Komentari

whiteflesh.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • gurwoman

    Naravno da smiješ rabiti moje fotouratke. Jedino što ne smiješ je činiti stvari koje čini Mima, znaš o čemu pričam.
    I znam ja da je ovaj komentar zapravo suptilna poruka meni, koja uzdiže romaničke freske nad kvadratom crvenog platna :) He he. Ma kužim ja poantu, bez brige. Ali moje pljuckanje u Tate Modern je isto svojevrsna umjetnost. Mali performans - dekonstrukcija ustaljene predodžbe o prosječnom posjetiocu Tate Moderna i njegovom/njezinom horizontu očekivanja, sustavu reakcija i trla baba lan.

    avatar

    31.12.2006. (12:30)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    sve je to pank.

    avatar

    31.12.2006. (14:20)    -   -   -   -  

  • Anara

    Neka ti je neka! Nova! Mrzim 2006! Od noge do dijabetesa! Voli te. Znaš ko!

    avatar

    01.01.2007. (00:31)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Draga, ti znaš da si mi srcu mila, ali nije baš svaki post posvećen tebi :). Jes da nam je bilo lijepo u Tatetu i ”pravo” zabavno ali nije da me sad to progoni najstrašnije. Super mi je ova tvoja fotka, a ovaj citat mi je zapeo za trepavicu jer trenutno slažem neku teoriju koju moram pretvorit u tekst od 5000 riječi. Iako jako volim svoje prijatelje, moram priznat da mi se uglavnom živo jebe šta misle o umjetnosti na koju se ja palim, kao što se njima, tj vama, živo jebe koja je tema mog doktorata. I to je sasvim okej. Smrt fašizmu i to.

    avatar

    02.01.2007. (23:57)    -   -   -   -  

  • Shrimp

    Is that you upside down? No psychic inertia there!

    avatar

    03.01.2007. (11:44)    -   -   -   -  

  • gurwoman

    Ma da, da, al volim ja tu i tamo privatizirati ovaj blog, šta ćeš. Vidiš, pa ja ni ne znam temu tvog doktorata - imaš pravo, teorija stoji. Ko ti je ovaj škamp?

    avatar

    03.01.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Ma ne znam ni ja koja mi je tema. Uglavnom neko snobovsko intelektualističko preseravanje o "ne-reprezentacijskoj" umjetnosti na pozornici kojem ću pokušati dati malo okusa. Sve su ti to kompleksaši, šta ćeš, što je inače Agatina i moja nova mantra. A šta mogu kad mi (se) to dopada. Shrimp je R.

    avatar

    03.01.2007. (12:48)    -   -   -   -  

  • Ms. Sushi

    A PROPOS PSYCHIC INERTIA 1
    Habit is the body's defence against shock of expression. It "recognizes" every arriving perception it can as being "like" an impulse the body has already intergrated as a functional life content. It contains potential with resemblance. Any number of singular bodily events will automatically be gruuped together, soliciting the same type of response. The resemblance is in this redundancy of response: it is in on the level of the event's effect. In other words, it is a produced resemblance - of the body's elicited actions to each other - rather than a formal likeness between the "stimulus" and the response. The sameness of the response depends precisely on disregarding the singular contours of the arriving impulse: dismissing its potentially torturous anomalies as functionally insignificant.
    Also sprache Massumi.

    A PROPOS PSYCHIC INERTIA 2
    Gdje su lazi s raspomamljenog novogodisnjeg tuluma?
    Gdje su svetacke slikice?
    Gdje je opis Adventa na zapadu?
    Hajde, hajde, mozes ti to... Tri kralja salju cvijece na odjel ginekologije. Mali se koprca u sijenu. Stalica ce uskoro odletjeti u zrak. Ovce ce se pretvoriti u janjetinu.
    A ti? Umberto ti je vec uvenuo u vazi. A i jogurti od prosle godine vise ne valjaju. Pisi vise duze i cesce. Volim te citati. Fakat.

    avatar

    03.01.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    O, pa da li to mi dižemo letvu, pregladnjela sirova ribo? Ajmo se pomakljat s citatima.

