glupu odbojnost prema glupim sporednim stvarima ?

    avatar

    15.03.2007. (09:58)    -   -   -   -  

  • ljelja

    tyche u nas se nose šugamani od kuće, oni veliki za plažu. Tj. kod nas u provinciji. Neki klubovi daju svoje friško iz stroja za sušenje ali su takvi rijetki.

    avatar

    15.03.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • Angie

    @na radiju ,yes Kašeta hvala na čestitci i obavjesti ,baš se veselim,
    @opaljena-s obzirom da smo obije u zapadnom dijelu grada ako nađeš neki zadovoljavajući javi,ja još tražim.i imaš pravo nemislim se packati i lickati da mi neko ne šuška iza leđa zato takva mjesta izbjegavam.
    @ljelja -drago mi čut da postoje takva mjesta i da kažu stručnjaci da je ajmo reći dovoljno kretanje odrasle osobe prelazak stepenica brzim tempom 5 puta do šestog kata ,gore dolje
    @the littleone-javi mjesto ,čini mi se jako dobro,bravo za odluku o treniranju samo ustraj.
    @moja ledena to je realnost svaki sam dan u parku koji je isti od mog djetinjstva iste sprave ,pun opušaka i konzervi,strašno.100 kn je ajmo reći za preživjeti a nedaj Bože da dijete poželi igrati tenis,ko si to može priuštiti.I onda i u sportu propagiramo elitizam a pola rulje na rubu egzistencije,sramotno.
    @tyche-dobro kaže ljelja ja nosim svoj ručnik veći.stavljam ga na spravu pa čak i bicikl i na prostirke za vježbanje tako je higijenski ,ne trebaju nam gljivice i kojekakve bakterije

