Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • 101 dalmatinka

    obećavam da više neću grliti frižider :P odličan post urednice Demjan :)

    avatar

    07.03.2007. (08:24)    -   -   -   -  

  • mama bahama

    Bože, kao da sebe slušam.
    Odličan post.

    avatar

    07.03.2007. (08:37)    -   -   -   -  

  • zezalica

    a znate kaj mene straši?
    nekak mi je logično da, koliko god se dugo skupljalo to na struku, bedrima, guzi, toliko dugo bi trebalo da to isto i ode... a kod mene se bome skupljalo zadnjih par godina tih 15-ak kg viška...
    i ta gadna navika, automatski pokret ruke prema svemu jestivome, nemre to nestati preko noći...
    ne znam kak vi, ali ja znam sanjati gozbe, sve neke fine delicije, nije to sad tona mesine pa udri jesti, nego onak nekaj probrano, i probudim se sva u slinama :( i onda si mislim, 'bem ti jelo, da bar sanjam ko vanda, tam nekog lizalicu, kad već cure sline... eh..
    i tak, priznam ja da je sve ovo na meni mojih zubića djelo, ali se teško suočiti s činjenicom da trebam danas odlučiti -e nema više, sad ću drugačije... i da će sutra biti super, bez krize, nervoze, vrtoglavica i tih popratnih sranja...
    ne znam kak vama, ali meni je uvijek najdraže zabranjeno "voće"... pri tom ne mislim na voćni dan :) i onda zmišljam da nije to veliki grijeh ako... i posegnem za kakvim zabranjenim zalogajem... i onda me pere krivnja ko da sam nekog ubila... i tako u krug...
    eto, sad mi je lakše :)) izjadala sam se i idem dalje... u nove pobjede!! mogu ja to!

    ps. demjan, baš si to lijepo napisala, dalo mi je misliti... fala, draga :))

    avatar

    07.03.2007. (09:08)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    prekrasan post.. istina ! ali majčica priroda bi mogla malo bit uravnoteženija - da netko bude gurman, a mršavi od stresa, da ti ona malo pomogne da dobiješ i da gubiš..ali ne, još takav primjer nisam vidjela..uglavnom se gurmani, pored svega debljaju i od zraka..

    avatar

    07.03.2007. (09:11)    -   -   -   -  

  • tyche

    Savrsen post!I tocno opisan cijeeeli proces "mukotrpnog" stjecanja LLLOOLLL kilograma i sve moguce pobude i isprike koje naravno uvijek imamo - ali isto tako je naveden zanimljiv pristup u nadmudrivanju sebe samog- kao sto sam rekla u jednom od svojih postova, a vezano za dijetu, volim misliti da mi je mozak pametniji od riti, ali RIT JE LUKAVIJA, sto nas dovodi do apsurda da mozemo vladati zbilja odlucujucim i velikim stvarima i potezima u svom privatnom i poslovnom zivotu, ali NE MOZEMO VLADATI SOBOM kad vidimo finu prhku posutu staubom mirisavu vrucu strudlu sa visnjama/jabukama/sirom ... jooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjmeniiiiiiiiiiiiii kak sam ja jedna bijedna mizerna slabicka kreatura kad dode do takvog suocavanja! Ali mmdaaa- svida mi se taj nadmudrujuci pristup - mislim da cu objesiti jedne farmerice u koje nisam stala vec dvije godine na ormar gdje drzim obleku u spavacoj sobi IZVANA - zapravo bih trebala objesiti ih na HLADNJAK ili na VRATA PEKARE kad ne gledajuci u nju prolazim ulicom gmznmj!@#$%^&&**&^%$$## bmrlj !!! dobro je receno - da moram ubrati zitaricu i odnijeti u mlin...bla bla bla ma bas bih slinila na fina peciva cijeli dan- kako da ne! Ovako priznajem - lakoma sam na finu klopu i zato sam tu gdje jesam.

