Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • Pero Panonski

    a) da nema lovackih drustava dobar dio zivotinja pi pocrkavao od gladi, iako me neveseli ubijanje zivotinja, to je tako ...
    b) dolje si nasrao jadnoga M.L.Kinga koji je bio baptisticki pastor, daklem po hrvatski svecenik
    c) a sad ces jos tvrdit da se na svadbama nije jelo meso ... ehe .. bas ...

    avatar

    22.01.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ma koliko pisanja , a zašto stupanj inteligencije i ugođaj mirisa baruta imaju veze. Ja nisam inteligentan nego sam radom i zalaganjem postao doktor znanosti iz područja ekonomije, ali isto tako volim u jesenje jutro izaći u prirodu i čuti zov divljači i miris baruta moje puške i nakon toga jesti kobasice koje smo prethodno kupili. Ma blesavo je sve to uspoređivati, a još blesavije stavljati u kontekst vjere. Pozdrav.

    avatar

    22.01.2007. (16:17)    -   -   -   -  

  • HATE ETERNAL...TWO DEMONS...!!!!!!!!!!!!!!

    hm...ti si Ateist koliko sam primjetio...zanimljivo..dobar blog i ljepe rjeci usporedbe pises..svaka cast!Nije lose.!Pa vecinom postavlja se pitanje dali vjerujete u nekoga ili nesto..?..!..

    avatar

    22.01.2007. (16:21)    -   -   -   -  

  • HATE ETERNAL...TWO DEMONS...!!!!!!!!!!!!!!

    Ako si za obrati se na moj blog i vidjet ces msn..inace malo.je surovo usporedjivati lov vjeru i sve to..ali kako u bibliji se kaze : SLOBODA DJECE BOŽIJE..!

    avatar

    22.01.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    nije mi jasan taj senzacionalistički naslov. je, možemo povlačiti neke paralele, ali treba specificirati.
    što se tiče lovaca, nisi sasvim u pravu. lovcima zadatak nije samo ubijanje životinja. većinom se brinu za njih. naravno, nikad neću shvatiti zašto ih ubijaju i zašto to zovu športom, kad nije, ali što je tu je.
    vezano za Crkvu i problem čovjek-životinja-duša, u pravu si. to je pogreška Crkve. nigdje inače, u niti jednoj knjizi koja se bavi čovjekovim živčanim sustavom ne stoji da on nema dušu. duša je suptilna, intimna stvar filozofske prirode, nešto nedokazivo, a opet u trenutcima tako opipljivo. pogreška Crkve je ponajprije izazvana time što se ona ponaša prema čovječanstvu kao da je ono još uvijek ista masa iz doba Abrahama. da, još uvijek smo spremni za linč, oko za oko itd., ali je to znatno reducirano. sociološki smo strašno puno napredovali i takvo ponašanje od strane Crkve je nemoralno. naravno, moje riječi bi neki svećenik opisao kao zabludu i opijenost u veličinu društva, ali nije me briga.
    eto toliko.

    avatar

    22.01.2007. (16:32)    -   -   -   -  

  • the_flowergirl

    Mislim da je pogrešno i apsurd lova svaljivati na leđa Crkve. Dakako, pogrešno bi bilo i tvrditi da je Crkva dovoljno rekla i učinila da bi se popravio odnos čovjeka prema prirodi koja je jedan od "kanala" između Boga i čovjeka (pretpostavljam da se s ovim tumačenjem prirode nećeš složiti...) Dvoličnost je priča za sebe, i dalje tvrdim da postoje kršćani i "kršćani", a ovi posljednji imaju dvije kože i ja ih ne priznajem kao mjerodavne jer negiraju temelje kršćanskog nauka.
    Ne bih se upuštala u teološko tumačenje duše, ali nadam se da ne isključuje postojanje psećeg raja. Životinjama je preružno na ovome svijetu da ne bi postojao još neki na kojem bi se ispunila pravda.

