Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Here To Stay

    a valjda su svi postali narkomani pa zato više nema javnih istupa prootiv droge, a ovo oko feministica nemam pojma. znam samo da ima ona neka baba koju sam znao vidjet na televizor kad je o tim temama riječ i mogu reći da je stvarno kokš i baš ono što si reko to sam prijmjetio kod nje, to isticanje nasilja nad ženama. mislim treba se borit protiv takvih stvari al kad gledaš uhvate se te najzvučnije stvari a ostale "sporedne/manje važne" zaborave

    avatar

    11.05.2006. (02:07)    -   -   -   -  

  • debela na dijeti

    "Feminizam u ovim krajevima nije ženu učio da želi biti ravnopravna, tek da se pobuni kad ju se bitno ugrozi." to nikad nisam gledala na taj način, trebam malo razmisliti, al čini mi se da si u pravu. zadnje što sam vidla od tog feminizma na televiziji, ako se to može tako nazvati, bila je emisija o grafičkom dizajnu, reklamama... stavili su ženu iz baba koja je za svaku reklamu, gdje se žene možda ponižavaju, dizala frku, umjesto da vodi računa o nekim drugim stvarima, jer se ja osobno, kao ni većina žena, na nijednu od tih navedenih nisam uvrijedila, dapače... baš sam se nasmijala

    avatar

    11.05.2006. (02:09)    -   -   -   -  

  • debela na dijeti

    sad sam skužila da sam od ICQ cvjetića postala šaka. i još gledam kaj je to, mislila sam da je neka piletina (očito sam gladna ili neispavana) :)))

    avatar

    11.05.2006. (02:18)    -   -   -   -  

  • asjaba

    moram priznati da si me pozitivno iznenadio. :) dobar osvrt. p.s. feminizam je poput ljubavi - svi o njemu pričaju, a slabo ko razumije.

    avatar

    11.05.2006. (02:27)    -   -   -   -  

  • asjaba

    p.s. imaš komentar više na tvom brand new forumu. tema? ljubav, ofskroz. :)

    avatar

    11.05.2006. (02:52)    -   -   -   -  

  • ljudevitanja

    Da bi se nastojanje za ravnopravnošću ostvarilo u praksi potrebno je žene naučiti većem samopoštovanju, a to se može, na široj osnovi, uraditi samo putem određenih institucija. Kako je feministički pokret platforma za osobno isticanje i iskazivanje spolne netrpeljivosti odnosno leglo najneravnopravnijih žena, mogućnosti su vrlo sužene jer je interes za ovu temu u drugim oblastima dosta diskutabilan. Mislim da bi se najbolji rezultati mogli postići promjenom pristupa u školstvu (prije svega osnovne škole), zatim u medijima itd. Sve to traži širu društvenu akciju i pokretanje političke inicijative, a u tom pogledu sam skeptičan jer se ovaj problem, koji je prvenstveno vezan za razinu kulture i razvijenost zemlje, sasvim zanemaruje, što je naslijeđe iz komunističkog sistema koji je, naravno, sve izjednačio za sva vremena.

    avatar

    11.05.2006. (03:43)    -   -   -   -  

  • Angie

    Iako sam žena nije mi jasan taj njihov arogantan nastup.Mislim na žene koje se predstavljaju kao feministice.U većini slučajeva a nakon nekih rasprava na tv i u štampizvučale su mi kao "frustiniskinje ".Moj stav je da sam slobodna i ravnopravna onoliko koliko se sama izborim za to mi zaista ne treba neki pokret.Daj Bože da se niko nikada nije borio za ravnopravnost žena , ovako smo si još natovarile i osmsati robovluka za sitne novce.Ponekad pomislim da je nekada kada su žene ostajale kući a muškarci radili ravnopravnost pstojala no toga nismu naše predkinje bile ni svjesne .Znala se uloga žene i muškarca u društvu.Danas čini mi se da je sve postalo naopako .Prvotna uloga žene a to je majčinstvo u silnim borbama za ravnopravnost postalo je periferno a to u svakom slučaju ne valja.

