Komentari

domeslatkidome.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • codegun

    kod mene je bilo obrnuto. Prvo je geodet iskočio budući objekt a onda su tek postavili nanosnu skelu i prenjeli kote na nju. Kaj će kod tebe gedet ucrtati na skelu oznake?

    avatar

    26.02.2007. (11:04)    -   -   -   -  

  • NY

    Da, stavio je vec geodeta oznake na skelu. Kaze da je ovaj nacin kad se prvo stavi nanosna skela pa onda izmjeri preciznija.

    avatar

    26.02.2007. (21:04)    -   -   -   -  

  • Petar

    Al' smo se naradili. Došli smo kopati... onda smo kopali par sati pa NY više nije htio! :-) Rekao je da je za danas dosta, dao nam kulen (slavonski), slaninu (slavonsku, kaže sam je pravio), sir i luk (žena me ubila radi toga), i onda smo morali kući. Taman sam se zagrijao! Eto. Nakon što sam se vraćao kući crkao mi je auto. I to nasred raskršća, pa sam ga šlepao na servis. Eto što se događa kad idete kopati kanale po budućim kućama!

    avatar

    26.02.2007. (22:06)    -   -   -   -  

  • NY

    A mogao si me i nazvati da te odslepam kuci.. bio sam taman iza tebe... isao sam pitati kada ce nam prikljuciti vodu a oni mi rekoše da jos cekaju suglasnosti od struje i plina da smiju kopati ispod ceste, a vidi se da struja ide po zraku sa druge strane ulice, a plina ni nema na nasoj strani sto znaci da je isto s druge strane ulice, a dobro sacekacemo i te suglasnosti

    avatar

    27.02.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Pozdrav
    Prvi sam put na ovom blogu,i vidim da gradnja dobro napreduje.

    zanima me sendvič-zid,dali si sam odlučio koje debljine pojedinog materijala staviti,ili ti je to arhitekt izračunao. Naime,problem je u kondenzaciji vodene pare,treba izračunati da ne dođe do kondenzacije pare u zidu jer bi se onda mineralna vuna smočila pa nebi imala smisla.

    inače moj ti je savjet da sve vanjske zidove zidaš 25 cm debljine,zbog čvrstoće.
    šta se tiče zidanja sendvič-zida,bolje je zidat vanjski zid i stavljat vunu nakon stavljanja kuće pod krov,jer ako paralelno zidaš oba zida,smočit će ti se vuna (pri betoniranju ploče moraš dobro namočiti zidove i fetr-uloške pa bi tada voda došla i u vunu). A moglo bi i biti kišnih dana dok se zida.
    vanjski zid treba metalnim sponama spojiti sa unutarnjim zidom jer je vanjski zid tanak pa nemože sam stajati.

    avatar

    28.02.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    još jedno pitanje,gradit ćeš garažu odvojeno od kuće ili?

    avatar

    28.02.2007. (16:39)    -   -   -   -  

  • NY

    Debljine za sandwich zid su ti sljedeće: žbuka 2.0 cm, šuplja blok opeka 20.0 cm, kamena vuna Tervol 8.0 cm, šuplja blok opeka 12.0 cm, žbuka 2.0 cm. Izvoditelj radova je već radio sandwich zid na dosta kuća tako da neće biti problema, međutim hvala za savjete. Arhitekta je izračunao debljine.
    Garažu nećemo imati već ćemo stavljati nadstrešnicu, a na nju će se nadovezati radiona sa šupom. Ali to ide tek za par godina.

    avatar

    28.02.2007. (22:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...