Komentari

profesionalnopletenje.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • SonJa

    Aaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuu koliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiki je!!!
    Onaj moj doma je obična igračkica naspram ovoga. Koliko ima igala? Jel sam određuje napetost niti i sl., tj. što se dogodi ako pogrešno procijeniš nit (vjerujem da ti se to ne događa, al me zanima što bi bilo)? Jel ovaj dio gore ide brzo ili sporo? Meni taj dio izgleda kao dvije spojene glave, a ne jedna. Ne vidim dolje nikakve utege, to mi je isto čudno. Napiši malo više kako radi ovaj čudotvorni stroj (meni je stvarno čudotvoran).

    avatar

    20.09.2006. (22:38)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Zahvaljujem na odgovorima.
    Ja na svojoj kućnoj Singerici imam dodatak kojim mogu prebacivati igle, ali samo ili sve (sa rebrastog na glatko) ili svaku drugu (s glatkog na rebrasto). Prije toga moram jedan red isplesti duplo većim očicama da bih mogla tim prijeći preko i prebaciti očice s jedne iglenice na drugu. To izgleda kao još jedna glava (tak ja to zovem) i nakon što na njoj podesim gumbe/birače igala, stavi se na iglenice i povuče. Imam i upute za neke mustre s rupicama i tamo se u pojedinim redovima koristi taj prebacivač.
    Znači, ipak pletač mora sam znati podesiti napetost i gustoću očica. To me zanimalo jer su to ipak skupi strojevi koji još k tome rade automatski, pa bi mogli lako potrgati igle.
    Jesi li išao negdje na obuku za rad na tom stroju?

    avatar

    21.09.2006. (08:08)    -   -   -   -  

  • Maya Magrit

    Uh, brate, stvarni izgleda komplikovano ! Valjda je to zbog manjka slika i probanja na licu mjesta :) Sta ti nije jasno oko prikljucivanja u webring BalkanKnits? Nadam se da ces cesce pisati blog :)

    avatar

    23.09.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • podrugiput.blog.hr

    Kužiš li se u mašine za proizvodnju čarapa Lonatti i San Gakomo?

    avatar

    23.09.2006. (20:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...