Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Dnevnik nas 2 2

    Ono što se ima za desiti desi se. Poslije se ne treba gubiti vrijeme pitajući se , što bi bilo da je bilo. Nije svako zlo za zlo. Pao je i razbio se poklopac, i tko zna koliko će puta još. Nemoj se opterećivati, jer nitko ne može promijeniti svoj sudbinski tijek, a a onaj tko to pokuša i uspije skrenuti taj sudbinski tijek, onda najčešće izazove sudbinu pa se sve izokrene na još gore. Dakle, ne opterećuj se....i uživaj u činjenici kako sad možeš u kupovinu novog poklopca.....hm, ja u tom slučaju najčešće ne kupim samo poklopac..nego još koju lijepu posudicu...pa lončić i ....he,he, ma znaš nas žene..... Puno te pozdravljam.

    avatar

    15.10.2006. (18:20)    -   -   -   -  

  • Irida

    potpisujem Jasnin komentar u cijelosti......
    "Što određuje tijek događaja?
    Vjera u veliki univerzalni red u ovom kaosu?
    Ili je to tek temelj svega...pa kako nam bude?"
    mislim da su ovo čisto retorička pitanja, znamo odgovor.neka sve štete budu u razbijenom poklopcu, a ti nam živa i zdrava bila....

    avatar

    15.10.2006. (23:33)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    što bi bilo kad bi bilo.. jednostavno stvari tako moraju biti i malo možemo učiniti da taj slijed promijenimo.. ako probamo unaprijed misliti da će se taj poklopac i svi ostali "poklopci" razbiti na korak smo od debele paranoje života..

    avatar

    16.10.2006. (00:04)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Kako ti, draga moja Zmajka, od jedne nesmotreno polupane staklene posude odleti u filozofiju i teologiju. Doduše to je puno lakše negoli pomesti stotine sitnih komadića stakla. Nasmijao sam se najprije pročitavši tvoj metafizički post. Što bi bilo da si? Neznamo. Da rub posude nije bio mastan vjerojatno nebi pokliznuo i pao. A da ti nisi ustala i htjela tvoj sutrašnji ručak staviti u hladnjak, vjerojetno se s tom posudom također nebi ništa dogodilo. Trebamo li mi za sve što nam se dogodi nekakvo objašnjenje? Ja mislim da ne tim više što ti očito nikome ne moraš objašnjavti da nisi kriva i bojati se nekakvih sankcija. Joj, ti i tvoj poklopac! Odvede on i mene u moralku. Najlakše je: sutra kupi drugi. Ručak si spasila to je najvažnije. Neka ti je, unatoč tog "incidenta" spokojna noć. Neka ti bude lijep cijeli ovaj radni tjedan! Puno te pozdravljam!

    avatar

    16.10.2006. (00:59)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Poklopac?
    Poanta uopće nije u poklopcu.
    A zar nije "nedjelja predvečer" savršeno vrijeme za retorička pitanja?
    Evo, sada je ponedjeljak ujutro i pitanja su već sasvim drukčija...

    avatar

    16.10.2006. (08:22)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Oh, tražiti metafizički smisao u običnim stvarima je imoj hobi. Gotovo uvijek. Samo ja to ne znam tako jednostavno opisati, samo se još dublje i dublje upetljam. No, na neki način, takve nas stvari i definiraju, htjeli to ili ne....

    avatar

    16.10.2006. (08:33)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Podsjetila si me na jedan film, zove se "Sliding doors" (nemam pojma o engleskom, ne ljuti se), to bi bilo nesto kao "klizna vrata". U jednoj sceni glumica stize uci u metro, a u drugoj ne. Zatim se radnja odvija u dva smjera. Taj me film bacio u duboko razmisljanje, koliko sitnice kojih nismo ni svjesni odredjuju nas buduci put. Kao tebi s onim busom. Pristalica sam da na neke stvari u zivotu ne mozemo utjecati, ali nikako se ne slazem s onim da svatko ima svoju sudbinu i da se od nje ne moze pobjeci. Mislim da sudbinu ipak stvaramo mi sami, svjesno ili ne, ali pravi krojaci svega smo mi sami, ne tamo neka visa sila.
    Ugodan pocetak novog radnog tjedna ti zelim.

    avatar

    16.10.2006. (09:57)    -   -   -   -  

  • avangarda

    Ima. Utorak :))

    avatar

    16.10.2006. (10:04)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja vjerujem u sudbinu ali i na to da na nju možemo utjecati nekim svojim željama, stremljenjima ili možda strahom...moj život je prilično satkan od nekakvih sudbinskih događaja, a dio njih sam moguće sama isprovocirala. Bolje da si razbila poklopac nego ogledalo, prava sam praznovjerka...i što ćeš danas za ručak? Pitam ja, koja mrzim razgovor o kuhanju.

    avatar

    16.10.2006. (11:42)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***majstorica: juha - po defaultu i teleća rebra (onaj dio prema flamu) u saftu na neki moj način, (pravim se važna)
    Kao prilog ide domaća tjestenina-široki rezanci.
    Salata
    Ostalo je i kolača od sira od jučer.
    Na što sam spala: nakon zdravlja u obitelji, sretnom me čini osjećaj-da je skuhano!

    ***kora: imam taj film na kazeti. Naši su ga preveli: volim-ne volim. O tome sam i govorila, o tim sitnicama koje promijene tijek događaja, bude dovoljna sekunda i sve bude drukčije! Mislim da se svi bar jednom zapitamo: a što bi bilo da sam...

    avatar

    16.10.2006. (11:59)    -   -   -   -  

  • lazy daysleeper

    Kad veš-mašine utihnu, poklopci zveče.

    avatar

    16.10.2006. (12:12)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***lazy: kako ti znaš reći: a point well taken!

    avatar

    16.10.2006. (12:44)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Ja vjerujem u sudbinu,ma i da mi sami krojimo istu,zavisi kako koji dan.Možda je dobro što se poklopac razbio,možda je nešto drugo time sačuvano.npr.ljubav prema bližnjima u tvom ručku kojeg si sačuvala,a i ljubav prema samoj sebi,da sutra ne moraš mislit što ćeš za objed.

    avatar

    17.10.2006. (00:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...