Komentari

beerlover.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • girl from slavonija

    hey...evo malo da i ovdje ostavim traga..:)) Zakon ti je blog...imaš stvarno veliku kolekciju čaša...hehe :)) pozzzzz

    avatar

    28.01.2007. (21:21)    -   -   -   -  

  • A particle of light

    E Krušovice je fakat dobro pivo..samo zbog toga svako malo odem u onaj trash birc u Tkalči ;)

    avatar

    29.01.2007. (09:54)    -   -   -   -  

  • edip

    Jarane dobra je stvar to što voliš pivo. To je jedna od stvari u kojima u životu najviše uživam, uz gledanje woody allenovih filmova, slušanje rokenrola i skupljanje alan forda.

    avatar

    29.01.2007. (19:36)    -   -   -   -  

  • Ultravioleta

    nisam načisto što reći o famoznoj Irskoj trojci koju spominješ, osim da za dušične varijacije suhog stouta ja valjda nemam afiniteta i ne dijelim oduševljenje mnogih ili možda nekih. Lijepo se to i meko toči kao ulje, pjena neuništiva, kao pekmez, kao pašteta može se na kruh mazati, kremozno u ustima. Dušikom ipak nisam impresioniran, kao ni na beamishu bojom e 150 i antioksidansom e 224, ali valjda tako mora biti a ja cjepidlačim, premda mislim da bi takva deklaracija na pivama s manjom reputacijom izazvala zle komentare, pa mi se čini da si joj i ti "u sjeni njezine slave" progledao kroz prste. Da se razumijemo, nisu to loše pive, beamish i murphy čisto su dobri i pitki,a s obzirom na alkohol i ekstrakt može se reći i krepki, slažem se bolji od guinnessa, ali općenito meni su, kada je o pivi riječ, metafora Potemkinova sela-"dušična" fasada sa okusima koji se kreću u trokutu gorkoslatka čokolada/kava/prženo -inače karakteristično za stil -plus minus nešto, a iza koje ja nažalost ne nalazim kvalitetu koja bi izazvala oduševljenje kakvo ti spominješ kod murphya.

    avatar

    30.01.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • Beerlover

    @A particle of light- istina birc i nije Bog zna kaj, al od kad ima Krušovice, rejting mu se vrtoglavo popravio!

    @Ultravioleta-što se eova u Beamishu tiče, nisam mu pogledao kroz prste, nego sam to jednostavno propustio! nisam se tako detaljno bavio specifikacijom pošto su sve redom šture i nezanimljive, a da budem iskren, nisam očekivao nikakav e kod piva takve reputacije! provjerit ću prvom prilikom i ispraviti pogrešku! što se stouta općenito tiče, to je stvar ukusa. meni osobno stout je jedna od omiljenih vrsta piva tako da su te rečenice prilično obojene subjektivizmom nadograđenim razmišljanjima brojnih istomišljenika! općenito više volim tamna piva što se sigurno dalo i ranije zaključit, radilo se tu o brown aleu, stoutu, porteru, dark lageru pa i bocku il kojom drugom inačicom tamnog piva, gotovo redovito mi bolje prija od svjetle braće pa je i to razlog zbog kojeg su ocjene za nečiji ukus malo nategnute. stvar je ukusa.

    avatar

    31.01.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • Ultravioleta

    jer logično je pitati se, što ostaje kad ukloniš nadogradnju N, e 150 i 224 i bi li tomislav možda bio bolji sa N, a ja ipak najviše volim guinness extra stout u bočici prirodno karboniziran jer ima mi eto neku prirodnost i svježinu. Ali naravno, de gustibus... prastara sentenca koja se podrazumjeva i koja je uvijek aktualna, naročito kod piva kao rodenbach ili orval, jer nekima su jednostavno prekisele i/ili pregorke,i ne pašu im. I ja sam se bojao da mi se neće svidjeti ali srećom obožavam ih - kad ih imam - jer na stranu osobni ukusi to su odlične pive.Neki sam čistunac i uvijek mi je fora na nekom belgijancu ili nijemcu pročitati - nepasterizirano, nefiltrirano, bez konzervansa, prezervativa, aditiva. Koliko čitam, slažemo se o npr. urquellu, budweiseru i tomeku ali ne o dušičnom stoutu - pa fala bogu.Ako ti budeš pisao, ja budem čitao, možda komentirao i mirna bosna. Živjeli i laku noć.

    avatar

    01.02.2007. (00:45)    -   -   -   -  

  • christian

    super blog pozdrav iz svete nedelje :-)

    avatar

    01.02.2007. (00:55)    -   -   -   -  

  • Beerlover

    @Ultravioleta-živjele raznolikosti! Svaka čast saisonima, lambicima i guezovima, i svim njihovim framboiseovima i krickovima, no meni ne sjedaju baš najbolje što apsolutno ne znači da ću ma i u jednom trenutku osporit njihovu kvalitetu. Budem li imao izbora, radije ću naručiti Strong golden ale, ili recimo Dark ale još rađe. To opet ne znači da a priori izbjegavam prirodno kiselkastija piva probao sam Rodenbach i u Grand cru verziji i običan, probao sam i Redbach i Grotenbier, ali nije to moj stil piva. Od lambica najdraži mi je Tea bier upravo zbog njegove suptilnosti, no znam da je daleko lošiji od ranije navedenih, ali eto u ovom trenutku mi više odgovara. Djelomice razlog je i u tome što ih pijem u krivo vrijeme. Njihovo doba pijenja je ljeto, kad služe osvježenju, a ljeti ih baš i nemam prilike piti. Ponovno naglašavam živjela raznolikost i hvala Bogu što ih ima i kod nas za kupit jer još više doprinose razumijevanju kompleksnosti piva i pivskoj nadmoći nad ikojim drugim pićem. Ovih dana pišem jedan novinski tekst o pivi i svako tolko me ispočetka fascinira bogatstvo kulturne raznolikosti svojstvena upravo pivi. Budu li okolnosti naklonjene, možda ću ga moć objavit i na blogu. No o tome u idućim projektima. Još nisam iscrpio opcije za postove "Koje pivo naručiti?"... Cheers

    avatar

    01.02.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...