Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Željko, Peratoviću pojedini, je li TI TO mene izazivaš? Odakle ti, starimoj, taj datum "(13.06.2006. 11:49)"? Ako uzmeš u obzir vremensku razliku između Hrvatske i Australije - zar je moguće da sam ja ipak počeo živjeti u budućnosti, kao što sam oduvijek ja, Željko, želio? (M.B.)

    avatar

    13.06.2006. (18:12)    -   -   -   -  

  • Je, je, izgleda da sam ja kriv... Ne za tvoj otkaz - jer ja mislim da ti ionako nikada niotkuda nisi ni trebao dobiti otkaz, buduci da te ja nikada tako nesposobna, nepismena, lijena i sumnjiva blefera ionako ne bih niti preporucio za bilo kakav posao, cuvanje male zenske djece ukljucujuci - nego sam kriv zato sto nisam odmah skuzio da se taj "(13.06.2006. 11:49)" odnosi na trenutak kada si TI TO prekopirao, a ne kad sam ja napisao... BTW, postoje različiti oblici dijaspore, ali da bi to saznao - moraš živjeti s njima... Jesi li u takvu hrabrost TI TO baš siguran? Ili bi volio biti? Iovako nisi izdrzao previse, zmislisi kae fdjaspori... (M.B.)

    avatar

    13.06.2006. (18:37)    -   -   -   -  

  • Eh, jos nesto, multimedijalce, koji si se poceo baviti - huh - podcastingom: koristan bi ti savjet mozda mogao biti da mikrofon stavis na gornji desni vrh bosko-buha-prcastog-nosa, pa nece biti "pop-pop-pop-parlamentarni-pero-posao-putem-prema-plevaru"... Hvala, kazes TI TO meni, ha? (M.B.)

    avatar

    13.06.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Prehlađen sam Bašiću. Drago mi je da si pozorno slušao. Sjeti se samo kako je "musavo" izgledao prvi broj Jutarnjeg lista, a kako izgleda danas. Nego Bašiću, za koga ćeš navijati u susretu CRO - AU? Ili te nogometno prvenstvo ne zanima? Moguće dreždiš uz kompukter iščekujući hoće li te Glavaš ili Merčep predložiti za svog svjedoka, pa da požuriš kupit kartu za Rvacku i podržiš dečke s kojima si držao stražu na nultoj crti bojišnice.

    avatar

    13.06.2006. (19:17)    -   -   -   -  

  • vu? mag

    vlog? prva liga! zvuk nije profi, ali sve se čuje. strašno to s Levarom... što se tiče podcasta i slično, ima i zgodno rješenje za fajlove preko 1MB (megabajt, ne M.B. iz prethodnih komentara): vidi ovaj post na philo.blogu, a i ja sam ga isprobao (link)

    avatar

    14.06.2006. (02:32)    -   -   -   -  

  • Željko, pa ti si stalno prehlađen... To, međutim, uopće ne znači da nitko ne razumije što TI TO pokušavaš raditi, da ne bih rekao - učiniti... Ili reći, kada te netko sluša... Kao ja... Primjerice-pošao-pero-putem-prema-povijesti-pričajući-polu-prolupalim-pjes nikinjama-pa-pipcima-po-povremenicima-pa-potom-po-poplunima-privatne-prolup ale-priče-putem-podkastiranja-pak-predmnijevajući-prigodnu-pasju-propast-pr istalicama-pomirdbe-poput-potkovanog-patka-pariškoga... Naravno, izazivaš me & to je načelno u redu, jer ja doista "dreždim uz kompjutor", ali to je samo zbog toga što mi je posao takav... Možda se sjećaš, ili si možda načuo, taj se posao, između ostaloga, sastoji od toga da osoba A, koja se njime bavi, mora biti obaviještena o stvarima, pojavama i bićima, makar ta bića bila Az Buki Vjedi Glagolju... Doduše, postoje i teorije da je bolje od "biti obaviješten" ono prvo, tj. "stvarati obavijesti"... Nije ni to loše (rekao bi F.d.S. raspravljajući o razlici između "signifiant" i "signifie", tj. između označitelja i označenoga, što je A. M. malo doradio...)... Nu, rijet bih - trebaju li ti uistinu neki podaci o Sulji, Igoru, Tomi, Branimiru ili o ETC-u, da ne duljim, o "nultoj crti" (ako takvo što ti uopće možeš razumjeti kao "pojam", odnosno kao misao o biti predmeta) umjesto što nagađaš, sramoteći i sebe i nas, u nedostatku bolje terapije? (M.B.)

    avatar

    14.06.2006. (03:49)    -   -   -   -  

  • Eh, zaboravio sam odgovoriti: zar si sumnjao u to da cu ja - ako uopce budem navijao za nekoga - navijati za HRVATSKU, bez obzira što je onaj Nizozemac u australsku reprezentaciju uključio gotovo istu tjelesnu količinu bioloških Hrvata koliko ih igra u hrvatskoj reprezentaciji? (M.B.)

