Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Wanda

    jebiga. naša stvrnost...

    avatar

    30.05.2006. (23:37)    -   -   -   -  

  • Hary Seldon

    U knjizi Anarhy, State, Utopia iz 1974. godine americki filozof Robert Nozick upotrebljava termin anarholiberalizam kao sasvim normalan i udomacen, nikakvo drveno zeljezo. To je zapravo i logicno, jer liberalizam pocinje kao stanje bez drzave, tzv. prirodno stanje. Ne vjerujem da je Nozick termin uzeo od Druga Tita u isto vrijeme kad su smijenjeni srpski liberali. Ne znam otkud Titu termin, ali kod Nozicka to izgleda kao sasvim uobicajena rijec, kojom se koriste i drugi i svi je razumiju. A Udba je mlatila po glavi i bez terminologije.

    avatar

    30.05.2006. (23:47)    -   -   -   -  

  • lolina

    pitanje je kome su oni prikaz naše zbilje , meni nisu...a tebi? kaj s ludom Anom je li ona možda udbočetnik? isto tako su mogli plasirati vic o muji i hasi.

    avatar

    30.05.2006. (23:50)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Hary Seldon, Drug Tito je taj pojam iskovao prije Roberta Nozicka ->Paško Romac, predsednik Materijalno-finansijske komisije Predsedništva SKJ, narodni heroj, poratni funkcioner u Vojvodini, bio je protiv toga “da se sada nadmudrujemo o tome šta je anarholiberalizam ili šta nije anarholiberalizam, šta je tehnokratizam i šta nije tehnokratizam”.
    On je od početka shvatio da je važno da se proglase krivci, a ne da se preciziraju krivice. Ipak, smatrao je da je bolje da se koristi anarholiberalizam, jer liberalizam “kod građana može da bude i simpatičan”. Ali, najvažnije je bilo to što je “drug Tito rekao: anarholiberalizam”.
    , Okupljanje oko Titove linije. @lolina, možda me ne kužiš jer sam plavuša(n).

    avatar

    30.05.2006. (23:58)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Samo da te pozdravin.Ne vojin politiku puno,pa eto da ga hebes:)

    avatar

    31.05.2006. (02:06)    -   -   -   -  

  • Hary Seldon

    Hajde, nek ti bude, nek je Tito prije Nozicka, u tome nije bila poanta onoga sta sam htio rec. Nije mi bilo jasno kako si povezao anarholiberalizam i udboustase. Ova slika, koju si objavio, sta ona potvrdjuje - da su udboustase postojale il da nisu? A sto se tice anarholiberalizma, ne znam zasto mislis da je to drveno zeljezo. Evo sad sam malo pogledao po rijecnicima, anarholiberalizam uglavnom nijedan od tih rjecnika ne tretira kao nesto protuprirodno, dapace tzv. libertarijanci, dakle krajnji liberali su termin uklopili u svoj rjecnik a da nisu u njemu vidjeli nikakvih proturjecnosti. Na primjer, Institut Hayek na ovoj adresi http://www.fahayek.org/index.php?option=com_content&task=view&id=693 (sorry, ja ti to ne znam tak lijepo linkat ko ti) ima cijelu raspravu odakle idejno potjece termin i koliko vidim to je dosta daleko u proslost. Htio sam samo reci, bez namjere da se sad s tobom prepirem, da termin nije drveno zeljezo, po meni. Al ti, izvoli, tvrdi i dalje svoje. I, cini mi se da anarholiberalizam, postojao on ili ne postojao, nema veze s udboustasama. Ili mozda ima, a ja tu vezu ne vidim. Pazljivo sam procitao tekst u Ninu, koji si linkao, i nisam u njemu nasao ni potvrdu teze da je Tito iskovao taj termin, niti da je termin po sebi proturjecan, a nisam u njemu nasao ni nesto posebno zanimljivo osim mitomanije oko nebitnih stvari. To je tipicno trla baba lan, sta je tko kome rekao a ne vidim da je itko ikome rekao nesto vazno, nego su lupetali, naklapali i - najvaznije - laktali se. Nit je kod smijenjenih bilo liberalizma, nit je kod glavosjeca bilo puno vise od primitivizma, nit Nin sad zna zasto to pise osim proizvodnje iluzije da je nekad nesto bilo a nije bilo nis nego provincija. Palanka, sto bi se reklo, al bez nekih sad etnickih primisli. Eto, moj mali asocijativni prilog kad sam procitao tvoj post koji povremeno posjetim da vidim sta se zbiva.

    avatar

    31.05.2006. (02:53)    -   -   -   -  

  • NF

    bemti, već sam zaboravio na te kreature schwarza i lučićku, jel djeluju još, jesul još zajedno :P

    avatar

    31.05.2006. (07:48)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    desale.blog.hr... Uđeš u arhivu, neće trajati ni pet minuta i doznat ćeš.

    avatar

    31.05.2006. (12:37)    -   -   -   -  

  • opservatorij

    ja bih rekao ovo: čitava koncepcija kasne udbe bila je ustaška, kao što je i koncepcija ustaštva bila udbaška. ništa čudno, u pitanju su primitivne ideologije, odnosno ideologije primitivizma, dakle najprimitivniji interesi pojedinaca koji su, koristeći institucije, proizvodili kaos koji se na kraju prelio na ulice. udbaši i ustaše su previše trljali laktove, e da se ne bi zbližili i na koncu konca spojili. tako je čovjek zvan mladen odnosno sova alias kolega prvo bio najmlađi javni tužilac u ex-jugi, pa izbačen iz partije zbog etatizma, pa završio u ćorki jer je po birtijama balio o wermachtu, pa mu voja i šeki dali članstvo u advokatskoj komori srbije, pa nama do dan danas s visoke državne pozicije grakće ko vrana demagoške & nacionalističke govore.

    avatar

    31.05.2006. (13:58)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @tajpvrajter, saznao sam :) Još se pitam s kim sam se susretao na ratištima, hehe... Reko, nije valjda Saša Leković. Hehe, zezam se. Eto vidiš, da nije bilo bloga ne bih imao pojma da pišeš tako dobre priče Ima pravo babl, samo piči dalje :)
    P.S. U jednom trenutku pomislio sam da nisi Zlatko Šimić. Njegov je govorni stil sličan. Al on je iz Požege i prelijen je za pisanje bloga.

    avatar

    31.05.2006. (14:21)    -   -   -   -  

  • asjaba

    dvojica gej aktivista - g.d. i v.z. su objavili na gej. hr-u intervju s anom lučić koji odlično pokazuje kojeg je ta žena intelektualnog nivoa. nisam znala da li da se smijem ili da plačem dok sam čitala gluposti koje je rekla!

    avatar

    02.06.2006. (01:55)    -   -   -   -  

  • Angie

    avatar

    30.10.2006. (13:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...