    avatar

    03.01.2007. (15:19)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Neću sad namjerno pogledat, ali baš ovaj komad NietzscheMassumija si kod sebe citirala (još uvijek sam na 69 strani, jogurta mi kiselog i ljute mi paprike), nešto mi je poznat? Treba mi Eco trenutno, jer hoću pročitat novu Cvejićku koja ga nešto čereči na foru luzer 68aš. Nemam ti ja discipline, nikad nisam imala. Ni za dugo, ni za često. Samo kratko i površno.

    avatar

    03.01.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • Sushi

    To se vidi.

    avatar

    03.01.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Sad kad sam počela, ne mogu prestati - slušaj, nadam se da je roman planuo i da se spremaju nova izdanja, iako Jagnjetu nema do Ajgora, ali jebiga, iznenadila sam se da je moj omiljeni bar tamo - dobro si im odbrusila, da bar neka korist bude od tih nepodnošljivih godišnjih lista - ugušile me liste. Onoj prepisci Sanja puna znanja nikad kraja - nadam se da vjerno pratiš sve nastavke.

    avatar

    03.01.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    E, i da završim kao bogati ujak iz Amerike. U ovoj zemljici nema teoretske šanse da bilo što slično baru primiriši u blizinu ikakve liste ikakvih dnevnih novina.

    avatar

    03.01.2007. (16:24)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Jel na to i Barnes mislio u onoj zadnjoj prici u The Lemon Table (Silence)?

    avatar

    03.01.2007. (16:25)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Naravno da se vidi, Sushi. Na blogu, a i inače, se vidi svašta ako znaš gledati (a vjerujem da ti znaš), i ono što hoću i ono što neću. Pogotovo ono što neću.

    avatar

    03.01.2007. (16:37)    -   -   -   -  

  • Ms. Sushi

    Nadam se da radis razliku izmedju Sushi i Ms. Sushi, jer naime, Ms. Sushi za razliku od rodno neopredjeljenog Sushija ne bi na tvoj autokomentar o kratkoći i plošnosti dobacila - vidi se - već bi primjerice napisala - to je sexy.

    Massumi je NARAVNO od tamo od kud i mislis da je, nisam ga valjda nasla na cesti.

    I Umberto je NARAVNO OUT, no tako sto je rekao arrivederci kao svaki pametan i sladak djedica (kakve inace volimo) i otisao u semiotičku penziju u kojoj jede ribu, pije barolo i sređuje ostavštinu. Njega se ne čereči. S njim se eventualno popije čaša vina.
    Steta sto Obojana Cvejic gubi vrijeme na ovoj besmislenoj kirurgiji jer Umberto savrseno korespondira sa svojim dobom tj. 65-om, dok doktorica O.C. izgleda fulava jebeno stoljeće i k tome ne razumije da je fora o 68osmasima mnogo otrcanija negoli sve sto moze naci u Umbertovom otvorenom abdomenu.

    Sto se tice onih komentara u stilu: u ovoj zemlji za razliku od one zemlje... a koji imaju cilj da me prosvjetle. Molim te, ujace, nemoj! Pusti me da čeznem za tulipanima, grizem case i zicam stipendije. Dosadila mi ova birtija. Moram van pa makar vino zamjenila pivom.
    ok. To nema sanse.
    Moram van pa makar nalijevala svoju Coronicu ispod stola u nekoj tuznoj zemlji na plosnom i kratkom zapadu. Neka.

    I na kraju. Ne znam sto vidi Sushi, no ono sto vidim ja... jebi ga ujace, postovi su ti sexy ili ti puni rupa. A sto se u tim procjepima događa, hm, zamišljam... i mora da je nenadjebivo, jer te tako dugo i tako duboko ostavlja BEZ TEKSTA. Sto god to značilo.

    Cuvaj mi Ameriku.

    avatar

    03.01.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Gle, ja jesam šuplja kao blok flauta (može li blok flauta biti seksi?), ali razlika između tebe i Sushija je jasna. Ne bih ti taj komentar pripisala ni intuitivno, ni stilski, ni razumski.
    I ne prosvjetljujem te s Amerikom, zajebi to, prosvjetljujem sebe toplom svetom vodicom (efekt staklenika) - svaki dan se još malo više iznenadim, pa onda to izgovorim na glas, tj. pustim u mrežu da se odbije i odzrcali i stavi me na moje mjesto.
    A Obojana Svjetlost - ma vjerojatno sam se opet istrčala, nisam je se još dohvatila - ovo sa čerečenjem je preprič preprič iz sedme ruke. Osim toga, lijepa mi je ta riječ čerečenje, pa je poželih upotrijebiti u komentaru. Božićna sam žrtva lijepe riječi. Nego, baš mi je nekako skroz patetično užasno drago da si se javila.