    avatar

    11.05.2006. (04:05)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    veliki bravo za Tebe i za Ljudevita :) &Angie - i žene koje imaju vaginu, a nemaju djecu su žene!;)

    avatar

    11.05.2006. (08:28)    -   -   -   -  

  • Ana

    Tko je smrdao žensku djecu u Rvata? Njihove majke. Stoput do sada sam svjedočila situaciji da se u braću mojih prijateljica gleda ko u male bogove, a na žensku djecu kao na nekakav, štajaznam, kućni dodatak. Takvu sudbinu je imala i moja mama pa znam o čemu pričam. Ja sam zahvaljujući razboritosti svoje stare bila pošteđena tih gluposti. Dakle, kod nas žene jedne drugima uništavaju samopouzdanje, i to majke kćerima. A te i takve majke (koje su još uvijek u većini) nemaju pojma što je ljubav. I onda dobiješ totalno sj... generacije žena koje "vole" iz krivih razloga. Najćešće iz straha od samoće. Itd., itd.,.........

    avatar

    11.05.2006. (10:37)    -   -   -   -  

  • weekendlover

    Baš tako...naša želja za ravnopravnošću je veća nego stvarno nastojanje...ne bježim od toga...dobar, dobar...

    avatar

    11.05.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • my-way

    nisu li svi "-izmi" idealna prilika za vlastito eksponiranje?:), ne kažem da se ne treba o tome javno pričati, ali ti javni istupi obično završe tako da neko pokušava izvući osobnu korist; a kaj se BaBa tiče...ne poznajem te, ali ću se složiti s tobom da si vjerojatno veći feminist od većine njih

    avatar

    11.05.2006. (12:37)    -   -   -   -  

  • Tajnica

    Zanimljiva tema. A feministice koje istupaju u javnosti (medijima) su zapravo ekstremistice,
    kad si spomenuo "Riječanku u Latinici" mislio si na Vedranu Rudan !?! To je njena maska za javnost, gluma za publiku, i šokantne izjave da potakne ljude na razmišljanje, dok je ona sama svjesna da sadržaj toga što govori je najmanje bitan.
    Žene nikada neće biti ravnopravne s muškarcima. To je činjenica, a možda i ne žele biti.. :)
    pozdrafčić

    avatar

    11.05.2006. (13:22)    -   -   -   -  

  • Samohrani student

    Kad uzmeš neki udžbenik iz sociologije, uvidiš da je Feminizam nešto saaasvim treće nego što to obično bude prva asocijacija. Ne volim bilo koji oblik isfuravanja i takvog djelovanja. Što se ženske emancipacije tiče; ona je prisutna samo onda kad ženama treba. ;) ( tipa, "bon ton" koji se koristi u društvu dame i sl. ) Najveća ironija od svega toga jest ta što, po mojem skromnom uvjerenju, ne postoji žena koja ne može manipulirati muškarcem. Bilo pameću, bilo izgledom. "šteta" samo što to većina žena ili ne zna ili ne koristi.

    avatar

    11.05.2006. (14:07)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    Aristine, ništa lakše od toga. Od manipulacije "pameću" i "izgledom". Ništa lakše. Ja već polako starim i sve čekam kad će u "javnosti" ova jako uvriježena ali potpuno pogrešna i užasno iskvarena "istina" da žena treba manipulirati muškarca n e s t a t i !!! I kad naletim na nju ( opet and opet again) naprosto se nakostriješim, bez obzira da li ju izgovara žena ili mukarac. Pa jel tebi jasno da je manipulacija - vrsta zloporabe? Da je manipulacija osobe pogrešan pristup ukoliko želiš imati posla sa osobom koju poštuješ, voliš i s kojom želiš graditi kvalitetan odnos? A ukoliko želiš uloviti nekoga s aspekta trudnoće, s aspekta seksa, s aspekta materijalnog ili nekog drugog prestiža, nekoga do koga ti u stvari nije stalo kao osobe ali ti je stalo do toga što tebi o s v a j a nj e te osobe može donijeti u smislu površnog, onda daj neka te izmanipulira neka izbalajhana sponzoruša u mrežastim sisama, napumpanim usnicama i kričavo roza dekoltiranoj majici čim prije :))) Isto ide i na račun muške manipulacije ženskom u smislu - gledajte me prijatelji moji kako ću joj ga uvaliti pa kad mi da piqke -noga! Sorry 1971, poteglo me za jezik :)

    avatar

    11.05.2006. (14:38)    -   -   -   -  

  • illusionist

    totalno si u pravu...meni se sav taj feminizam zgadio. samo zbog toga što sve te nazovi-feministice na jedan ili drugi način mrze muškarce, ili kako si ti rekao svedu sve na borbu tek kad se napad dogodi, što je u stvari retardirano. super post!