    avatar

    07.03.2007. (09:41)    -   -   -   -  

  • suza

    a ja sva sretna pecem kruh i slance i peciva razno razna.. meni bi trebalo oduzeti pecnicu i sparhet

    avatar

    07.03.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • red sonja

    mene uništava sjedenje i prehrana na poslu... svaki dan sendviči i/ili junk-food, kad dođem doma, obično mi se ne da kuhati, pa si nabrzaka spremim tjesteninu (od koje bi mogla živjeti)...
    e, nema više! dosta je bilo! kruh i tak i tak ne jedem (osim u sendviču), pa mi ni ne fali. prisiljena sam razmišljati što ću jesti, pa tako i skuhati za sutra, hranu si nosim na posao.
    UN-dijeta mi ne pada preteško, počela sam i vježbati...
    ono što me brine je slijedeće: koje su moguće posljedice ovakvog načina prehrane? mislim da sam si šokirala organizam... (no, dobro, tu su i neki drugi faktori: nesanica, povećani stres) naime, ciklus mi se poremetio. nakon 15 dana - opet mengulica!? (iako pijem tablete) znam, moram ići doktoru, ali zanima me ima li neka druga slična iskustva?

    avatar

    07.03.2007. (10:16)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja smatram velikim uspjehom vec samu cinjenicu da u trgovinu OBAVEZNO idem sita i sto izbjegavam police sa cipsevima i slatkisima. na blagajni me mame one divne cokoladice ali ja gledam novine i u sebi govorim: NE, NE i NE. Neces kupiti "zalihe" jer cim je nesto u kuci to se i pojede. kilaza mi je trenutno puno previsoka i hvata me frustracija.

    avatar

    07.03.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • Rubia

    štitnjača, štitnjača. Nikad s njom ne znam kakav će mi dan biti.
    Ne jedem ni ja kada sam sretna - sada naprimjer :) Blago onim ljudima koji ne mogu od nervoze jesti. Ja baš tada jedem.

    avatar

    07.03.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  • suza

    @red sonja:ja za sada nisam cula od nikoga nesto tako. Nakon preboljene gripe isla sam napraviti nalaze, a to cirka nakon mjesec i pol dijete; nalazi nikad bolji (inace imam problema sa zeljezom). Vidim da pijes tbl?! U svakom slucaju moras otici lijecniku.

    avatar

    07.03.2007. (12:42)    -   -   -   -  

  • obično-neobična ja

    Ja bi odustala tj. ne bi odustala, ali bi se pribacila sa liste ČLANICE na listu ČLANOVI RADI ČLANSTVA I POTPORE.
    Nisan na UN dijeti, nisan na nikakvoj dijeti, samo pokušavan pazit. Ne jeden grickalice, kolače, čokoladu...trudin se jest zdravo...voće, povrće, integralna riža, tjestenina and stuff.
    Ne uspijen uvik, nekidan san pojela burek sa meson, a onda nakon toga trokut pizze, pa pivo. Užas, grozota. Ali onda se skuliran pa se opet vratin nazad u tračnice.
    U stvari, meni ne treba dijeta, iman 6 kg viška, treban samo nastavit pazit, promijenit životne navike i povećat tjelesnu aktivnost tj. uspostavit tjelesnu aktivnost jer je sad nikakva.
    Zato mi je glupo bit članica.
    A s obzirom da mi je Karakter club prirastao srcu i sve vas volin ja bi onda rađe bila potpora koja sve redovito prati i saznaje od vas puno korisnih stvari i recepata i prati vas u vašem uspjehu.

    avatar

    07.03.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • jja

    Odlican post! Kao i uvijek.
    Kod mene nema neke pateticne price. Nazalost. Volim jesti. Volim fino jesti. Dobro kuham. On kuha dobro. Kad nam se ne da dobro kuhati odemo van na dobru klopu. Ostalo je povijest.
    Jedem jednako i kad sam tuzna i kad sam sretna. Uz to sto mi, kad treba nesto proslaviti prvo padne na pamet - ajmo na veceru! Mozda bih trebala nauciti proslavljati stvari bez klope?
    Vjezbam, muka je to, ustati sat vremena ranije na posao da bi jos do studija otisla. Zato vjezbam nekad samo jednom tjedno, nekad dvaput ali vidi se vidi. I da grozno je sto nam je hrana, pogresna hrana tako dostupna. Zasto nema pokretnih standova sa frisko opranim grozdjem, frisko narezanom jabukom? Ima toga po ducanima ali je mnogo brze kupiti slanac. I lakse ga pojesti nego neprepolovljenu krusku, barem u hodu. Sto me podsjeca na to da ovdje nema slanaca. Kraljestvo za slanac.
    Idem sejvati tekst. Svima nama danas jak krakter i malo izaova zelim :-)

