Komentari

nilo.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • aktualije

  Potpisujem. Kao sto ja napisah, treba hrabrosti biti žena. Jer apriorno pristajes na razlicitost od (ipak) muskog svijeta. I treba na to biti ponosan. I da, treba vise ženske solidarnosti...

  avatar

  08.03.2007. (14:23)    -   -   -   -  

 • pipi_piaf

  Nilo, kao i M. aktualije, sve potpisujem. Od prve do zadnje riječi. U muškome svijetu, nažalost, još uvijek i do daljnjega živimo. Što bi bilo da je drukčiji poredak stvari, tko zna... Uglavnom se i ne isplati razbijati glavu o tome što gubimo, a što dobijamo. A što se tiče onih koje koriste ženske čari i nas, koje smo uvijek nedovoljno maštovito odjevene... Čuj, kugla je zemaljska dovoljno velika i za jedne i za druge. Isto tako ima i jednih i drugih muškaraca, pa se ipak dođe do neke (pravedne) ravnoteže. Tvoj će ti dragi ipak i unatoč oprati suđe, zar ne?

  avatar

  08.03.2007. (20:26)    -   -   -   -  

 • pegy

  Dan žena mi nije neki ekstra blagdan. Ne mogu reći da ne volim dobiti čestitku, ali nisam nešto pretjerano u tome. To naravno ne znači da potcjenjujem vlastiti spol. Naprotiv, cijenim ga toliko da bih da je svaki dan naš. Što se tiče ovoga što si napisala, slažem se s tobom. Svojevremeno sam baš na blogu ušla u polemiku s blogericama koje su mislile drugačije. Nešto kao – zašto bi morale koristit čari da bi nešto dobile. Moje je mišljenje da je i nama i muškarcima ponešto darovano, a zašto onda ne koristiti taj dar. Naravno da to ne sugerira neko spozorušasto ponašanje, već samo korištenje topline i šarma za nešto što je korisno za oboje. A korisno je uštedjeti na vremenu potrebnom za kućanske poslove i istoga iskoristiti u zajedničke trenutke. :)

  avatar

  10.03.2007. (11:17)    -   -   -   -  

 • Nilo

  M, slažem se. O solidarnosti sam ti napisala nešto kod tebe.
  Pipi, baš tako, ima mjesta za sve. Za tvoje pitanje na kraju...ne znam.:)
  Pegy, možda smo se krivo razumjele, jer ovo je kao bio ironičan tekst. A ti, ako sam dobro shvatila, opravdavaš korištenje čari? Ja bih se prije složila s onim blogericama s kojima si polemizirala. Nešto nam je darovano, ali meni nije darovan šarm, npr. Niti sposobnost smješkanja s ciljem da nešto dobijem. Ja volim otvorenu igru, volim reći što želim, i na kraj pameti mi nije moliti za nekakva dopuštenja. A ima žena koje na taj način funkcioniraju. I ja se sada pitam, zašto bi meni netko rekao da sam si sama kriva jer nisam poput tih žena? Kužiš?

  avatar

  10.03.2007. (15:39)    -   -   -   -  

 • pegy

  E onda očigledno nisam razumjela tekst. A baš sam se bila čudila kako to da se slažemo. :) Ovo što sam rekla, mislila sam prije svega na onog nekog posebnog u životu, s kime živimo. Naime, meni je puno lakše nekog lijepo pogledati i pitati "možeš li oprati suđe?" nego tražiti kao neko elementarno pravo da su svi poslovi svačiji. Malo pomalo se nametneš tako da i ne zna što ga je snašlo. :) Ali ako je nekome milije feminističkim stavovima dolaziti do svojih prava (ili to tek pokušavati), ok. Inače, nisam pobornik smješkanja muškarcima gdje se stigne da bi se dobilo npr. uskakivanje preko reda u trgovini i sl. osim baš ako mi se jako žuri, ali onda bih se jednako osmjehnula i ženi i muškarcu. :) p.s. Eh, sad ću još pomisliti da si jedna od tih blogerica. :)