    avatar

    22.01.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • kamovic

    kažu da nema lovaca životinje bi uginule od gladi
    pa normalno kada smo uspjeli sjebati prirodnu ravnotežu

    avatar

    22.01.2007. (19:10)    -   -   -   -  

  • dr. Woozie

    u vezi Crkve se s tobom slažem, ali lovci nisu "ubojice prirode", moraš razlikovati krivolov i lov, naime zbog civilizacijskog razvoja čovjeka prirodna je ravnoteža narušena, pa su lovci ti koji ju održavaju (poribljavanje, puštanje divljači). Nemoj misliti da oni prepelice puste u prirodu samo da bi ih poslije pubijali, već glupi ljudi puštaju cucke na ljeto u šumu i nestaje ravnoteža!
    lovac ima svako pravo upucati psa 200 m od naseja, jer su psi manje imune životinje na bolesti (bjesnoća) i upravo je oni donose u šumsko carstvo. Došao sam do savršenog primjera nametanja Crkva, naime pokrštavanjem su nestale mnoge još starije civilizacije, te nestaju kulture i običaji koji pridonose raznolikosti na Zemlju. također misionari u Južnoj Americi tamošnjim domorocima donose razne bolesti te oni umiru zbog manjka imuniteta (primjer; pas-šuma)...
    sve u svemu, ovo je veoma zanimljiv blog, odsad te čitam jer se u mnogim interesima slažemo.

    avatar

    22.01.2007. (22:14)    -   -   -   -  

  • Anara

    Zanimljivo zapažanje, ali malo ugrubo! Crkva je pokriće vlasti, jer sada ja, ugrubo, utjeha za pokorene. Da ostanu pokoreni i čoravi kako bi se vladalo sudbinama i prije svega iz pokorenih isisavalo za povlaštene od Crkve do Gazdi i Vlasti! A gdje je tu priroda? Priroda je okrutna i radi opstanka čovjek ju je pokorio ne pitajući za njeno uništavanje. E crkva je i ovu silu nad prirodom opravdala voljom Boga. Još jedno skrivanje eksploatacije, ovoga puta prirode! Paradoks je što se i čovjek ubija kada miče prirodu ispred sebe! To je rak! Paradoks raka je u tome što se razvija u organizmu od kojega živi da bi na koncu ubio domicila, a zajedno s njim i sebe! Crkva je poslužitelj i daleko od prirode... Uostalom, onaj tip Darvin još im muti vodu! Kako očekivati od Crkve poticaj za brigu o prirodi kada je ona sama neprirodna pojava u glavama primitivnih i potlačenih...

    avatar

    22.01.2007. (22:17)    -   -   -   -  

  • Anara

    Ej, neko te napada virusima koji su se probali meni ukrcati. Nadam se da ću vloviti aktere, pa te obavijestim... Za sada ne mogu identificirati o kojem virusu se radi i od koga dolazi! Vlovil ga je NOD23, nova verzija!

