Komentari

domeslatkidome.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • mama i tata

    PREKRASNO JE ZA VIDJETI KAKO ZIDOVI RASTU.

    avatar

    15.03.2007. (07:47)    -   -   -   -  

  • malicovjek

    Vidim da koristiš Unipor ciglu. Što piše na deklaraciji tko ju proizvodi Cerje Tužno ili Bosansko Grahovo? Ovo stog što sam ja reklamirao kompletnu pošiljku (16 paleta-2300 kom). Cigla je bila iz Bosanskog Grahova, sva se ljuštila i van standardnih dimenzija (trebala je biti 29x19x19cm, a bila je 27,5x18x19 cm)

    avatar

    15.03.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • Željka

    Upravo sam malo gledala slikice i nebrem da ne čestitam vama dvama ili bolje reći trima, jaaaako se veselim vašem novom domu i želim od srca sve najbolje!!!

    avatar

    15.03.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Vidim da gradnja dobro napreduje.
    zanima me zašto tvoji majstori krajeve zidova na koje idu serklaži zidaju glatko (kao prema vratima i prozorima) a ne ostavljaju nazubljeno,tj tako da kraj zida zidaju samo cijelim opekama,o ostanu "zubi" prema serklažu u koje se uklješti beton iz serklaža?

    Moje je mišljenje da tako rade jer im je lakše, treba napraviti manje oplate,ali onako bi zid bio puno čvršći u slučaju potresa.

    avatar

    15.03.2007. (16:23)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Dali misliš nekako zaštitit žice koje si ostavio za spajanje vanjskog zida? Mislim na zaštitu od korozije,jer će onaj dio žice u vuni vjerovatno zahrđati ako nebude zaštićen i potpuno istrunuti za 20-tak god. zid bi naravno trebao trajati puno više a ne samo 20-30 god.

    avatar

    15.03.2007. (16:25)    -   -   -   -  

  • NY

    Da, gradnja napreduje i mi smo isto sretni zbog toga. Vrijeme nas isto tako sluzi dobro. Nadamo se da nece zapadati snijeg u nedjelju kao sto su najavili ;) Cigla je inace iz Cerja Tužnog, ipak nam je ono tu blizu. Pitati cu zasto ne rade nazubljeno iako mislim da je i ovako dobro. I ovo za zastitu zice cu pitati pa javim.

    avatar

    16.03.2007. (08:35)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Naravno da je i ovako dobro,ali nazubjeno je bolje,samo je ovako lakše napraviti.

    avatar

    16.03.2007. (11:37)    -   -   -   -  

  • L profil

    Lijepo je gledat kako kuća raste! Nadam se da će i meni papiri biti uskoro gotovi pa da počnem!
    Imaš li kakvu računicu koliko će te koštat do pod krov? Bez instalacija i žbukanja. Sretno i neka vrijeme posluži!

    avatar

    16.03.2007. (12:41)    -   -   -   -  

  • Renata

    Ne mogu vjerovati, prije 2 tjedna sam još čitala o trafostanici i pitala te o sendvič-zidu, a sada ti već imaš 2 visinska metra kuće!!! Super, čestitam, samo tako dalje!!
    Mene bi zanimalo kako si se pogodio s majstorima, koliko će te ispasti cijena izgradnje do krova po m2 bruto. Dakle, isto ono što te L profil pita.

    avatar

    16.03.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • NY

    Cijenu izgradnje po m2 do krova nismo racunali jer smo sa izvodjacem dogovorili zidanje do krova, unutarnje zbukanje i glazure, vodovod, kanalizacija, grijanje dok nam struju radi ZT-ing d.o.o. Cijenu do pod krov bez instalacija i zbukanja se svatko dogovara na svoj nacin tako da ona uvijek varira. Konkretne cifre koje su dogovarane za izvodjacem ne smijemo odavati. Sama cijena do useljenja (sa kupovinom zemljista) moze se mjeriti sa kupovinom novog trosobnog stana. Naravno, mi smo se bolje odlucili ici graditi kucu nego kupiti stan.

    avatar

    17.03.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • NY

    Za Graditelj-ZG: Što se tiče zica za spajanje vanjskog zida one su pocinčane tako da nema opasnosti od hrđanja. Što se tiče zidanja serklaža na zub, prema novim europskim propisima EC2 i EC6 nije potrebno stvarati takvu vezu zida i serklaža. Svu nosivost opterećenja potresa
    preuzimaju serklaži i tako su i obračunati. Spoj na zub se pokazao i prilično loš zbog poteškoća da se ispune ti zubi do kraja betonom, pa je veza tim oslabljena, a i dolazi do mrvljenja zida kod jačih potresa. Mada još mnogi smatraju da je nazubljeni način sigurniji, zidanje na glatki način je bolji, brži, a i bolje je imati čim manje betona u kući.

    avatar

    18.03.2007. (22:18)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Norme za građenje u potresnim područjima su EC8. da nema potresa,nebi nam ni trebali serklaži.
    slažem se da postoji problem punjenja betonom tih "zubi",pogotovo ako se beton zbija ručno a ne pervibratorom, i ako su zubi duboki. To se može izbjeći da se zida ravno,kao kod tebe,a u fuge zida se stave komadi armature koji strše u serklaž pa se tako poveže zid sa serklažem.

    silu potresa preuzimaju zajednički zidovi i serklaži,zato i moraju biti dobro povezani.
    sam serklaž nemože preuzeti potresnu sili jer bi u tom slučaju bio većih dimenzija i s više armature pa bi dobili okvirnu konstrukciju.
    serklaži se ne proračunavaju,nego postoje jednostavna pravila za armiranje serklaža,ovisno o visini objekta i potresnoj zoni,a obično se stavlja 4šipke 14mm za obiteljske kuće.

    za kraj jedan citat iz knjge "Zidane konstrukcije": "Vertikalni i horizontalni serklaži nemaju učinak okvirne konstrukcije nego zajedno sa ziđem (zidovima) daju nosivost konstrukciji".

    avatar

    22.03.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...