    avatar

    14.06.2006. (03:52)    -   -   -   -  

  • DIS

    Ovaj Mate Bašić je užasno dosadan. On bi, da je ovdje, išao za tobom i tamo gdje bi se ti pokenjao,on bi zasigurno došao gurnuti nos da nešto lektorira,pa da malio redigira i još na to sve stavi par pametnih iscidaka imotskih. Stvarno čovjek visi na tvom blogu i vidim da mu je to terapija kad ne loče. Mate nemoj previše pametovati. Svojedobno sam pročitao par tvojih priča i vidio da si ti klasični nepisac iz imotske krajine. Sereš čim zineš, a fala bogu da si tako daleko pa da ta sranja ustaju uz tebe u zemlji Njezina Veličanstva. Nisi novinar jer nisi sposoban ostati tri dana trijezan, nisi pisac jer pišeš kao klinci u srednjoj školi, a da nemaš ženu u Australiji i da tamo nema dijaspore, ne bi ti imao ni novaca, a bogme ni posla.Poklopi se ušima i oslobodi nas svojih izdrkavanja.

    avatar

    14.06.2006. (11:12)    -   -   -   -  

  • Žac, znaš što je zanimljivo uočiti čitajući tvoja dva, tri posljednja posta: da visoke hrvatske političke i državne adrese imaju nevjerojatnu sklonost k drugovanju s hitmanima, killrima, kamatarima, otmičarima djece, trgovcima oružja, dealerima i sličnim filantropima i ljepodusima, vjerojatno zato nek' se nađe takav pri ruci, zatreba li obaviti kakav složeniji business! Hrvatski obavještajci ne rade ništa drugo (jer, naravno, oni se ne bave nominalnom misijom, borbom protiv trgovaca drogom, robljem, oružjem ili suprotivu teroristom...) nego vrbuju kriminalce svih fela, budući da se i jedni i drugi nalaze u sumračnoj zoni nekakva, MB bi rekao: natpakla, u kojemu su Bogu hvala ono dobro i moralno tek teološke kategorije, a činjenica da je Bog mrtav (ili živ, svejedno) samo još jedan od motiva da se pomisli kako je onda sve dopušteno, pa i od Muniba naručiti egzekuciju Budiše, ili pak prominentnom članu albanske mafije odmah na aerodromu u Zagrebu kao dobrodošlicu uručiti taze rvacku putovnicu a Danicom i lentom, jer poslova je puno, a vremena malo! U ovoj našoj državi Manolićeva se navika da barata kriminalcima po vlastitom nahođenju i u skladu s okolnostima fraktalno, kao struktura lista koja se odražava u cjelini drveta, preslikala na cjelinu sustava, pa tako svaki hrvatski državnik ima svoj kriminalni klan, ili ga na barem dijeli s višim državnim dužnosnikom. Apsolutni je šampion Stipe-ne-znam-nikoga-u-Slavonskome-Brodu-Mesić: nema hrvatskoga kriminalca s kojim on nije popio kavu, nažalost uglavnom u predsjedničkim dvorima na Pantovčaku! Zato mu valjda i jest najbolji prijatelj Degen, jer je i taj od sorte koja poslovično relativizira istinu i dobrotu, već kako se ovoga puta nagodimo: biti s ove ili one strane rešetaka nije stvar pravde, pravednosti, pravne države, rječju: Zakona, nego je to stvar dnevnopolitičke pragme. Ukratko: jebeš državu u kojoj Hrvoje Petrač predsjedniku javno poručuje da on, Hrvaoje, ne mijenja stavove o prijateljima kako vjetar pušte, da bi potom predsjednik, očito ganut i osjećajući se prozvanim, i opet, u središnjem dnevniku, dakle javno odgovorio kako strane mijenja Petrač, a ne on, predsjednik RH, Stjepan Mesić! Možda bi bilo dobro da Mesić odmah, unaprijed, amnestira Nun-Čaku kana, kako se ovaj valjda originalno zove, pa da tako dobijemo na vremenu.

