Komentari

bosanskinovi.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Sloboda Novom

    U pravu si,ali to je stepen broj 2.Prvo je,vracanje imena nasem gradu,izvodjenje zlocinaca pred sud,ukidanje entiteta,povratak prognanih.Kad se to prvo rjesi,onda ulaganja.

    avatar

    16.02.2007. (19:13)    -   -   -   -  

  • Bosandzero

    Prvo, odlican text, drugo ne slazem se s ovim prvim komentarom jer ih prvo bolan treba sjebat ekonomijom a onda je ostalo sve lako, kad im postanes gazda onda gledaju u pod i rade sve sta treba, pa gledaj kako to ovdje u hrvatskoj rade biznismeni ili u americi. Inace pozdrav od vjecne izbjeglice iz kostajnice :)

    avatar

    17.02.2007. (13:31)    -   -   -   -  

  • Sloboda Novom

    Svako ulaganje,odlazak za godisnji odmor,pravljenje nekakvih dokumenata u toj opstini,koji imaju obiljezje takozvane "republike srbske",je u stvari priznavanje tog entiteta,kao drzave.To nama neide u korist,nego u korist neprijatelja.Imamo mi dosta bisnismena,samo sto jos nije pravi trenutak,sto se hotela Una tice, treba ba ga sravniti sa zemljom,i tu podici spomenik,zrtvama cetnickog zlostavljanja,terorora...Jer nadam se da niste zaboravili sto se u njemu dogadjalo.Hvala jos jednom,nadam se da shvatas.

    avatar

    17.02.2007. (17:35)    -   -   -   -  

  • MCpogled

    Ovo se da primjeniti na sve gradove i na sve ljude koji su tako morali otici. To vam vec rade oni posavski hrvati u udruzi prsten, kupuju sve po posavini...

    avatar

    17.02.2007. (18:03)    -   -   -   -  

  • MCpogled

    E ovo je dobar post, da se primjeniti na sve gradove. Nesto takvo vam rade oni hrvati iz posavine preko udruge prsten..

    avatar

    17.02.2007. (18:09)    -   -   -   -  

  • Bosandzero

    Eh bolan a jesi ga navuko, a sta mislis da mene nisu otjerali cetnici, pa vadio sam pasos na kojem mi je stajalo srpska republika jer sam iz kostajnice! Nisam mogao birati hocul takav pasos ili drugaciji! Najbolje se njih razbije ekonomijom, sta ces drugo napraviti, pa jarane moj nece oni sami od sebe priznati da su krivi niti vi iz novog mozete tamo samo tako nesto naredjivati, vi ste tamo manjina i bili a sad ste jos vise, a ako oces jarane tamo svoju politiku voditi pa kupi sve pa vodi. Ja znam sta se u unskom hotelu dogadjalo kao i u vatrogasnom u novom a radili su toga i kod nas pa i goreg. Pozdrav

    avatar

    17.02.2007. (18:17)    -   -   -   -  

  • Bosanski Novi blog

    Pozdrav svima koji komentiraju, eto dodao bih samo jednu stvar. Mislim da nema apsolutno nikakve šanse promijeniti situaciju na bolje u Novom ako Novljani neće tamo dolaziti i ako Novljani neće glasati na izborima; politički je nemoguće nešto napraviti 500, 1000 ili više kilometara udaljen od svog rodnog grada...

    avatar

    17.02.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • Sloboda Novom

    Komentar je za "Bsandzero".Dragi prijatelju,to sto ti govoris je laz,koja je servirana sa veliko srbskom idealogijom,mi nismo nikad bili manjina,u Bosanskom Novom.To se prvi put desilo 1992.Ja kupiti necu ni obicno "jaje" iz tog entiteta.Dolaskom stvari na svoje,doci ce dan kad cu se ja vratiti,a to ce biti uskoro.Ja nisam extemista nego patriota.Mi mozemo ako se udruzimo,priritiskom na svjet i nasu vladu,vratiti nas grad,ali to je u nama samim.Dali si spreman da svom prijatelju srbinu,rodjaku srbinu,kumu srbinu,pogledas u lice i kazes mu istinu,i ono sto te muci,ili sebi gradis neki lazni povratak,gdje ces u ocima zlocinaca i dalje biti,dobar,fin,pametan,sin onoga ili ovoga,ali nikad covjek sa moralom.To je pitanje koje se postavlja.Glavni cilj,ovog svega sto navodim,je sigurnost povratka osobama,koje zele
    da se vrate u Bosanski Novi,sa gradjanskim pravima,na zivot,prosparitet,koji bi na kraju doveo,do cilja pomirenja na nacjonalnoj osnovi i suzivota svih gradjana, opstine Bosanski Novi.To se samo moze ostvariti,sa vracanjem imena nasem gradu,izvodjenjem zlocinaca pred sud,ukidanjem entiteta,povratakom prognanih.Kad se to prvo rjesi,onda ulaganja.Sto se tice tvog pasosa,ti nisi morao da ga vadis,sa oznakama neke drzave koja ne postoji,i bas me zanima gdje si stigao s tim pasosom,jer u prijasnjem postu navodis da si "vjecni izbjeglica",mogao si da odes u Sarajevo,i izvadis dokumente svoje drzave Bosne i Hercegovine.