    avatar

    22.01.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Pero, a. kako su to onda životinje uspjevale preživijeti stotine miliuna godina prije pojave prvih lovačkih društava, a danas je svaka druga vrsta ugrožena, od onih koje su uopće do sada opstale? b.Slika bi trebala simbolizirati oslobođenje, no protumači si kako hoćeš. - Možda ja mislim da je M.L. King ateist? c.Tko spominje svadbe? Nisam znao da se Isus ženio ili da je tulumario po svadbama.
    @Dejmon, nemoj se ljutiti, ali stručna sprema nema baš mnogo veze sa inteligencijom. I sam tvrdiš da si se mnogo trudio, pa je za pretpostaviti da ti priroda nije m,nogo ostavila u nasljeđe. Da se radi o npr. Vladimiru Paaru ili nekom sličnom, onda ta teza ne bi imala smisla. Kad pogledam klijentelu ekonomslih fakulteta (uglavnom, glupe šminkerice), teško mi je za vjerovati kako za tu diplomu treba nešto mnogo mozga. Da produbim tezu kako je krvožednost u negativnoj korelaciji sa inteligencijom; siguran sam da se lovom više bave desničari i da su oni u prosijeku neinteligentniji, a da je vegetarijanstvo prisutnije u ljevičara i da su oni u prosijeku inteligentniji. Ono što se sa sigurnošću može reći je da desničara i lovaca ima više u ruralnim područjima gdje je puk neobrazovaniji i neinformiraniji, a da vegetarijanaca i ljuevičara ima više u urbanim sredinama. P.S. I ja jedem kobasice, no ne ponosim se time!
    @Sadako, lovci se brinu za životinje onoliko koliko moraju da ne izgube koncesiju za lovno područje. Ono sa čime ćeš se vjerojatno složiti je pretpostavka da se uz svakodnevno prolijevanje krvi iz hobija zarvija monstrum, a ne humano biće.
    @Flowergirl, stavljam lov na leđa crkve, jer je crkva odgojila čovjeka sa dvostrukim mjerilima, pa taj bez grižnje savjesti kaže kako ubija iz ljubavi! Zanima me kako su izgledale mise u Africi za vrijeme apartheida. Nisu li to bile male radionice licemjerja?
    @Crna Udovico, svi imamo obvezu na vlastito razmišljanje, ali je većina ne provodi, već prihvaće gotove i zatupljujuće šablone. Zar ti sebi nikada ništa ne želiš dokazati?
    @Kamović, da nema lovaca s vremenom bi isčezli i ratovi. Lov je vježbanje rata i održavanje forme krvožednosti.
    @Lovac i krivolovac se razlikuju jedino po dozvoli. To je ista razlika kao ubojica i plaćeni ubojica. Npr, plaćeni ubojice su američki (i naši od kojih je jedan nedavno pogionuo) vojnici u Iraku, dok su samostalni ubojice oni koji ubijaju direktno za vlastiti korist (npr. u oružanim pljačkama). Pitanje je samo postupaju li prema vlastitim pravilima ili su orihvatili tuđa, no ishod je uvijek isti - Ubojstvo radi vlastite koristi!

    avatar

    22.01.2007. (22:37)    -   -   -   -  

  • Ištvan

    hej prijatelju, imam samo jedno pitanej za tebe. dali si ti ateist koji en vjeruje u crkvu ili koji ne vjeruje u Isusa Krista?
    mir i dobro

    avatar

    23.01.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • Lupi glavom o zid

    Nemam volje za tražiti navode. Ali, mislim da si u pravu što se tiče dvostrukih mjerila. Treba samo pogledati Njemačku u drugom svjetskom ratu i njihov stav prema Židovima. I oni su bili životinje i manje od toga. A što je crkva napravila po tom pitanju u tim vremenima?

    avatar

    23.01.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Jeo je ribu. Čak je i dijelio narodu ribu. Dakle, nije bio potpuni vegeterijanac, ako ciljaš na to. Drugo, rekao je on nešto mnogo važnije, otprilike jer mi se ne da citirati nije bitno što stavljate u sebe, jer to ulazi kroz usta u trbuh, i otuda znate već kamo, već je bitno ono što izlazi iz tebe kroz tvoja usta. Ja bih se malo zamislio nad time.
    Treće, pisano je - ne sudoite jer će vam biti suđeno jednakom mjerom. Pitam te, može li onaj koji sam griješi, suditi drugome koji griješi?

    avatar

    23.01.2007. (18:04)    -   -   -   -  

  • pokisli

    "Crkva je sukrivac za devastaciju prirode!"...hahaha... ma Crkva je kriva za sve zakone, zato što je nebo plavo, zato što je benzin pojeftinio, i zato što je Saddam umro! Sve je to urota crkve! Ili ipak nije.. ili si ti jednako kriv kao i crkva.. kao i svaki drugi čovjek...da..