  avatar

  10.03.2007. (16:07)    -   -   -   -  

 • pegy

  Da, moram priznati da sam te na početku pisanja bloga doživljavala nekako drugačije. Ne mogu ti objasniti zašto, jer još ne znam, ali ću valjda spoznati jednom. :)

  avatar

  10.03.2007. (16:09)    -   -   -   -  

 • Nilo

  A baš me sad zanima kako drugačije, Pegy.:))) E, pa, izgleda da se ipak slažemo, a sad ću ti objasniti i zašto. Ja sam baš na to mislila, na ono što je nama samima (mislim tu na žene) prirođenije i spontanije, tako bi se trebale i ponašati, a ne forsirati nešto što nam ne odgovara. Tako meni osobno nikad neće ležati "muljanje" (mislim na ono kakvo si ti opisala, ne na neko teško muljanje) nego jednostavno izricanje svojih želja. A nekoj će sasvim prirodno biti namignuti, uštipnuti ga za guzu ili šta ja znam, za dobivanje onog što želi. Kad opisujem svoju stranu, ne mislim na neke militarističke nastupe, daleko od toga. Ali ne želim niti da me se stereotipno opisuje kao neku koja si je sama kriva jer ne zna šarmirati. A ja fakat ne znam šarmirati, to je činjenica, pogotovo ne muški spol, i zar bih ja onda trebala ispaštati zbog toga? (malo dramatiziram, ali samo zbog efekta:))) Ne doživljavam muškarce kao bića oko kojih treba posebno skakutati nego ću se ponašati jednako prema njima, kao i prema ženama. Mea culpa.:) Nisam jedna od tih blogerica, sasvim sigurno.:)

  avatar

  10.03.2007. (16:44)    -   -   -   -  

 • Majstorica s mora

  Prošetah malo tvojim blogom i moram reći da je iznimno zanimljiv, otvaraš teme slične mojima, sigurno ću ponovno svratiti...topli pozdrav ti ostavljam...

  avatar

  11.03.2007. (22:49)    -   -   -   -  

 • Nilo

  Majstorice, bit će mi drago.:) Pozdrav i tebi.

  avatar

  12.03.2007. (17:55)    -   -   -   -  

 • mrdusa_donja

  zanimljivo je to koliko se zene bore za svoja prava... svaka cast pitam se gdje su mladi u cijeloj toj prici... zar su/so zadovoljni?

  avatar

  13.03.2007. (13:42)    -   -   -   -  

 • Nilo

  Mrduša, nisam dobro shvatila komentar. Koji mladi? Mlade žene, ili?

  avatar

  13.03.2007. (15:09)    -   -   -   -  

 • pegy

  Dobro, onda se više-manje slažemo. Jedino što bih dodala da ću prema onom nekom posebnom muškarcu ipak imati drugačiji "tretman" nego što ga imam prema svima ostalima, muškarcima i ženama. Što se tebe tiče, nisam baš sigurna po čemu si mi drugačija, možda si nekako otvorenija, više izraziš ono što misliš, prije je to bilo onako više u rukavicama. :) Predstavu nisam gledala, ali sudeći po kritikama i opisu, radije bih odgledala klasične "Gospodu Glembayeve". Mustafa Nadarević i pokojna Ena Begović ipak su mi drža glumačka postava. :)

  avatar

  14.03.2007. (23:36)    -   -   -   -  

 • Nilo

  Zanimljiv i neočekivan odgovor.:) Nisam imala dojam rukavica, ali na blogu je, kao i drugdje, potrebno vrijeme ispipavanja terena. Neću se dalje zapetljavati s objašnjenjima, samo ću reći da mislim da sam ja danas na blogu identična sebi u stvarnosti.:) Po otvorenosti.:)

  avatar

  16.03.2007. (21:38)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...