Komentari

benedictus.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Pero Panonski

    Znas sto meni padne kod ovakvih slucajeva na pamet ?
    Roditelji samo roditelji.
    Za voznju autom ti treba dozvola.
    Ali svaki kreten moze raditi djecu.
    Neodgojeni stvaraju neodgojene.
    I onda svi kukaju da su skole i profesori/ucitelji krivi.
    Pa ne moze ucitelj oblikovat ono sto je vec oblikovano.
    Hrvati su tako neodgovarna gamad.

    avatar

    11.10.2006. (17:24)    -   -   -   -  

  • Iluzia

    mislim da se i tu,kao i u većini stvari,radi isključivo o kućnom odgoju...;)

    avatar

    11.10.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  • the_flowergirl

    Ako ovako nastave, moja djeca neće ići u školu, nego će učit doma. Jer ako jabuka ne pada daleko od stabla, neće se dobro provesti.
    I još nešto: psihički teror se često podcjenjuje jer simptomi nisu ekstremni pa tako može biti i puno opasniji od fizičkog.

    avatar

    11.10.2006. (22:04)    -   -   -   -  

  • aquarium

    @flowergirl: Ja razmišljam o kućnoj školi već godinama. Problem je što u Hrvatskoj ne postoji ta mogućnost. No, ima još vremena dok moji ne krenu u školu pa tko zna... U svakom slučaju, ja bih tu mogućnost rado iskoristio.

    avatar

    11.10.2006. (22:14)    -   -   -   -  

  • kokošje sljepilo

    Ma kako im je to u tim godinama palo na pamet? Nekoga objesiti!?! Neš ti fore! To mora imati korijen negdje doma... treba im suditi jer izgleda da neki na najteži način jedino mogu nešto naučiti... ma ne znam...strašno...

    avatar

    12.10.2006. (01:16)    -   -   -   -  

  • fields of gold

    Slažem se s autorovim postom.......čitam danas opet o zlostavljanju devetogodišnje djevojčice i nužno me to navodi na razmišljanje...pretukla ju i iscipelarila petorica dječaka. Jednome se rugala zbog "nulerice"....E sada.....(ako je sve tako kako piše) svi naravno sipaju paljbu na dječake....(s pravom) ali nitko ni malo ne svaljuje krivnju i na tu djevojčicu. Nitko ne smatra da je takvo njeno ponašanje također više nego neprimjereno.....nažalost kažnjena je šokom i ozbiljnim zdravstvenim problemima....Nemam jednostavno riječi...ni za tu sirotu djevojčicu a još manje za te dečkiće...a najmanje za te starce.....
    Flowergirl je dobro spomenula....i onaj "psihički teror"....ruganje te djevojčice nije ništa manje ozbiljnije.....sapientis sat!

    avatar

    12.10.2006. (11:48)    -   -   -   -  

  • Porto

    kaj dramite oko toga... zamisli, objesili malog smrada na vješalicu. pa to je u tesli normalno, di mu je smisao za humor? kaj je opće išo u teslu? tesla je nekad bila škola za prave frajere, a ne za plačipičke. u moje vrijeme, mi smo vješali profesore...

    avatar

    12.10.2006. (12:17)    -   -   -   -  

  • Porto

    TESLA!!! TESLA!!! TESLA!!!! TESLA!!!!

    avatar

    12.10.2006. (12:18)    -   -   -   -  

  • aadrey

    Nije toliko loš školski sustav, koliko svijest današnjeg društva.
    Dio moje osobnosti je škola oblikovala, i konkretno poštujem svoje profesore, barem većinu. Slažem se da je veći dio problema u roditeljima. Ali i veći je problem u današnjem društvu koje naobrazbi pridaje sve manji značaj , a nasilje je svakodnevica. Naravno da se to mora odraziti i na škole, koje nisu zatvoreni sustavi.
    Također , treba napraviti razliku između okrutne dječje zabave i pravog nasilja. Naravno da je "žrtvi" neslane šale uvijek teže i da ona to potpuno drukčije vidi, ali ponekad namjere drugih nisu bile uistinu loše. Ponekad to oni, dakle , "nasilnici" ne shvate dok ne prevrše mjeru.
    Tada nastaju problemi.
    A ovaj izolirani incident mi se ne čini toliko strašnim.
    Događaju se i gore stvari u školama, pa se o tome ne priča.
    Osobno na sebi nisam osjetila neki veći oblik nasilja u školama , ali sam nekoliko puta bila svjedokom, i to više u osnovnoj školi, kada je pravo vrijeme da se nasilnici sankcioniraju strožim odgojnim mjerama.
    Učenici srednje škole u pravilu su malo "odrasliji" , iako to naravno ovisi od učenika do učenika, pa je nevinih incidenata puno manje, a oni koji se ispoljavaju su učenici koji imaju ozbiljnih problema s agresijom.

    avatar

    12.10.2006. (19:04)    -   -   -   -  

  • Glasovi u mojoj glavi

    Mene je jedna cura od 1. do 6. razreda svakodnevno psihicki zlostavljala i danas sam skroz sjebana zbog toga.Onak u 4.sam razredu pomisljala na samoubojstvo i rezala sam se svakodnevno ali kada sam rekla njezinoj mami rekla mi je da lazem,kada sam rekla uciteljici i ona mi je rekla da lazem.Sve samo zato jer je ta curica imala odlicne ocijene i savrseno vladanje i svi su uvijek bili uz nju,nitko me nije slsuao.Danas sam bolje(nakon lijekova i psihijatra) ali sam ikompleksirana preko svake mijere.nitko nije tada nista ucinio i nitko nista ne cini danas.

    avatar

    13.10.2006. (00:00)    -   -   -   -  

  • perazzi

    kasno komentiram jer sam tek sad pronasao ovu temu

    najzalosnije u cijeloj prici je to sto se ostatak razreda smijao i nitko ga nije skinu s proklete vjesalice dok mu kapuljaca nije pukla

    avatar

    26.02.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • perazzi

    mene su pokusali psihicki zlostavljati
    ali nakon 4 izbijena zubala i 2 polomljena nosa prestali su jer su shvatili da se nedam i da ce samo jos vise krvi ili cak i mrtvih

    avatar

    26.02.2007. (22:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...