    avatar

    18.02.2007. (18:31)    -   -   -   -  

  • Bosandzero

    @Sloboda Novom. E moj jarane to sta ti pricas meni je nesta u sta ja vise nevjerujem. Ja sam spreman reci svima sve sta ih spada u lice al sta mi to bolan donosi. Meni niko od srba, od kumova i jarana nista napravio nije, samo oni sta mi nista nisu bili. Sta se tice vecine u Novom, pa u gradu jesu muslimani bili vecina ali ne u opstini. U opstini je bila srpska vecina.

    @Bosanski novi. Nemozete vi tamo nista ni izborima napraviti jer i da se svi vratite nemozete vise biti vecina u opstini ali ih ekonomski mozete sjebat to se slazem s onim sto si napisao.

    @Sloboda Novom. Neznam kakav si ti pasos imao. Ja sam svoj vadio prema mjestu rodjenja u Njemackoj u nasoj ambasadi. I u njemu je pisalo entitet republika srpska. Nisam ja jarane bio u Sarajevu da bi vadio pasos federacije. Sad zivim u hrvatskoj u Glini jer nisam htjeo nazad u cetnicko gnjezdo jer u kostajnici danas zive uglavnom cetnici koji nisu nikad tamo zivjeli. Osto sam ja bez svega ostali ste i vi i necete jarane nista napraviti jer su se oni tamo ukorjenili.

    avatar

    18.02.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • Sloboda Novom

    Komentar za "bosandzero".Stvarno neznam sto da ti kazem,nisam znao da su napravili nove Bosanske pasose,koji nose podznak entiteta.Ali bez brige,jos malo pa ces morati vaditi novi,bez entiteskih oznaka,poslije 26 februara i 2 marta,mnoge stvari ce doci na svoje mjesto.Sto se tice broja stanovnika,tesko je dokazati ko je bio vecina,po mom misljenju, Srbi su bili manjina,samo su uz pomoc veliko Srbske ideologije,koja je Bosnom vladala sve do 92.Od samog pocetka te ideologije,i stvorioca te ideologije, Vase Pelagica,podpomognuta Kuministickim rezimom,poslije drugog Svjetskog rata,oni su postali vecina na papiru.Mozda ti zvucni cudno, ali kako ti zvuci ovo;Muslimani kao narod priznati 74.Rezultati popisa 71,ko se izjasnjavao kao Musliman? Svi procenti Muslimana su prebaceni u %Srba ili %Jugoslovena.Zbog tog popisa 71,bilo je lako pokrasti popis 91,i s njim potvrditi Srbsku nadmoc.Te lazi,na kojim Srbski lobi radi, i dan danas,su nas dovele u stanje u kojem se nalazimo.Ako nastavimo slusati te lazi,Bosanci kao narod ce nestati.Sad trenutno,Srbski lobi pokusava da nas izjednaci sa nekim arapskim teroristiama ili slicno,s ciljem da nas svjet izolira,a jedog dana izbrise sa zemaljske karte.To su zadnji trzaji za velikom Srbijom,ali mi moramo,podrzati borbu protiv tog lobija.Prvi korak ,da pomognes toj borbi je da prestanes govoriti koje bio vecina,istoriju su pisali oni jer su bili na vlasti.

    avatar

    19.02.2007. (17:49)    -   -   -   -  

  • MCpogled

    Kako mogu doci do vise informacija o tomu zasto je tim sloboda novom pozvao na bojkot slovenskih proizvoda, napisao bih nesto tomu pa ako moze vise informacija?

    avatar

    19.02.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • Sloboda Novom

    Odgovor na MCpogled!
    Dragi prijatelju,dobio sam E-mai Bosanske politicke stranke,pa sam ga posljedio na svoju stranicu,ako kliknes na www.bosanskinovi.tk tekst se nalazi na index stranici tj.Home,pod nazivom 09-02-2007 POZIV NA TOTALNI BOJKOT SLOVENAČKIH PROIZVODA .Posto sam procitao tekst,odlucio sam da ih podrzim,jer su u pravu!

    avatar

    20.02.2007. (05:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...