    avatar

    23.01.2007. (20:05)    -   -   -   -  

  • TOWAR U DUŠI

    znaš kaj me zanima ?' koje obrazovanje i kolki kvocijen inteligencije ti imaš? iako smatram da to ne odlučuje da li je čovjek dobar ili ne, ali budući da se tolko hvališ tim svojim znanjima o svemu i svačemu pa mislim da bi bilo pošteno da znamo...
    napisao si već tonu priglupih postova ali ovaj je vjerojatno vrhunac

    avatar

    23.01.2007. (20:41)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Tomajuda, koliko ja znam nema navoda koji govori da je Isus jeo to ribu, no i samo to jelo je bilo svojevrsna metafora, jer isus je sa pet riba nahranio tisuće ljudi.
    @ Hajduk, ja se niti ne pozivam na svoje reference, no isto sam tako spreman relativizirati tuđe ako smatram da su nebitne.

    avatar

    23.01.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • kamovic

    hajduče ne seri po čovjeku, on barem kaže što misli, nema dlake na jeziku.
    sve ono što on napiše, istina je...

    avatar

    23.01.2007. (21:36)    -   -   -   -  

  • palotinci

    Godinama se Crkvu blatilo kako koci napredak i razvoj insdustrije znanosti i tehnike, a sada kad dolazi do unistenja prirode putem teknike i znanosti Crkva je kriva jer njezini clanovi jedu meso.

    Domaci zadatak: Isus je bio zidov i kao takav barem je jednom godisnje jeo pashalno janje. A Jeo je ribu i prije i poslje uskrsnuca.

    avatar

    23.01.2007. (21:49)    -   -   -   -  

  • glojgel

    uskacu virusi

    avatar

    23.01.2007. (23:56)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Palotinče, ako je Isus bio židovske religije odakle onda postoji kršćanstvo? koloiko je meni jasno Isus je bio Židov kao što sam ja Hrvat, ali nije bio "Židov" kao što niti ja nisam katolik! Mislim da se Isus nije držao židovskih principa, već ih je mijenjao. - ili sam nešto propustio?

    avatar

    24.01.2007. (09:02)    -   -   -   -  

  • Megha

    Upozorenje. Blog ti je pod virusima. Mozes li to kako rijesiti?

    avatar

    24.01.2007. (09:35)    -   -   -   -  

  • tajchi(ca)

    Zašto baš ateizam?
    Mislim sigurno postoji netko gore tko nam daje nadu-ali crkva to često iskorištava..

    avatar

    24.01.2007. (11:45)    -   -   -   -  

  • Ivan_1_1

    Ovo je pismo izumila jedna nesretna osoba. I ti ćeš biti nesretan/nesretna ako ovo
    pisamce
    zanemariš. Zato čitaj od početka do kraja, s razumjevanjem. Ovo je pismo pisano
    sretnim perom.
    Sretno pero donosi sreću u ljubavi. Sigurno imaš simpatiju. No jer je ta ljubav
    obostrana? Ne
    znaš? E, pa sretno će ti pero pomoći da otkriješ. Moraš ovo pismo poslati desetorici
    ljudi
    u roku od sat vremena. Nakon toga pritisneš tipku F12. Doći ćeš na službenu web
    stranicu
    sretnog pera. Tamo će pisati voli li te tvoja simpatija i jeli on/ona ljubav tvog
    života.
    Zanemariš li pismo, dogoditi će se velika nesreća. Nesreća o kakvoj ne možeš ni
    sanjati.
    Nesreća poput one koja se dogodila kreatoru ovog pisma. I još nešto: ako nitko ne
    prekine
    lanac do kraja kolovoza ove godine, pismo će ući u Guinessovu knjigu rekorda. Molim
    te, nemoj
    sve pokvariti! Molim te

    avatar

    24.01.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • ozbiljnozanimljivo

    Zašto izbjegavati citate. Ja neću. Evo nekih iz Biblije: (ali i komentara na njih)
    „I jednoga dana Kajin prinese Jahvi žrtvu od zemaljskih plodova. A prinese i Abel od prvine svoje stoke, sve po izbor pretilinu. Jahve milostivo pogleda na Abela i njegovu žrtvu, a na Kajina i žrtvu njegovu ni pogleda ne svrati.“
    „Kajin, pak, reče svome bratu Abelu:»Hajdemo van!» I našavši se na polju, Kajin skoči na brata Abela te ga ubi.“

