Komentari

pipipiaf.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • maslina

    m. Nazdravlje! Tebi i poziciji u kojoj jesi. Mislim na autsajdersku poziciju iz koje "velikim" poznavateljima Istine, koji u svojoj sveznajućoj samouvjerenosti ne vide stabla od šume, logikom zdravoga ljudskoga uma i otvorenih očiju otkrivaš istinu da se šuma sastoji od stabala. Kao što dijete i "dijete" zna svojim otvorenim i čistim zapažanjem stvarnosti oko sebe postaviti pravo pitanje, uperiti prst u stvarnu istinu/činjenicu i povikati "kralj je gol". I onda svi zahvalni i čudom se čude kako taj autsajder s lakoćom rješava problem, a tebi nikako nije jasno zašto je to uopće bio problem, što je to trebalo riješiti kad je tako jasno i čisto kao suza, ili smjena dana i noći. Ili ljubav, koja jest ili nije, pa nema tu nikakve filozofije.
    Ne znam više je li to dobra ili loša pozicija, ali mislim da ona nikako nije i ne može biti svjestan izbor (jer onda bi negirala samu sebe), već jednostavno ili jesi ili nisi, ili imaš zdrav i čist um, oči, sposobnost zapažanja ... ili nemaš.
    No, lijepo je dan završiti tvojim mislima.
    Stihovi na kraju su pravo osvježenje. Šteta što umor čini svoje. Čiji su?
    Je li to još samo mjesec dana do tvoga povratka u domaju?
    Baš mi dvoje Rusa (Moskovljana) traži smještaj. Možda smo i za njih egzotika.
    U svakom slučaju, tvoj povratak je željno iščekivan. Da te konačno čujemo i vidimo u originalu, a ne samo da te čitamo.
    Pozdravi i poljupci, m.

    avatar

    17.07.2006. (23:47)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    hej, stihovi su bosanskog pisca, prilično nepoznatog...

    da, još samo jedan mjesec!!!

    pusa, hvala!!!
    d

    avatar

    18.07.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • M.

    Zvuci zanimljivo. Jako. I mene na mojim putesestvijama oduvijek Odusevljavaju/iznenaduju/rastuzuju ti mega-nacionalni i trans-nacionalni diskursi. Palo mi je na pamet dok sam bila u Strasbourgu i o tome tjedan dana slusala da je to samo mozda isprika za necinjenje i zapravo nacin da se prikrije nemoc koja je, unatoc osvijestenosti i očitom diskursu razumijevanja za Druge, prisutna. I jos vece prikrivanje nemoci da se gombaju sa svojim slabostima. Jer vrijedi i ona da se uvijek lako s drugima dogovarati i o drugima govriti, druge suditi i proovijdati; ali sa sobom - to je vec druga pjesma. Kao karanfil i lijepa obleka. A nutrina - jadna i cemerna. I gle - karanfil prekrije sva jad i cemer. I zato karanfili i iluzije... Ali - nije ni to nuzno lose... Istina ionako postoji samo kroz nase dozivljenje te istine. Pa je nekad bolje biti u iluzijama i miru sa sobom (iako je to jedna druga prica), nego ne imati iluzije, ne imati mira, a istovremeno ne znati i istinu.

    avatar

    20.07.2006. (00:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...