    avatar

    15.03.2007. (10:36)    -   -   -   -  

  • babaipo

    dobra tema. odlična štoviše. post me vratio baš u moje djetinjstvo tih osamdesetih, sjetilo me na moju prof iz tjelesnog koja je insistirala prvo na osobnoj higijeni, zdravlju pa tek onda na sportskim dostignućima. kao majka, ali i žena, davala nam je lijepe i jednostavne savjete koje je svaka od nas ponijela za cijeli život (uvijek čista oprema za vježbanje, uvijek sapunčić, ručnikić i voda, to je i dan danas svima jeftino i dostupno, i uvijek iza sebe ostaviti red i miris) njena je omiljena parola bila da žena, ako i nema za parfem, neka se oko nje barem širi miris oprane i čiste odjeće. nije nas razdvajala na uspješne i neuspješne, za nju smo svi bili uspješni čim bi pokazali trud, bez obzira na rezultate i svakome je dala smjernice, koja je to fizička aktivnost prikladna baš za nekoga. nismo svi rođeni atletičari ili gimnastičari, ali svatko može zaplesati, šetnju polako pretvoriti u brzo hodanje i sl. škola je imala odličan teren otvoren svima i to smo koristili i van nastave, koliko sam samo sati igrala s curama onaj legendarni gumi-gumi (rade li to djevojčice više?). gibali smo se, jeli smo i trošili kalorije, umarali se fizički i bili psihički spremniji za umne napore. lijepo doba, možda ga ovako opisujem jer je davno prošlo pa je proradila sentimentalnost u meni. ovih dana mediji su počeli davati pozornost problemu prehrane djece i pitam se hoće li aktualizirati i ovakvu temu, rekreativnog bavljenja sportom. složeno je to pitanje, ali i vrlo jednostavno.
    osobno mislim da su cijene fitenss centara prevelike, ako je to neki fensišmensi centar, on je čist, sve pet, ali cijena boli glava, a čistoća bi morala biti pod normalu. ako je to neki no name fitness centar, onda je i cijena usluge koju takav prostor pruža isto prevelika za neki zagušljiv prostor i sumnjivu čistoću. nikome se pamentom nije važno jel se skuplja neka kvazi-elita ili ne, tamo se ide vježbati za sebe i radi sebe. kome se gledaju tzv. celebritiji ima za to mjesta u gradu pa nek izvole. opet, svaki fitness centar ima pravo nakeljiti cijene kakve voli, pa tko može... samo ne znam, obilaze li i njih sanitarne inspekcije - trebali bi... imali bi podosta posla. ono što se meni sviđa i za što ja glasam jesu tereni otvorenog tipa, ne za "odabrane" ili imućne. mjesto takvog tipa postojalo je prije nekoliko godina, ne znam postoji li više u tom obliku, jer sam se uljenila ko mazga. na sveticama iza teniskih terena u zagrebu, bila je ona crvena atletska staza (da ne ubijamo zglobove i kičmu po asfaltu), skupljalo se ljudi svih dobi, od 3-103 godine, karikirano rečeno. mogao si trčati, hodati, svatko kako je mogao, bez bojazni da će mi se iza nekog grma "ukazati" manijak da bi mi pokazao malo svoje bijedne muškosti, a jako dobro znam kako ta aparatura izgleda i zaboli me kaj on nosi među nogama... na takvom mjestu nije bilo ni bojazni da će na nekoga nasrnuti pas neodgovornog vlasnika... i što je isto bitno, otvoreno za sve i do kasnih sati i bez plaćanja. dobro sad zagreb ima i bundek, jarun isto nije loš, ali je pun asfalta, na bundeku ima i onog šljunka koji nije jako loš za trčanje, a i redari vode brigu o sigurnosti građana. ako je već pokrenuta inicijativa o prehrani djece, nadam se da će biti pokrenuta i inicijativa za rekreativni program na nacionalnom nivou, a to je potrebno i djeci i roditeljima. vjerujem da bi, kada bi ljudi kroz fizički aktivnost izbacili stres iz sebe, bili bolji jedni prema drugima, bilo bi manje nervoze i agresivnosti na koju nailazimo gotovo svaki dan na našim ulicama. činjenica da nisam jedina koja dijeli ovakvo mišljenje daje mi nadu da se stvara, ako već i nije stvorena kritična masa koja bi objeruke prihvatila tako neki program i što je najvažnije - nek ne košta puno jer gdje će ljudi koji muku muče da opreme i obuku školarce, plate izlete i drugo (samo primjer) još iz skromnih budžeta izdvajati za bilo kakve fitness centre ili skupe trenere. vrhunski sport je tema za sebe, nisam kompetentna, nemam iskustava, o tome znam samo iz medija pa to prepuštam upućenijima. puno vas pozdravljam i strpljivo čekam temu o celulitu, bolje rečenu temu protiv celulita:-)

    avatar

    15.03.2007. (10:59)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Ma baš mi je drago da je moja karakterna ekipa dobila čitavu jednu stranicu u Slobodnoj Dalmaciji. A ima jedna lipa slika od Ribafisha. Čestitke svima na duhu i energiji

    avatar

    15.03.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Kao što je rekao brod u boci, evo i linka na članak u Slobodnoj Dalmaciji

    avatar

    15.03.2007. (12:23)    -   -   -   -  

  • mala debeljuca

    iskreno cestitam na ulasku u medije!! stvarno ste se potrudile na blogu i svaka vam cast!

    avatar

    15.03.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • red sonja

    ajme, zakon! čestitke svima! :)

    avatar

    15.03.2007. (13:21)    -   -   -   -  

  • ledena

    Pak smo postale medijske zvijezde!!!!
    Previše za jedan dan. Radio Split, Slobodna Dalmacija.....

    avatar

    15.03.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • Wanda

    Bome smo postale poznate:-))) ...a i tu kod tebe Angie je ovog, kao i svih drugih četvrtaka, veselo samo tako:-))

    avatar

    15.03.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • stella

    predrage moje i dragi moji,čitam vas svakodnevno,puno toga novoga sam čula,ponešto i naučila,puno stvari se prisjetila...u konačnici je rezultiralo,vjerovali ili ne sa gotovo 10 kg manje...kada sam došla prvi puta,vaga je pokazivala 86 kg,sada sam na 77 i idem uporno i poletno dalje!!!!!!!!!!pozdrav svima,budite uporni....stvarno oni mali "grijesi" i skretanje s puta i nije fatalno,ako odmah nastavimo dalje kako je zamišljeno!!!!poz svima!!!!!