    avatar

    11.05.2006. (14:57)    -   -   -   -  

  • 1971

    Ovi komentari pokazuju zašto komentari bloga trebaju biti na "on". Ovaj post bez vidljivih komentara ne bi vrijedio ni upola koliko sada vrijedi. @Ana, ovaj put stvarno: moj naklon. Ne znam da li si čitala, Woolf to isto vidi ovako.
    @Woolfie, znaš da se ja ne ljutim na te. ;) Uostalom, uvijek jako slično mislimo.

    avatar

    11.05.2006. (15:41)    -   -   -   -  

  • 1971

    @asja, nastavih onaj razgovor.

    avatar

    11.05.2006. (16:12)    -   -   -   -  

  • 1971

    @woolf... MREŽASTIM SISAMA??!! :)))))))))))))))))))))

    avatar

    11.05.2006. (16:19)    -   -   -   -  

  • Crna Mamba

    Ravnopravnost počinje prvo doma, a onda se širi dalje. Kod nas žene još ne znaju što to znači ravnopravnost spolova i borba za vlastita prava, a bahate glasnogovornice tzv feminističkih pokreta su toliko zgadile sve da je i mene sram reći da sam feministica! Pa jebate dođe mi da se popnem na stage u Latinici i dobrano ispljuskam sve od njih....tipično za Rvacku....vidjele babetine priliku za svojih 5 minuta slave pa nema veze stoje li iza svojih stavova ili ne, dobijaju li išta svojim nastupima ili ne....ma kokoše! raspizdio si me sad defešto!

    avatar

    11.05.2006. (16:25)    -   -   -   -  

  • Ana

    Ah, fala lipa :-) A što se naših feministica tiče, nemam ništa protiv da se zalažu za ravnopravnost spolova u smislu prava glasa, jednakih plaća, dostupnosti zanimanja i sl., ali mislim da su napravile veliki zajeb u tome što one žele pretvoriti žene u muškarce i na taj način doći do znaka jednakosti. Valjda zato većina njih fura onaj maskulizirani look i bahato muškobanjasto ponašanje, pa su na kraju smiješne jer žele bit nešto što nisu i tako u biti upropaštavaju dobre strane feminizma. Mene npr. smeta što se posljedice takvog stava posebno vide u poslovnom svijetu gdje žene misle da poslovna žena mora poprimiti ponašanje poslovnog muškarca, umjesto da su ponosne na svoju ženstvenost i da ih zaboli što će tko misliti o njima ako nose lepršave suknje, štikle i uz to imaju nježne geste. I opet tu žene jedu jedna drugu jer se nikad nisam morala muškarcu pravdati za svoj izgled (a ne, ne odijevam se oskudno ;-)), ali su me žene uredovno gnjavile pitanjima tipa "Pa zašto si se dotjerala?", i to većinom žene koje se ko fol bore za nekekvu emancipaciju. Moš si mislit.

    avatar

    11.05.2006. (19:13)    -   -   -   -  

  • Vedrana

    ja sam bila u blaženom neznanju do svoje svadesete godine u vezi toga što je to zapravo diskriminacija po spolu, a onda su mi se otvorile oči, pa sam i upoznala neke specijalne primjerke koji su me dodatno osvijestili - tako da mi je jasno oko čega se BaBe pjene, Vedrana Rudan isto. Sad, na kakav način, nekom se sviđa nekome ne,... Ali ne mislim da su kokoši. i treba o tome govoriti.

    avatar

    11.05.2006. (21:05)    -   -   -   -  

  • Samohrani student

    Woolf, ok, vidim da si žena. Sve je u redu. Popij čaj :P :)))

    avatar

    12.05.2006. (13:08)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    ja čaj, a ti bi mogao popit batine! ;p:))))))))))

    avatar

    12.05.2006. (14:58)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    veoma zanimljiv post. inače, b.a.b.e. su dosad reagirale na razne oblike kršenja ženskih ljudskih prava, od onih u radnih odnosima do obiteljskih zlostavljanja. ipak, činjenica je da su mediji najveću pozornost usmjerili na ne tako važne stavke kao što je recepcija žene u reklamama, a na ostale njihove stavove se ne obaziru. i komentari ispod ovog posta pokazuju da kod nas još caruju nakaradni i jadni spolni stereotipi ruralnog podrijetla i da će trebati još puno vremena i strpljenja dok se izmijene ideje u ljudskim (i muškim i ženskim) glavama.

    avatar

    13.05.2006. (16:50)    -   -   -   -  

  • sovinist

    http://sovinist.blog.hr/arhiva-2005-09.html#1615118784

    Ako te šta zanima u borbi protiv feminizma, obrati mi se. zajedno smo jači!

    avatar

    15.05.2006. (09:34)    -   -   -   -  

učitavam...