    avatar

    15.06.2006. (13:09)    -   -   -   -  

  • analitik

    Nakon 16. godina samostalnosti i drvljenja domoljubne mitologije rezultat naseg "svoj na svome" je da smo pri kraju sa rasprodajom vlastitih resursa uz paralelno utapanje u gospodarsku duznicku zavisnost sa nevjerojatnih 30 mld.$ duga!
    Srbija i BiH su jedine 2 drzave na planeti s kojima mi uopce imamo pozitivnu trgovinsku bilancu. A izgleda da su to jedine zemlje na koje mi uopce obracamo paznju, ignorirajuci svoju fakticnost na europskoj karti, a ne samo kao susjedsto Balkana.Je li to predaja i prizanje poraza da se u bilo cemu vlastitoim mozgom parira Europi ?
    Irelevantna pitanja o smjenjivanju starih kadrova iz starog sistema ozivljenih kroz nove stranke raznoraznih predznaka i demagoskih laprdanja ce ionako rijesiti biologija. A drzava kao takva ce ocito pripasti novim stranim vladarima, koji nece bas imati vremena ni koristi ulaziti u takve besperspektivne i niskoakomulativne price. Naprotiv...Postaviti ce standarde i urediti zakone po svojoj volji i ukusu, a mi cemo naravno kao i uvijek klimati glavom, svjesni da smo svoje rasprodali, spiskali i prokartali, pa sad i nije moguce gristi ruku koja te hrani. Sa 7% visoko-obrazovanih i 50% sa nezavrsenom srednjom skolom, tesko je realno i bilo ocekivati bolji razvoj dogadjanja.Kamo li da se sad ide u zemljacko/nepotisticko/plemenske kadrovske krizaljke polupismenih u vec poodmaklom informatickom dobu.
    Nova generacija zavrsenih i zavrsavajucih mladih i skolovanih je svjesna da im je najbolji izlaz emigracija ili eventualno zaposljavanje i unovcavanje znanja kod skoro 90% stranih poslodavaca akd se i ostalo rasproda ( sto se mora, nije tesko -bye INA, HT, uskoro HEP itd.)
    A oni na obali ce brzo i sami urgirati da mogu cim prije rasprodati svoje bakrotirane maslinike i blitvarnike za apartmane europskih umirovljenika.Misteriozno je jedino na koji ce se nacin za 2 godine puniti budjet bez najvecih skoro rasprodanih poduzeca i uz dospijece svih silnih rata za kredite. Pametni ce to gledati na TV ili internetu sa pristojne i uljudjene udaljenosti.Ostali ce se prizvati pameti - prekasno.

    avatar

    15.06.2006. (16:34)    -   -   -   -  

  • "Irelevantna pitanja o smjenjivanju starih kadrova iz starog sistema ozivljenih kroz nove stranke raznoraznih predznaka i demagoskih laprdanja ce ionako rijesiti biologija." Daj stari ne seri! Ako je tebi mojih 17 godina izgubljenog života u ovoj usranoj udbaškoj zemlji irelevantno, meni nije. Tu nema nikoga tko je prismrdio vlasti a da nije ubdbaški konfident, a ti to držiš irelevantnim problemom koji će riješiti biologija. Očito, to si naučio u Titovoj Jugoslaviji, gdje je također biologija rješavala pitanja jedne hohštaplerske diktature, koju su, gle kurca, neki proveli u Gradiški, a neki plešući Žikino kolo na dočecima novih godina u elitnim zagrebačkim hotelima. Boli me kurac za to što će ta bagra pomrijeti za 10-15, godina: prvo, ja ću imati već cijeli jedan život iza sebe, a onda, već su oni instalirali svoje Saše i ostale Perkoviće. Jebeš ti Hrvatsku u kojoj se savjetnik predsjednika za nacionalna pitanja zove Saša - možeš ti mene sada zvati šovenom, ali, nabijem ja takvu Hrvatsku na kurac! Ne zato jer bi se taj savjetnik morao zvati Ante ili Hrvoje, nego zato jer se u ovoj zemlji takav sasvjetnik nužno mora zvati Saša! Ne mogu udbaši dalje od svoje jebene jugoslavenske sjene, pa to ti je! Inače, analiza ti je O.K.: za tri godine nema više prodaje Ine, pa nema ni lovice u proračunu. Samo, nekako me stvarno više zaboli ona stvar: ovdje je sve ionako gotovo, pa je možda i bolje da se sve skupa uruši. Naime, za koji bi kurac postojala zemlja u kojoj su šefovi Nino Pavić, Ivica Mudrinić, Milan Bandić, Ivo Sanader i Stjepan Mesić? Osobna bogatstva tih ljudi jednaka su proračunu Zagreba, a još koliko jučer bili su musavi šansonjeri po prigradskim birtijama! Što prije sve ovo ode u kurac, to bolje: mi ionako nemamo što izgubiti, osim svojih okova!

    avatar

    15.06.2006. (20:39)    -   -   -   -  

  • analitik

    Ja samo znam da cemo za 1-2 godine dobiti upozorenje vladajucih ma tko oni bili " da smo jako zaduzeni". Ja osobno nisam i iskreno me boli k.... za ostale koji misle to vracati i kroz PDV.To mi je primarno izbjeci. A osobna bogatstva su - svetinja.Po novoj demagogiji. Samo su drzavni dugovi "nasi". Hehehehe. No thanks! Samo se bojim da smo to "mi" sami krivi. Ukoliko ne mislis da su izbori zadnjih 16 godina namjestani. Ja recimo ne mislim.Uz 7% visoko obrazovanih i 50% sa nezavrsenom srednjom skolom, tesko se nadati necem perspektivnom ovdje. Zalosno je da su npr. klinci koji osvoje zlatne medalje u informatici kod nas na marginama medija i u rubrikama -zanimljivosti.Ali zato sve moguce niskoristi u prvom planu. Mislim da cu taj cirkus uskoro gledati sa pristojne distance.Jer vecini se ne bi stel mesati u posao i spotati njihove ljubimce.

    avatar

    17.06.2006. (22:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...