Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • A koji mi je nadimak ?

    Za (@ufff 25.01.2007. 10:18) - Sve to sto si nabrojio ne daje mu sposobnosti i znanje da bude to sto je danas. Naprotv njegov staz kao specijalac je upravo kontraindikacija za rad u SOA-i, samo ti to ne mozes kuziti. To u vezi kako kazes"jednog generala" znam vjerovatno bolje od tebe, a danas se jos neki javljaju da nisu htjeli izvrsiti naredjenje, a ne samo M.B. ! I zato ti ponavljam, nema ja nista protiv M.B. dok je okvirima svojih sposobnosti, a vodjenje zagrebackog centra SOA-e daleko nadilazi sve njegove sposobnosti (i nadilaziti ce i u buducnosti), jer na tom mjestu one fizicke nisu ni potrebne ! A to sto je ratu postao od zapovjednika v oda do zapovejdnika specijalca, pa ztim osnovao udrugu, ponovo ti kazem nista, ama bas nista ne znaci da je sposoban voditi centar SOA, a kad me vec vuces za jezik nema pojma ni o policijskom poslu, jer su specijalne postrojbe policije, nazalost bile isljucivo borbene postrojbe (zahvaljujuci pametnom Jarnjaku) koje nisu imale ni vremena ni volje savladavati temeljne policijske poslove ! tako da je M.B. trebao stati negdje u policijskim okvirima obziorm na dodatnui naobrazbu a ne zavrsiti u SOA u kojoj e nikada nece ni snaci ni znati sto i kako treba raditi. Kaj ti nije dosta da neki od njegovih operativaca radi sigurnosnu provjeru telefonom i to sa osobom za koju se provjera vrsi, da ti ne mislis da M.B. zna nesto vide o tome, a to je samo pocetak i najjednostavniji dio posla !? Koga ce on nesto nauciti, ali vazno je biti sef !!! Tako ti je to otprilike: specijalci su bili i jesu jedni od najzasluznijih za vrijeme rata, ali se nitko nije kvalitetno pobrinuo da se , recimo od 1996. godine do danas njihov status adekvatno i pravedno rijesi, nego se rijesava parcijalno postavljanjima na radna mjesta i funkcije za koje, hoces li vjerovati ili neces, u pravili nisu sposobni ni dorasli ! A takodje za sve to je u principu kriv Jarnjak koji na to nije mislio kada je bilo vrijeme, ali onda mu je bilo vazno samo to da se moze praviti vazana i jos bolje ulizivati pok. Tudjmanu kako on ima specijalce koji sve mogu ! Taj tip valjda ni dan danas nije shvatio sto je znacilo "prelazak na mirnodopske uvjete" i sto je pri tome trebalo napraviti za i sa specijalcima, kojih je tada bilo cca 3.000 (npr. britanski SAS, kao naj... jedinice specijalaca nije nikad brojio vise od 700 ljudi, isto je i sa njemackim GSG-9, itd.) ! Znas bilo je kvalitetnih prijedloga i rijesenja, ali nisu odgovarala ni Jarnjaku ni Markacu, jer su mislili da bi tada jedan bio "manji" minista, a drugi "manji" general ! Ima jos puno toga, ali mi se ne da pisati !

    avatar

    25.01.2007. (17:41)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    Kao tajnik Malog vijeća prve demokršćanske stranke žalim što je stradalnica domovinskog rata prognana još jedan put, ali to je "nama naša borba dala...". Ovo navodim jer je u tvom tekstu spomenut sin 'bivšega' predsjednika HKDU-a. Red je otkrit vam to da vodstvo HKDU-a među nama nikada nije uživalo ugled. Zgražali smo se kad smo shvatili tko će voditi demokršćane i zbog takvih smo, gotovo svi iz HKDS-a, doslovce pobjegli iz politike koja nam se zgadila.
    Kad se pojave niti onih koji su vezli izdaju, dođe se do goblena zvanog HDZ. Dakle, otkud sin demokršćanina u HDZ-u? Još dok je pokojni Cesar bio živ sumnjali smo u trojance među nama i obistinilo se za dobar dio njih? Ono što sad veže HDZ i HSP, tada je vezalo nas i ostale kvazikršćane.
    Kume moj, jad i bijeda od svih tih silnih imena što se šepure po uredima i medijima preko naših grbača. Ultra jad i turbo bijeda.

    Iz principa ne pratim novokomponirane novinare i blogere jer ja imam toliko materijala u svom dnevniku ( http://public.carnet.hr/dragotadic/dnevnik.php ), a imaš i ti, da se ipak ne spuštam na razinu spomenutih novinara. Željko, nas tjera želudac da širom otvorenih očiju gledamo život onakvim kakav stvarno jeste, a plaćenici imaju svoju plaću. Znam da je lakše brojati zalogaje kroz nekakav račun što se uredno puni svaki mjesec i znam što znači honorarni posao pa zbog toga i vjerujem da ćeš se skrasiti tamo gdje i pripadaš.

    avatar

    25.01.2007. (19:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...