Komentari

malenicavecernji.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Zvone Radikalni

    S jedne strane, stavljati Clintona i Zagorca u istu rečenicu je nevjerojatno uvredljivo (mislim da je jasno za koga :-).
    S druge strane, povučena paralela je doista briljantna i izvrsno oslikava razliku između pravne države i "pravne države".
    A kad sam danas pročitao da Zagorec i onaj njegov prirepak Krsnik namjeravaju, pazi sad, "Tužiti MUP i glasnogovornika Mehuna !!!!", pa doista mi dođe da poželim postrijeljati sve te probisvjete koji su se tako osilili. Zamisli majstora, on neće dolaziti u Hrvatsku da "MUP ne bi od njegovog hapšenja pravio spektakl" !!!???
    MA NA ROBIJU S NJIME !!!!!!!!

    avatar

    25.02.2007. (16:28)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    I još samo čestitke blogerici Malenici nakvalitetnim postovima, ali moram primjetiti da je razina diskusije u komentarima katastrofalna. Ali, to valjda ide u kategoriju, što bi rekli Englezi, goes with the job :-)

    avatar

    25.02.2007. (16:30)    -   -   -   -  

  • KARTOLINA IZ DALMACIJE

    Žalosno je upravo to što nam ne funkcionira pravosuđe pa će i ova priča kao i sve dobro poznate nam priče završiti na sebi svojstven način - tužbom za uvredu časti.
    Mene zanima kako tog čovjeka i dalje nazivaju generalom ?

    avatar

    25.02.2007. (17:04)    -   -   -   -  

  • lolina

    fućkaš američki san! hrvatska je eldorado ;)))) za "sposobne" naravno ;)))

    avatar

    25.02.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • poštar

    Razlika između Monice Levinsky i Anite Malenice ? ? ? ? ? Nema razlike ! ! ! ! ! Razlike nema u toliko, što su i jedna i druga pušačice, ali u svemu drugom razlika je ogromna. Ajde molim te Malenice sutra napiši naslov, postavi samoj sebi, a i nama pitanje: Koja je razlika između Putina i Ljube Česić Rojsa. Imaš još par miliona takvih novinarsko-politoloških pitanja. Zgrabi sa svojim podatnim ustima svog kolegu Ivkošića, dok radiš on neka zamuckujući čavrlja. Kakve veze ima geodet Zagorčina sa bivšim predsjednikom Amerike? Kako ti nije bilo dosta našvrljati: Zagorčina, što je to? Siguran sam, da bi ti čak i ja imao o njemu nešto kvalitetno napisati. Namjerno ili ne, radiš usporedbu otprilike ovog tipa: Kako je Američki narod podnio pušenje Clintonu i kako je Hrvatski narod podnio bogačenje Zagorčine. Ej Malenice, Clintonu ( predsjedniku male Amerike) su sudili, a ovoj spodobi? Ti stvarno ne znaš što radiš. Samo ti je pušenje na pameti. Clinton je tu suvišan. Evo moj skromni doprinos tome što radiš.

    avatar

    25.02.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • lovica

    Jvnost je znala ali je sutila a sad je vrime da seva zapjeva.

    avatar

    26.02.2007. (06:42)    -   -   -   -  

  • icnot

    Anita,
    Gosp. Clinton nije doktorirao na Yale-u, no bio je Rhode scholar na Oxfordu jednu godinu ili nesto malo duze. Znas sto, malo mi je tvoj argument/digresija u vezi gospode Clintona i Zagorca ne stoje. Usporedba ova dva tipa je nevjerojatna, neznam kakvi kriteriji i po kojoj osnovi. Nikako mi nesto nije jasno, kako je moguce da se jednog malog sitnog lopinu usporedjuje s jednim ipak talentiranim tipom poput Clintona. No, da se razumijemo....Gosp. Clinton ima velikih sjena koje su ga pratile tijekom njegova dva mandata. No te su se afere drzale po strani. (afera Whitewater, u toj je aferi jedan od kljucih svjedoka optuzbe nestao, papila musa, mrak,,,,a da ne govorim o pomilovanju Marka Richa i nekoliko poslovnih ljudi, teskih prevaranata optuzenih za visemiljunske pronevjere, a ovi su tipovi ortodoksni Zidovi,,,valjda mala slucajnost,,,) Da ne duljim, afera Lewinski je postala interesantna zbog sireg kulturnog, pa i politickog konteksta americkog drustva. Dakle, sve one otrcane fraze o puritanizmu, konformizmu, kao temeljnim znajcajkama politicke i socijalne dinamike americke kulture, i specificnom razumijevanju i mehanizmu americke demokratske forme tu su dozivjele jednu nevjerojatnu eksploziju. Mediji malo nasolili,,,i eto,,,,imas pricu....Ali bez veze je ovako o tome....Nije nevazno ni spomenuti ti tzv. neokonzervativnu revoluciju i njezin politicki placet ( Newt Gingrich "Contract with America"), tek onda se moze dobiti stvaran dojam o tome koje je nasljedje gosp. Clintona.
    A o tom lopini Zagorcu je blesavo trositi rijeci. Kada su vrijedni momci studirali ili ratovali, onda se taj mamlaz setao po Bogovicevoj i Teslinoj,,,i paradirao kao klaun. Eto, general,,,a cega je ta lopina general? A tek onaj tko ga je doveo do generala....
    No, nije ti to problem, Anita, to ti je samo ona lijepa nasa negativna selekcija. Eto i ja tebe poznajem onako iz vidjenja sa onih studentskih tribina koje je vodio Merlic na Savi. Bilo bi jako dobro da istrazis koliko je vrijednih i postenih mladih ljudi tih olovnih godina otislo vani jer nisu mogli biti "blizu oltara" poput naseg skojevca Zagija. E kada bi ti znala kolike pametnjakovice je Hrvatska prokockala,,,,,Samo sto je, prica o Zagiju i je prica o Hrvatskoj,,,,Mislim da smo tek na pragu necega sto bi neki nazvali "poslijedice negativnog odabira". E sada zamisli kakva bi Hrvatska bila zemlja da su oni posteni i pametni ostali...
    Nego cuvaj se ti meni,,,,

