Komentari

cvjetakmali.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Eta

    Mnogo mi se dopada vas blog i redovno ga pratim.Pocetnik sam i tek pokusavam pronaci prave biljke za moj novi dom a tu nalazim mnogo savjeta.
    Da li znate gdje se moze naci u ZG orhideja i Nolina (slonova stopa) i koja je cijena?
    Voljela bi u skorije vrijeme to nabaviti.
    Mozete mi preporuciti nesto cvijetajucih sobnih biljaka ?
    Soba je sunčana ,puno svijetlosti i ima centralno grijanje.
    HVALA

    avatar

    05.07.2006. (09:06)    -   -   -   -  

  • cvjetak

    Hvala na pohvalama i drago mi je ako sam ti bar malo približila prekrasan svijet biljka. Za kupovinu biljaka u Zagrebu ne bih te mogla savjetovati, jer tamo ne živim, ali 100% sigurno imate vrtne centre u kojima je uglavnom podjenaka ponuda biljaka (MBM, Žitnjak, Bauhaus i dr.). Malo posurfaj pa ćeš naći adrese. Imaš i kod mene u lijevom stupcu link na forum gdje ima Zagrepčana pa ti možda oni pomognu.
    Nolina je u zadnje vrijeme in pa je ima svugdje, a cijena ovisi od veličine tj. starosti biljke.
    U sunčanom dnevnom boravku moraš paziti da biljke ne stavljaš na mjesto gdje će ga pržiti sunce preko stakla.
    Trajne cvjetnice koje se drže u kući ne cvjetaju stalno, a njima moraš i osigurati neko doba mirovanja da bi ponovo procvjetale slijedeće proljeće (npr. clivia, amarilis, hoja) koje bi trebalo biti na oko 15 stupnjeva, a ne znam imaš li mjesta za to. Biljka koja je zahvalna i cvate i ne treba baš neko određeno doba mirovanja ti je spatifil.
    Možda je jednostavnije kupiti jednogodišnje cvjetnice koje nas uveseljavaju (ciklama, cinerarija, primula) zatim begonija koja cvate tokom cijele godine ali će joj možda kod tebe biti pretoplo, ali vrijedi probati. Kalanhoa će sasvim sigurno uživati kod tebe kao i sve vrste sukulenata i kaktusa.
    Tu je i afrička ljubica no po pravilima uzgajanja ona bi trebala biti na sjeveru ili istoku, ali ona je potpuno nepredvidiva tako da nekima uspjeva svugdje, a nekima i uz izuzetan trud nikako.
    Što se tiče zelenih biljaka izbor ti je golem (sve šarenolisne vrste kao što su kroton, scindapsus, difenbahija, šeflera, dracene i naravno one zelenih listova ...) samo pazi da ih ne opeče sunce.
    Nadam se da sam bar malo pomogla. Lijep pozdrav :)

    avatar

    05.07.2006. (13:36)    -   -   -   -  

  • kocka

    Vidim da si ti jako vrijedna. i da je kod tebe sve u cvatu ja imam za sad podužu pauzu...pozdrav

    avatar

    05.07.2006. (23:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...