    avatar

    15.03.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Jao bas gledam link iz slobodne...mrak!!! Angie, stavi link u box, to moramo imati za uspomenu!!!:)
    Sta se pilatesa tice, dobro su mi dosle ove vjezbe, imam doma onu lopturinu, dobila ju za maloga za vjezbe, e sad njemu vise ne treba pa ce mama na posao kad ne ode na fitness.
    Vidis svi pisete za fitness kakav treba biti...bem ti, kako bi vas svih rado dovela u ovaj moj, zaista ispunjava sve uvjete. I nema onih pogleda ko je kako obucen i sl. Toga opcenito ovdje nema i stvarno sam se odvikla od tog opterecenja.
    A nista, ili cu vam ja doc otvorit takav fitness ili cu potrazit gazdu pa da i tamo otvori jedan u nizu svog lanca fitnessa.
    Evo linka kako to kod mene izgleda.

    avatar

    15.03.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • Wanda

    bravo, @stella!:-)

    avatar

    15.03.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • TheLittleone

    Vitafitness se nalazi u Zagrebu, adresa je Jadranska avenija 2b, za one kojima to nešto znači odmah do Bille kod rotora (Novi Zagreb), u istoj zgradi u kojoj je veliki Turbo Limač. Za one koje zanima više neka pogleda na www.vitafitness.hr

    avatar

    15.03.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • piplica

    Čestitke prije svega urednicama koje se zaista trude, pa nije nikakvo čudo da je ovaj "projekt" pozitivno odjeknuo u javnosti!
    Inače, ja nisam baš neki sportski tip, ali pilates stvarno volim. Daje duge vretenaste mišiće, zateže tijelo i rezultati se VIDE vrlo brzo. Kažu da nakon deset treninga promjene osjetite na tijelu, nakon dvadeset ih vi vidite, a nakon trideset svi vide promjene na vašem tijelu. Kao što je već rečeno, treba ga kombinirati sa aerobnim vježbama, a ako imate problema sa kralježnicom kao ja, kombinirajte pilates sa brzim hodanjem ili kako mi je sugerirala Wanda, sa plivanjem.

    avatar

    15.03.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • Juliere

    BRAVO!!!! Wanda, postala si VIP!

    avatar

    15.03.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • izazov

    postovi na stranici našeg kluba sve su bolji i bolji.. pa kud ovo vodi? ;))) ja sam isto nešto napisao na tu temu. ;)) svaka čast današnjoj autorici a naravno i svim ostalim urednicama :) i pohvale za članak, naravno :* i ne, wanda nije postala vip, ona je to i od početka bila;) hehe moram vas malo komplimentima šopat cure.. keep up working

    avatar

    15.03.2007. (16:13)    -   -   -   -  

  • PaM

    evo, ako poželiš vježbati bezbrižno i biti zadovoljna, mogu ti predložiti svoj plesni centar.. istina, plesni je centar, ali ljudi često krivo shvaćaju taj jazz dance i šta li sve ne.. naš sat sastoji se od 45min vježbi tehnike i snage, i tek 15min plesa.. a uz to, ima i pilates.. makar je škola možda malo razvikana, nikad nisam bila ničim zadovoljnija.. baš to što kažeš- napokon se osjećam sigurno ostavljajući stvari u svlačionici.. jer koliko god sam puta nešto zaboravila, uvijek me tamo dočekalo.. odlična je atmosfera i nije ni preskupo.. nakon 2 godine tamo, držanje mi se popravilo, a i kondicija, moram priznati.. pa eto..

    avatar

    15.03.2007. (16:34)    -   -   -   -  

učitavam...