    avatar

    26.02.2007. (08:21)    -   -   -   -  

  • Logic

    Paralela je zapravo izvrsna iako zvuči na prvu loptu apsurdno. No mogla je Anita povući sličnu i između Zagorca i Luke Rajića, Zagorca i Pašalića...
    Mislim da u cijeloj priči ima previše emocija, a premalo poznavanja problematike. Uzmimo na tren hipotezu da je Zagorec iz MORH-a, nakon što je gotovo 10 godina s pozicije na kojoj je bio sklapao poslove u ime države sa stranim Vladama, međunarodnim trgovcima oružjem, koordinirao hrvatskim tvornicama koje proizvode vojnu opremu i oružje, jpretpostavimo, dakle, da je otišao s te pozicije ne odnijevši te dragulje. Možemo mi pričati svašta, ali Hrvatska se naoružala, obranila i oslobodila. Dakle, nekog je vraga ipak radio. Što znači da tip nije nesposoban. Uzmimo da je 2000. godine iz MORH-a otišao s nekakvim kapitalom u obliku stana, vikendice, par sto tisuća eura na nekom računu i još toliko u raznim pokretninama... Ali i s onim najvrijednijim - znanjem i iskustvom o tom poslu, jakim međunarodnim vezama, sasvim sigurno i moralnim obvezama nekih koji su se obogatili prodajući Hrvatskoj oružje... S položaja na kojem je bio na neviđeno je i diplomirao, preveo takvu diplomu i nastanio se u Austriji te nastavio s istim poslom, samo za svoj račun.
    Mislim, točno je vjerojatno da je 1990. godine bio geodet u Turopolju. Je li trebao 2000. godine podnijet molbu u katastarskom uredu u Velikoj Gorici da ga zaposle ponovo? Bi li to itko normalan napravio? Sumnjam.
    Nadalje, ako se doista toliko nakrao kao što se sada priča, kako to da ga svi jebeni Uskoci, POA-e, UNS-ovi, SIS-ovi i sl. nisu sve do sada ulovili? Štitili ga Tuđman i Šušak? Jebi ga, otišla obojica prije Nove 2000. Prošlo je sedam godina. Sve puca u izbornoj godini, nakon iskaza okorjelog mafijaškog bossa koji se preko svog ništa manje mafijaškog odvjetnika koji je vezan na ništa manje mafijaški ured na Pantovčaku...
    Da se razumijemo, ne branim zagorca. Ako je maznuo i mobitel iz MORH-a, neka za to odgovara. Ali kontekst i pozadina priče smrde do neba.

    avatar

    26.02.2007. (09:20)    -   -   -   -  

  • jfk

    Koja je Razlika između blogera Blagog droga i Mile cice!
    Bloger Blagi drog već par godina neumoljivo ostavlja svoje, gotovo savršene komentare koji podižu prag pismenosti, a bogami i smislenosti blog zajednice na ovim prostorima. Njegova razina pismenosti i stila pisanja neumoljivo ostavlja gorak okus elementarne nepismenosti svih nas blogera. Dok je bio isključivo novinar, čitao ga je limitiran broj Hrvata, a vjerujem da je imao problema, uostalom, kao i svi nerežimski novinari, sa istinskom željom razotkrivanja stupidnosti i dvoličnosti vlasti u devedesetima. Čitajući njegove komentare, nametnula mi se jedna komparacija. Pomislih kako s pozicije novinara u jednom časopisu, Blagi drog nikom nije bio poznat , dok danas svi doslovce žude da im on svrati u goste i razbuca sve po spisku. To se nažalost ne bi moglo reći za novinara, a sad i blogera Milu cicu, koja je bila novinar jednog žutog, uvijek režimskog dnevnika, i to u vrijeme dok se Blagi drog altruistički i bez straha obrušavao na sve neoidiotarije suvremene Hrvatske. Blagog droga ova blogosfera dočekuje širokih ruku (i mozga), i gotovo je nevjerojatna njegova popularnost u ovim dubinama. Vjerujem da je Blagi drog završio filozofiju ili književnost, a možda i oboje, dok je Mila cica još bila provincijska srednjoškolka. Međutim, za ovu neinventivnost i pomanjkanje kreativnosti Mile cice, nikad ne bi saznali da joj dnevnik Žutinjak nije otvorio blog.

