Komentari

zurl.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Zurl

    Kako da znam dali se nekom slike sviđaju ili ne, kada nitko ne ostavlja komentar?

    avatar

    09.08.2007. (08:56)    -   -   -   -  

  • AtilaBicBozji

    A kako bi netko trebao naletiti na slike da bi ih se komentiralo? Naletih slucajno tragajuci za biljem i nemam pojma kako uopce dospjeh ovamo.
    Za postanje radova i ocekivanje kritika postoje profi sajtovi. www.gfxartist.com, www.deviant art, www.cgsociety.com, i potraziti googlom jos, procekirati galerije, komentare i clanke pa ce naletiti jos linkova. A Royal talens mislim da bi ti mozda bio najblizi: www.talens.com (talent online).
    Moj komentar bi bio: to su amaterski radovi. Pod cime ne mislim na nezavrsenu neku od umjetnickih skola, nego izricaj. Mozda se cak i nazire stil, ali bi ga trebalo razviti da postane repoznatljiv. Sto se tice osjecaja za prostor i prostornost, tu si zakinut. Dalo bi se nasiroko razvesti pricu, ali toliko vremena nemam. Ili vjezbati ili pohadjati kakvu skolu ili jednostavno traziti pomoc Nenada Corelja koji odlicno radi!
    Ukratko cu navesti neke od ocitih propusta u percepciji: voda u Kaskadama nije ravna kao tepih- uskovitlaj ju. Vrhom kistica je natackaj. Posebno mislim na vrh slapa! Nadalje Siscia- sama tvrdjava ne moze biti jednako izrazajna kao i stablo koje je u prvom planu. Ili stablo povecati (mozda da se vide tek koje grane) ili pak smanjiti saturaciju boja gradjevine, odnosno malo je zaplaviti da izgleda dalje u prostoru, ili zamagliti, ili smanjiti, ali apsolutno nikako ne smije biti onako izrazajna. Te poraditi na perspektivi. Nju se cak da nauciti konstruirati!
    Nauci bacati SJENU na podove i objekte!!! To je isto jedan od kljucnih elemenata kako dati dojam prostora. A ne vidim nigdje ni jednu jedinu!!!!

    Cak mi se svidja Kucica u sumi, ali dojam kvare disproporcionirana stabla (odnos kuca stablo- visoki bor) pogotovo kako su stabla bliza od lugarnice, a sve ono sto je oku blize je VECE a ne manje!!!!
    Lugarnica (FALI SJENA!!! stabla, lugarnica malo preblizu rubu, oblaci prekvadraticni) i Drvo u magli (cijela djeluje plosno pa je okej jer to vec mozemo nazvati stilom slike, ali se drvo u prvom planu stopilo u travu). Ove tri zadnje koje sam navela su vec puno bolje u odnosu na 2006 god. Osim one nocne, ona je osjetno bolja od ostalih tog perioda ali takodjer ima svoje probleme.

    Eto nadam se da ce komentari biti korisni. Pozdrav!

    avatar

    12.04.2009. (19:41)    -   -   -   -  

  • Zurl

    Ovaj komentar koji je ostavio AtilaBicBozji je više nego dobrodošao i prihvaćam ga sa zahvalnošću u cijelosti.

    Pozdravćek!

    avatar

    23.05.2009. (19:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...