    avatar

    07.03.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  • modriodsjaj

    Čestitam curkama na zasluženoj Cool listi...nisam iznenađena jer ovo je doista vrlo kvalitetan, koristan i sadržajan blog čak i za one koji nisu na dijeti.:)

    avatar

    07.03.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • mala debeljuca

    pitanjce...dali mogu na proteinski dan jesti burgere od soje????

    avatar

    07.03.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    @101 dalmatinka, hvala, hvala. Držim te za riječ :)))
    @Mama Bahama, čini mi se da nas ima dosta takvih koje slično razmišljamo ;)
    @Zezalica, ja ti mogu reći iz osobnog iskustva da razmišljam o hrani samo kad sam gladna, polako ali sigurno se uvjeravam u to :D
    ako samo jedan mali postotak zbog ovog teksta počne razmišljati kako da nadmudri samoga sebe, smatrati ću to velikim uspjehom :))
    @Jani29, kad si ti vidjela da je nekome sve išlo tečno na ruku, nema šanse, uvijek dobiješ bučkuriš pa kuburiš s time kako znaš i umiješ :))))
    @Tyche, hvala. Dobro si rekla, ljudima je potrebno nešto opipljivo što će ih podsjećati na njihove odluke dok one ne postanu stvar navike, pa makar to bile traperice na frižideru :)))
    @Podloga, onda ti za sebe moraš izmisliti neke druge komplikacije i uvjeriti se u to, kao na primjer, da je brašno najbolje u nekom dućanu na drugom kraju grada i da ti se baš sad ne da ići po njega, a najbolje je svemu tome stati na kraj sa osobno isprobanom rečenicom: ma ne moram to danas, evo sutra ću. I tako sam si svaki dan ponavljala da ću sutra i uspjela sam. Ovo je jedino područje na koje se smije primjeniti odgađanje. :))
    @Red Sonja, evo još jedan odgovor iz osobnog iskustva. Do sada još mi zbog hrane nije kasnila menstruacija niti mi se promjenio ciklus, ali ovaj put je. Kasnila je 6 dana što se nije desilo zadnjih 6 godina, kad sam trudna ostala. Pretpostavljam da je moguće da se radi o šoku za organizam, ali gledajući namirnice koje sam koristila do sada vidim da sam samo izbacila loše i popravila navike, ali je očito i to bilo previše. Tvoj slučaj je obrnut i bez obzira na ovaj moj odgovor i moje iskustvo, savjetovala bih ti da odeš ginekologu. Sve smo mi različite i najjednostavnije je da odeš potražiti odgovore tamo gdje su stručniji, pogotovo ako piješ tablete.
    I krvnu sliku bi bilo dobro napraviti, nek se nađe. Moja je bila odlična.
    @Lipa Mare, nemoj da te hvataju frustracije već ustraj na tome što si započela, zbog tebe same, a i zbog djeteta :))
    @Rubia, ovo je i moj problem, ali se trudim zavaravati samu sebe kad mi dođe glođati štokove od vrata.
    Drago mi je da si sretna, tako je lakše napraviti sve što čovjek naumi:)

    avatar

    07.03.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • red sonja

    veliko hvala na odgovorima! malo mi je lakše...

    već se konzultirah s ginekologom, a dogovorih i sistematski (koji uključuje i ginekološki pregled, a i laboratorijske pretrage).

    avatar

    07.03.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • Maškarada

    Znate kojih je 7 glavnih grijeha? Jedan od njih je NEUMJERENOST U JELU I PIĆU , e taj je sigurno moj, pogotovo što se hrane tiče. Ali od danas se držim djete!!!