    avatar

    26.02.2007. (13:07)    -   -   -   -  

  • Upućeni

    Famozna "treća osoba" Žaklina, koja se povezuje s Clintonom bi u ovoj usporedbi njega i Zagorca odgovarala

    avatar

    26.02.2007. (22:49)    -   -   -   -  

  • COOL_TOWN

    Kako si stavila ono gore ja to neznam ajd molim te pošalji mi kako se to radi i ako hočeš dođi na moju blog adresu,moja blog adresa je krevet1,Moja blog adresa ODGOVORI PLIZ.

    avatar

    28.02.2007. (20:51)    -   -   -   -  

  • Suki0

    Kako si stavila ono gore ja to neznam ajd molim te pošalji mi kako se to radi i ako hočeš dođi na moju blog adresu,moja blog adresa je krevet1,Moja blog adresa odgovori pliz.

    avatar

    28.02.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • gregory

    Hebo vas sve taj "veliki" Clinton, uključivši tu tu jadnu Malenicu, komunjarsko štene! Sramota da se takav izrod može roditi u Imotskom. Nedavno sam te, kučko, gledao na toj srpskoj HRT, gdje se kao prava partizanka kovala u zvijezde to podlo pseto Račana, povodom njegove bolesti. Pseto ostaje pseto, bez obzira bilo bolesno ili ne, pa tako i ti. Ti i takvi zavodite narod pišući laži protiv svoje Domovine. Tako je i Zagorac proglašen najvećim kriminalcem i prije same istrage i osude. Komunistička bagro, valjda će i vama jednom doći kraj!

    avatar

    01.03.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • stepska ptitchitza

    Razlika izmedju Zagorca i Clintona ima nebrojeno mnogo vise negoli ih spominjete, no dobro: novine se tiskaju da bi se prodale.

    Zelio bih ispraviti vas navod da je Clintonu sudjeno ili ga se sluzbeno okrivljavalo za Whitewater na nacin iole slican kako ga se progonilo radi Jones/Lewinsky slucaja: naime, nije.

    NI ZA WHITEWATER NITI ZA JEDAN JEDINI OD SILNIH SKANDALA KOJEG SU MU POMAHNITALI REPUBLIKANCI BACALI POD NOGE NIKAD -- N I K A D -- NIJE nije dokazan niti jedan jedini, sto je fascinantno, jer je evidentno da je predsjednik Clinton i sam bio svjestan svoje briljantnosti u tolikoj mjeri kad si je dopustao takve bedastoce kao sa Monicom, pa bi nesto SIGURNO iskrsnulo a nije. Za WHITEWATER je naribao niz ljudi kojeg je posebni tuzitelj STARR JAVNO RAZAPEO u americkoj verziji spanjolske inkvizicije, dobrim dijelom posve neeticki, nemoralno, neprofesionalno -- rjecju: skandalnozno -- a Jim i Susan McDoughal (ako dobro pamtim imena) jest, i s razlogom (ali opet pretjerano i neposteno i posve partizanski.) Pretpostavljam da ga Clintona rajcalo precizno ispitati vlastitu superiornost spram opozicije...

    avatar

    03.03.2007. (06:09)    -   -   -   -  

  • stepska ptitchitza

    Meni su ovo bila prva dva clanka za koja sam svjestan da sam ih procitao a koja je potpisala Anita Maslenica, i vrijedi i dalje moj sud istaknut na novijem blogu: da sam impresioniran razinom komentara, jedino ponesto razaloscen sto je nekim ljudima izuzetno tesko izraziti svoje neslaganja na nekonfrontacijski i neuvredljivi nacin.

    Zalosti me takodjer da sam ja jedan od spomenutih "odlivenih hrvatskih (mladih) mozgova", jedan od onih "zelenih" placenika koje je Njofra spominjao, s obzirom da radim u Haagu u jednoj od spominjanih institucija, a pocinjem se brzo osjecati kvalificiranijim da radim kao novinar negoli sto ovdje hendlam nekakve glupe kazete -- ja srednjoskolac, za 3,200 eura mjesecno.

    avatar

    03.03.2007. (08:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...