    avatar

    04.01.2007. (00:16)    -   -   -   -  

  • Mala Ines

    Oho, čujem li to neke disonantne tonove!? Jesu li Umbertovi tekstovi out (hm, hm!) ili je njegovo osobno tijelo out (zbog godina, trošenja...)? Tko je tu out. Još nisu out oni tekstovi iz antike, a kamoli... tako mi sirove krljušti svake ribice ako svijet niste sveli na mjericu našeg malog broja godina!!!

    avatar

    04.01.2007. (10:06)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Ines, naravno da u humanistici ništa nikad nije out, i da se ponovo i ponovo vraćaju sve ideje u nekom beskonačnom kruženju. Ali da ideš sad suvremenu kazališnu predstavu mjeriti Aristotelovim metrom, ne bi kurca skužio. To naravno ne znači da, ako ideš pisati knjigu o suvremenom kazalištu, jedno poglavlje neće biti posvećeno i Aristotelovoj Poetici. Osim toga, nešto se čudno zna dogoditi sa trendovima u teoriji (koji naravno postoje i naravno, često znaju ići na kurac), a to je da je nekad puno više out ono što je bliže nego ono što je jako daleko. Osim toga, ako ćemo picajzlirat, da smo svijet sveli na mjericu naših godina, u njih ne bi stao Eco i Opera aperta jer je ta knjiga objavljena kojih petnaestak godina prije nego što sam se ja rodila (a ni Ms Sushi nije daleko). Osim toga, i da živim dva stoljeća, bojim se da ne bi uspjela apsolvirati SVE što je u polju humanistike mišljeno i pisano - neka vrsta izbora uvijek mora biti prisutna, a mora biti prisutan i netko tko će reći: krive knjige čitaš dijete - to sve spada u rok službe. Što se tiče konkretno Ecovog tijela i trošenja, ni ne znaš koliko je neumjesan taj komentar u odnosu na Ms. Sushi i mene, ali da bi to znala, morala bi znati neki detalj iz naše recentnije biografije - jebiga Ines, Ms Sushi i ja se dobro poznajemo i razmjenjujemo prijateljska podbadanja prepuna različitih aluzija na naše živote. Gle, bolje ti je da napišeš da sam površna i puna rupa ko šipak koštica, s tim ću se bespogovorno složiti. Možeš dodat i da sam neodgovorna, s tim ću se isto složit.

    avatar

    04.01.2007. (11:40)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Samo još nešto: antika je naravno, po nečemu in a po nečemu out. Da je u potpunosti in, ti i ja kao ženskinje ne bi ni bile obuhvaćene opsegom pojma čovjek, da ne pričam o pravu sudjelovanja u javnoj sferi. A to je, ono kajaznam, nekak malo out. Ajd uzdravlje.

    avatar

    04.01.2007. (12:03)    -   -   -   -  

  • Mala Ines

    Hvala, to je to, doista si me razgalila, nisam se već dugo ovako lijepo osjećala. Naime, puna mi je pička tih upside down olakih tvrdnji bez argumenata i zbog toga cijenim tijelo koje misli, ne ono koje samo ''ozbiljno'' misli nego ono koje misli s trudom i širokim uvidom. No, sad je sve jasno, interna brza spika s podrazumijevaćim rupama, recentne biografije vas dvije i to. Aleluja! Ajd i tebi uzdravlje

    avatar

    04.01.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • anspik.

    ovi komentari su zanimljiviji od umbertovog citata :D

    avatar

    04.01.2007. (19:09)    -   -   -   -  

  • Eurosong

    Shrimp, nesrećo, skužila sam te! Javi se, fakeru, da malo prošećemo po Gornjem gradu. Imam zanimljivu teoriju o... Ne, nisam ljubomorna na, pa mi smo samo frendovi:) I da, onaj CD može ostati kod tebe...E. K. misli na tebe...

    avatar

    07.01.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Probaj na engleskom sa Shrimpom, ovako bojim se nećeš daleko... A ja te ništa ne razumijem ni na hrvatskom.

    avatar

    07.01.2007. (16:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...