    avatar

    07.03.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • lorraine

    @Demjan i red sonja, sad kad ste pisale za mengu nakon 15 dana...evo i meni se to desava ovih dana iako pijem tablete. Cini se i meni da se poremetilo, evo sva sam neka kao u pms-u i brijem da cu dobit, a nebi trebala jos 15 dana...hm :(
    Demjan, bas si ovo sve lijepo obrazlozila, ja cu dodat da je kod mene uzrok i trudnoca zadnja, i stres i tuga i depresija..kako mi se to sve skupilo, skupilo mi se dobrano u fat. Naravno, sama sam si kriva ;)

    avatar

    07.03.2007. (15:02)    -   -   -   -  

  • piplica

    Ja sam isto jedna od onih što tvrde da ne debljaju B vitamini niti hormoni niti lijekovi niti zrak, nego SAMO ono što požderemo, pa me uvijek iritiraju one spike kao, ne znam odakle te kile, pa ja tako malo jedem, ili imam teške kosti ili slične gluposti...
    @red sonja: ne brini, ja sam sa svakom dijetom poremetila ciklus.

    avatar

    07.03.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • nestabilna (back off bitch)

    istina,zapustili smo se. razgovarala sam neki dan s prijateljicom, i baš je komentirala da večina ljudi sve što radi, radi sjedeći. unosimo kalorije, jedemo visoko kaloričnu hranu, a kalorije se ne troše same od sebe.

    avatar

    07.03.2007. (15:58)    -   -   -   -  

  • klodica

    Da li na voćnom danu mogu jesti više puta na dan voće (grožđice, smokve recimo) ili striktno za ručak i večeru? :)

    avatar

    07.03.2007. (16:18)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Odličan post! Demjan, bravo!!! A sada jedno pitanjce. Za proteinski dan, smijem li za ručak jesti 2 jogurta, malo gorgonzole, kruha i salate? Ili kako to? OČEKUJEM ODGOVOR, pusa!

    avatar

    07.03.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    mmm fašir smjesa je super!!!!
    Nego moram pohvaliti ovaj post! ovo je jedina i prava istina!

    Jest da se nekima sve "prima" nekima ništa,ali to nam ne može biti izgovor!znamo da je to tako i u skladu s tim trebamo i jesti!
    Ja obožavam jesti i stalno mislim na hranu i ako sam bolesna,onda je to jedino psihička bolest!
    A na kraju svega stojim opet ja koja sam kriva za svaku kilu na svoje tijelu!
    Jest da sam odogojena tako da puno jedem,doma mi svi puno jedu,ali ni to nije izlika!
    Imam svoju pamet,nisam dijete iz vrtića koje ništa ne kuži!
    Uvijek i za sve u životu smo si sami krivi!
    Ja mislim da bi mi neko drugo zadovoljstvo,ali stvarno veliko zadovoljstvo izbilo hranu iz glave,ili 100%-tna zauzetost dana,ali pod uvjetom da je to sve izvan kuće :-))

    Hej,ali i dijeta je početak!Odluka da se nešto promijeni!
    I zato,naprijed!
    Uspijet ćemo mi to!

    avatar

    07.03.2007. (17:50)    -   -   -   -  

  • Angie

    ma mi smo nacija izjelica.u vrijeme kada si malo ljudi može priuštiti išta osim osnovnih stvari za život plaćanja režija i kupovinu klope hrana nam postaje ispušni ventil,jer sve nam je jako fino.i istina navike iz djetinjstvaprenjeli samo i u zrele godine a naravno energetske potrebe nisu iste i svakako ne kraćemo se ili se premalo krećemo.ne razmišljamo šta jedemo.
    idemo u svatove poslije istih pitanje je:šta ste fino papali"tako je i za sve feštee uvriježeno je pitati :"iiiiiii šta je bilo za klopu".
    samnom se dešava totalni klik u glavi ,hrana više nije nešto o čemu previše razmišljam iako sam gurman i volim kuhati.

    avatar

    07.03.2007. (18:09)    -   -   -   -  

  • Poslovnjak

    Svaka čast super blog ja sam ajmo reć " lijeni sportaš" ak se to uopće može tak nazvat....jedina rekreacija je ako da ponovim AKO odem 2 puta tjedno u teretanu...
    Pozdrav....i sretno sa kilogramima !!!!

    avatar

    07.03.2007. (19:12)    -   -   -   -  

učitavam...