Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Ribafish

    jel tih 200 ljudi još nešto osim vjesnika koji ima nakladu od deset i prodaju od 2000 primjeraka?

    avatar

    05.12.2006. (15:51)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    ribafish, da je država vlasnica Jutarnjeg ili Večernjeg ni oni se ne bi prodavali u većem broju primjeraka.
    Kako već napisah u postu od prije godinu dvije, svi smo već početkom dvijetisućite trebali zatomiti emocije (a posebno novinarski krugovi) i prepustiti Vjesnik tržištu (prodati ga, jel). Ovo što se događa posljednjih godina preskup je sport za porezne obveznike ma koliko Vjesnik imao nenadjebiv kontinuitet izlaženja. Primjerice, novac kojim se svake godine krpaju Vjesnikove rupe veći je nego onaj izdvojen za povećanje plaća prosvjetnih radnika. Osobno bih bio presretan kada bi kakav privatni izdavač pronašao interes za intelektualniji Vjesnikov pristup i kada bi se barem dio novinara uspio zaštititi od definitivnog rastanka s karijerom.
    Eto, čisto hladno ekonomski gledajući i znajući da Peratović vjerojatno ne misli tako...Pozdrav

    avatar

    06.12.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @anarhija weekly, Vjesnik je definitivno počeo propadati 91-e. Ne bi stalo u komentar da počnem nabrajati poznate novinare koji su od tada iz njega otjerani i otišli. Trebalo ga se prodati privatniku najkasnije 96-e. Ne slažem se s tobom da ga je trebalo prodati Pukaniću (Petraču) 2000-e.

    avatar

    06.12.2006. (09:36)    -   -   -   -  

  • Stvarnost

    Niste znali!! " Vjesnik" kao list se odvojio još davne 91. mislili su da će moći sami, ali dogodilo se da im je naklada bila napuhana. Nikome ništa nisu plačali, najmanje tiskari. 1998/99. dekretom tadašnje Vlade RH Restrukturirana je - fuzionirana je ponovo s tiskarom, ali sa velikim gubicima. Oko 6,5-7 milijuna maraka koje je iz svojeg profita HTiskara morala platiti..Kome treba gubitaš, tiskari apsolutno NE, naime tiskara se ove godine odvojila -osamostalila budući da je izgubila znatni dio temeljnog kapitala, a radi se o ne malim novcima, oko 180 milijuna HR kuna.

    avatar

    07.12.2006. (19:20)    -   -   -   -  

  • potepuh

    Samo maaaaaaaaali ispravak. Graficka još uvijek nije potpisala ugovore o prelasku u Tiskaru. Neki su potpisali 'samo' obavijest kojim se obavjestavaju da ce u toku prosinca potpisati ugovor koji bi trebao vrijediti retrogradno od 18. 10.
    Sto se tiche dreka po grafickoj situacija je ista vec godinama. Drka se (pardon my french) po dizajnu 10 puta u godini dana al se ne diraju debilantski uvlakacki tekstovi i lose urednistvo.

    avatar

    10.12.2006. (01:01)    -   -   -   -  

  • loser

    Jel taj Rosandić i Večernjaku uzeo otpremninu?

    avatar

    12.12.2006. (23:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...