Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


 • Ivan_1_1

  drago mi je da nalazim takve tipove bloga gdje se otvoreno piše o problemima hrvatskog naroda i istinite razdjeljenosti.samo da znaš , podržavam taj slučaj.

  avatar

  24.08.2006. (23:25)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Hvala na posjeti i komentaru!

  avatar

  25.08.2006. (12:35)    -   -   -   -  

 • kiki22

  Super blog, nedostaje takvih blogova kao što je tvoj.Da strašno je što Zagreb nema bar trg prvog predsjednika, a ima trg maršala tita, po meni je to i bolesno čak, znamo ko je bio tito a ko tuđman.

  avatar

  25.08.2006. (12:47)    -   -   -   -  

 • Blog jednog Rockera

  Stvarno ti je super blog...
  I treba deti kip dr.Franje Tuđmana.
  Citamo se...
  Pozdrav!

  avatar

  25.08.2006. (14:07)    -   -   -   -  

 • bombonina28

  nije me dugo bilo,sve pohvale novostima na stranici

  avatar

  25.08.2006. (14:22)    -   -   -   -  

 • hbmars

  pokojni dr Franjo tuđman je zaslužio potpuno novi i najljepši trg u Zagrebu!

  avatar

  25.08.2006. (14:28)    -   -   -   -  

 • GAJINE GLUPOSTI

  ko je taj tuđman? general JNA? pizdek kaj nas je prodaval na svim crtama bojišta?! a povijest bu mu sudila i kad mu presudu onda bu možda dobil trg, ali na kaptolu....Kaj god!

  avatar

  25.08.2006. (14:59)    -   -   -   -  

 • P a r a n o r m a l a

  tuđ,anu treba spomenik u zgbu, slažem se, ali se ne slažem da trebaju sadašnje trgvove preimenovati u njegovo ime. ni trg maršala, ni kennedyjev, ni francuske republike, a kamoli kaptol povijesnu znamenitost i okosnicu hrvatskoga naroda koja potječe još iz 800 g kada su hrvati došli pobijediti avare na ovim prostorima. umrijet ću od smijeha, tuđmanu spomenik ispred katedrale? hahahahaha! naravno, dobro da ga ne zguraju na kamenita vrata i to tam di palimo svijeće - smijeh. još bolje, u teslinovu pored teslina kipa, leđima okrenuti i obojica misle, ha ha ha! joj, taj tuđman me uvijek nasmije....

  avatar

  25.08.2006. (15:09)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Slažem se, stvarno Tuđmanu nije mjesto ispred katerdale, zašto micati prekrasni spomenik Madone s četiri anđela, nema smisla!

  Svi se pozivaju na struku, kao da je njen pravorijek jedini presudan, to je glupost, struka po meni može dati samo smjernice!

  A kako sam već napisao, nedostaje odlučnosti i političke volje, možda je to sve dio sramotnog procesa "detuđmanizacije", dok se Srbija bori sa otriježnjenjem od Miloševića dok se istovremeno rehabilitira četništvo i fašizam mi se nalazimo u procesu detuđmanizacije, prestrašno!

  avatar

  25.08.2006. (15:42)    -   -   -   -  

 • rođen u krivo vrijeme

  pa nek imenuju šumu pod Sljemenom-na Medvednici ->Šuma Franje Tuđmana

  avatar

  25.08.2006. (20:29)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  što god tko mislio Tuđman je ušao u povijest i u legendu
  ... i zaslužuje trg u Zagrebu
  obzirom na sve, da se radi o najnovijoj povijesti i ključnim događajima
  ... zalužuje trg u nekom novom dijelu grada naravno, na ključnom mjestu
  ... što se gradkih komunikacija tiče
  ... a stare trgove ne dirajmo, povijest se ne može mijenjati

  avatar

  26.08.2006. (08:38)    -   -   -   -  

 • purgeri

  slažem se on je jedan od najvećih ako ne i najvećih hrvata u povijesti, jedino za tuđmana nije hrvatska bila podjeljena kao danas i prije, nego bila jedno, tuđmanu se treba dat najlijepši trg u zagrebu, jer da nije njega mi danas nebi imali Hrvatsku nam voljenu i dragu!!! Tuđman, je naš ponos i dika; neka mu je laka hrvatska zemljica

  avatar

  26.08.2006. (13:13)    -   -   -   -  

 • baca iva

  Da li je Tuđman doista bio to i takav kako i ti ali i neki u Hrvatskoj, eto i "Podravka" tvrde, pomalo već ocjenjuje ali krajnji sud će donijeti pozdrav. Međutim bez obzira na to što o njemu tko mislio činjenica jest, da je on bio prvi predsjednik samostalne hrvatske države. I narvno da mu kao takvom pripada u glavnom gradu Hrvatske imati ulicu ili trg. Ali u svakom slučaju ne na Kaptolu. Nije čudo da takav prijedlog dolazi iz udruge branitelja, invalida i udovica. Oni očito neznaju što je Kaptol. Ne zbog toga što je danas, nego zbog povijesti Zagreba. Nikome ništa ne želim imputirati ali ovaj mi prijedlog miriši na nekakav nesređeni račun s Crkvom. No ako je to onda se to mora riješiti drugačije a ne preimenovanjem povijesnog trga. Samo mala poruka "Podraviki": Hrvatska nije počela s Tuđmanom! Dakle trg da ali ne primenovanjem starih, nego, kako reče Bocaccio, novi trg u novom dijelu grada, o čem gradsko poglavarstvo već dugo razmišlja.