    Za prvi čovjekov zločin prema čovjeku i to bratu, odgovoran je Bog jer nije bio pravedan prema njima, nije prema obojici pokazao jednaku naklonost. Time je uzrokovao mržnju Kaina prema Abelu.
    Obadvojica njih su se trudili da žrtvom ugode Bogu, svaki iz svog djelokruga rada. Čak se Kajin bavio prikladnijim poslom od Abela jer se bavio zemljoradnjom i prineo žrtvu od zemaljskih plodova, upravo onako kako je Bog odredio čovjeku da se hrani sjemenkama biljaka i plodovima s drveća. Bog je mnogo kasnije dopustio čovjeku da jede meso životinja i riba iz mora ali u vrijeme Kajina i Abela dopustio je da se hrane samo sjemenkama i plodovima sa stabala.
    Bog je nepravedno i neopravdano milostivo gledao na Abelovu žrtvu od prvine njegove stoke protivno svojoj odredbi. A Abel ustvari stoku nije ni trebao upotrebljavati za hranu prema tadašnoj Božjoj zapovijedi.

    „Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i reče im:»Plodite se i množite i zemlju napunite. Neka vas se boje i od vas strahuju sve životinje na zemlji, sve ptice u zraku, sve što se po zemlji kreće, i sve ribe u moru: u vaše su ruke predane. Sve što se kreće i živi neka vam bude za hranu: sve vam dajem, kao što vam dadoh zeleno bilje. SAMO NE SMIJETE JESTI MESA U KOJEM JE JOŠ DUŠA, TO JEST NJEGOVA KRV. A za vašu krv, za vaš život, tražit ću obračun: tražit ću ga od svake životinje; i od čovjeka za njegova druga tražit ću obračun za ljudski život.
    Tko prolije krv čovjekovu, njegovu će krv čovjek proliti! Jer na sliku Božju stvoren je čovjek!
    A vi, plodite se, i množite i zemlju napunite, i podložite je sebi.»“

    Bog ponovo donosi nelogičnu i nepravednu odluku. Blagoslovio je Nou i njegove sinove da se plode i množe i Zemlju napune. A neposredno prije toga bio je svjestan čovjekove pokvarenosti i kajao se što ga je stvorio. Koliko će tek zla biti na Zemlji kada je ljudi napune?
    Drugo, pokvarenom biću kakvo je čovjek, Bog daje vlast nad svim ostalim živim bićima na Zemlji. Čak, strogo zabranjuje ubijanje čovjeka. Bog obećava kažnjavanje i životinje i čovjeka koji ugroze ljudski život. On određuje da čovječanstvo napuni Zemlju i podloži je sebi. Nažalost to se i dogodilo.
    I još jedna osobita zanimljivost: Bog poistovjećuje dušu i krv. «Samo ne smijete jesti mesa u kojem je još duša, to jest njegova krv.» Dakle prema Bibliji duša nije ništa drugo nego krv živog bića uključujući životinje i ljude. Ipak današnja kršćanska crkva tvrdi da samo čovjek ima dušu a životinje ne. A o tome da je duša ustvari krv crkva neće ni da čuje.
    To su dvostrukla mjerila crkvina od Boga prihvaćena.
    Iako to nije tema posta, spomenut ću lustraciju koju pokreće crkva u Hrvata a nije ništa drugo no reinkarnacija inkvizicije srednjeg vijeka. Suđenje bez suda. I vladanje sustavom zastrašivanja naroda da ne bi vidio neopravdano bogaćenje pojedinaca i crkve.

    avatar

    24.01.2007. (21:24)    -   -   -   -  

učitavam...