Komentari

cvjetakmali.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Ksenija

    Ksenija
    Imam pitanje,dali da vadim lukovice od gladila i spremim ih ili ne. Ja mislim da ih izvadim ali me zbunjuje zašto sam lukovice tulipana sada izvadila i opet posadila pa zar nebi to mogla i sa gladiolama.Zar je to radi kasnije cvatnje. Mislim da sam sa ovakvim pitanjem več i sama odgovorila. Pusice tebi, pa ipak te molim da mi pdgovoriš.

    avatar

    09.10.2006. (21:45)    -   -   -   -  

  • bt

    moraju se vaditi jer se smrznu

    avatar

    10.10.2006. (10:25)    -   -   -   -  

  • cvjetak

    @ Ksenija, evo bt je bio-la brža pa ti je već odgovoreno, gladioline lukovice su osjetljivije npr. isto kao i dalijine pa ih se zato vadi. A tulipane ne moraš vaditi svake godine, pogotovo ako su dublje posađene, već svake druge, treće kako bi ih podijelila i razmožila

    avatar

    11.10.2006. (08:58)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Baš jučer posadih lukovice u tegle, odnosno presadila sam ih, već su potjerale...nadam se da neću imati problema. Obožavam kada mi se tamo negdje u zimi rascvatu, kao nagovještaj proljeća...

    avatar

    12.10.2006. (08:55)    -   -   -   -  

  • cvjetak

    @ ledena ne bi smjelo biti problema, jedino će zbog ove tople jeseni prije procvjetati, ako ti nisu jako isklijale drži ih na tamnom mjestu, kako bi malo smanjila brzinu rasta, ili pusti ih na svijetlom pa ćeš imati proljeće oko Božića :)

    avatar

    12.10.2006. (21:11)    -   -   -   -  

  • Zurl

    Ksenija
    Cvjetak sada mi je jasno zašto se lukovice gladiola moraju vaditi preko zime. Lukovice tulipana i narcisa sam izvadila i ponovo posadila pa sam mislila isto sa gladilama i vidjela da one rastu skoro van zemlje a kada sam ih sadila na prolječe bile su puno dublje dobro da su uspjele izači kraj mene takve.

    avatar

    14.10.2006. (23:48)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    I hoću imati cvijeće za Božić, to mi je i bila namjera. Sad još kad vidim da je to...to...Mislim, tebi očito vjerujem, jer očito ZNAŠ:))))

    avatar

    22.10.2006. (00:36)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Cvjetak,moze li jedan post o sadnji psenice za staviti ispod bora.
    Ja bi to rado ovdje napravila ali se uvijek prekasno sjetim.

    avatar

    23.10.2006. (21:45)    -   -   -   -  

  • zgbaba

    lukovice ne sadim, ono malo zemlje oko kuće je svekrvino carstvo pa nek se veseli.
    Meni ostaju tegli i baš sam ovih dana snimila hrpe maćuhica na sniženjima ak kupiš više (a ja kupim više, bar za 4-5 žardinjera, po tru - 4 u svako, to je više, ne? ;)) pa čekam da mi prođe ova strka s rođendanima da malo "pofriškam" lođu :) Lođa mi gleda na jug i uglavnom je u zavjetrini (to je zapavo polulođa jer je zatvorena samo s jedne strane,a s druge je ograda da vidim na dvorište, tko zvoni i tak... uglavnom maćuhice uživaju i narastu im cvetovi ko dlan ;))
    Čak mi se i onaj hibiskus prema opet cvasti, kaj je šenul ili je to normalno?

    avatar

    24.10.2006. (14:11)    -   -   -   -  

  • cvjetak

    hvala na komentarima, no oprostite, nadostaje mi slobodnog vremena pa nisam ranije odgovorila @ ledena jedino ako ne bude pretoplo pa ranije procvatu @ za pšenicu je još rano, no mada se tradicionalno sije za Svetu Luciju 13.12., da bi bila onako velika i raskošna, ako u stanu nije jako toplo potrebno ju je malo ranije posijati, potrudit ću se napisati nešto za koji dan @ zgbaba vjerujem da će ti maćuhice biti prekrasne i ove godine, a hibiju očito paše kod tebe
    svima lijep pozdrav.....

    avatar

    27.10.2006. (19:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...