  avatar

  26.08.2006. (14:38)    -   -   -   -  

 • lolina

  bio bi red da se napravi trg npr. na žitnjaku , oko tvornica

  avatar

  26.08.2006. (19:19)    -   -   -   -  

 • Citizen Dick - Touch Me I'm Sick!

  nisam za "rinejmajnje" bilo kojeg postojećeg trga/ulice u Đmanovo ime. Neki novi trg/ulica - vrijedi, iako se u samo jednoj stvari slažem sa pokojnikom, a uniformu (i ZNGa, pa HVa) sam dobrovoljno odjenuo.

  a onaj comment gore:
  "ima trg maršala tita, po meni je to i bolesno čak, znamo ko je bio tito a ko tuđman."

  da, kiki22 - ti sigurno znaš "who is/was who", haha

  avatar

  27.08.2006. (02:04)    -   -   -   -  

 • bombonina28

  e da je nama Francek poživio malo duže...

  avatar

  27.08.2006. (10:56)    -   -   -   -  

 • baca iva

  Nije bio dovoljna prijedlog "Podravke" pa se javio i novinar Hrvoje Dečak, koji čitavu stvar tjera do apsurda prijedlogom, da se trg Sv. Marka preimenuje u Tuđmanov trg, jer je "Markov trg odavno simbol hrvatske državnosti, a prvi predsjednik osobno i neraskidivo vezan upravo uz taj trg". Pokojni je predsjednik "osobno i neraskidivo" bio vezan uz sve što je megalomansko isto kao i njegov veliki učitelj, kojega ja u stopu slijedio, Tito. Evropa nam se smijala kad se on na Jarunu pojavio u uniformi. On iz naučenih okvira nije mogao i sve njegove priče o Hrvatskoj su služile samo njemu i vlastitoj gradnji kulta ličnosti. Možda čak nebi bilo ni ludo primenovati ovaj gornjogradski trg u Tuđmanov. On bi za zagrepčane ionako uvijek ostao Markov trg. Samo me zanima što bi onda Deček i drugi dečaci, kad im ne uspije plan. Koji bi onda trg preimenovali u Tuđmanov? O tempora, o mores! Ovako je nešto moguće jedino u Hrvatskoj.

  avatar

  27.08.2006. (14:13)    -   -   -   -  

 • ahnenerbe

  pohvale za blog

  Živia

  avatar

  27.08.2006. (14:41)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Neki komentari su obrisani zbog vulgarnog, neprimjerenog sadržaja i izražavanja!

  avatar

  27.08.2006. (15:51)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Ne, to su gluposti, nikad se neće Markov trg preimenovati u Tuđmanov, to je apsurd, niti bilo koja lokacija na Kaptolu.

  Dakle zaključili smo da preimenovanje postojećih u Tuđmanov trg i nije najsretnije rješenje, ali preimenovanje onih trgova koji imaju "karizmu" i veće značenje, što npr. trg Francuske republike nema, kao i ini indiferentni trgovi, smatram da Trg F.rep. i nije primjereno mjesto trgu prvog predsjednika!

  avatar

  27.08.2006. (15:55)    -   -   -   -  

 • GAJINE GLUPOSTI

  markov trg ili rooseveltov trg.......smiješno, tak baš nije zaslužan.................najbolje da zrušimo jelačića i stavimo tuđmana

  avatar

  28.08.2006. (11:08)    -   -   -   -  

 • Zlatna sredina

  Mišljenja sam da mu spomenik treba podići u Hagu, odmah pored Alijinog i Slobinog! Razumni ljudi sveta, ujedinite se!

  avatar

  28.08.2006. (17:40)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Svatko ima pravo na mišljenje, ma koliko ono glupo bilo!

  avatar

  28.08.2006. (18:30)    -   -   -   -  

 • bussy mama

  Ne znam zašto bi to političari i gradski oci odlučivali u potpunosti i bez konzultiranja sa građanima grada Zagreba. Zašto se ne bi navelo par trgova i provela anketa o lokaciji spomenika i trga.
  Mislim da iz toga treba izostaviti Markov trg, Trg maršala Tita, Kaptol, Trg bana Jelačića jer je to apsurd.
  @Kiki22 maršal Tito je zaslužio trg a ti si malo raspitaj što je on značio. Npr. koliko je stranih državnik (predsjednika, sultana, kraljeva, ministara) bilo na njegovom sprovodu pa se onda javi.
  Pozdrav

  avatar

  29.08.2006. (15:41)    -   -   -   -  

 • Zoompolitikon

  Mama slažem se s tobom u svemu tvome iznesenom, osim sa opaskom upućenoj "kiki22", jer da li Tito zaslužuje trg je druga priča, trg postoji, očito zaslužuje, ali da li u budućnosti zaslužuje da TMT i dalje nosi taj naziv je pod upitnikom, znaš.. Hrvatska se nalazi pred osudom komunističkih zločina, kao i cijela Europa, pa i svijet, a to bi moglo povući neke kompromitirajuće stvari sasobom, tako da.. otom potom!

  avatar

  29.08.2006. (20:07)    -   -   -   -  

učitavam...