Komentari

filozofi.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • strina

    totalno si čuo onu priču kad je kamion zapeo ispod mosta jer je bio previsok? stotinu stručnjaka nije moglo dokučit kak da ga izvuku,a jedan klinjo, koji je na obližnjem igralištu igro nogomet,kad je stručnjaku napokon dosadio upadicama,predložio da mu ispušu gume :)

    avatar

    04.04.2006. (15:58)    -   -   -   -  

  • Hrabren

    naravno da prednjače, to je stoga što oni posjeduju onu karakteristiku bez koje fliozofija ne može ni početi: čuđenje i divljenje. Odraslima toga nedostaje. Zato se ja bojim odrastanja pomalo...

    avatar

    12.04.2006. (00:45)    -   -   -   -  

  • davor

    Jaspers u svom Uvodu daj nekoliko primjera dječjih pitanja koja su ujedno prava filosofska pitanja (npr. ''Stalno pokušavam misliti da sam netko drugi, pa ipak sam to uvijek ponovo ja.'') I tumači, slično kao Hraben: ''Kao da tijekom godina sve više ulazimo u zatvor konvencija i mnijenja, u zatvor gdje se ništa ne otkriva i ne pita, gubeći pri tom djetinju bezazlenost. Dijete je još otvoreno prema životu koji se sam u sebi gradi, ono osjeća i gleda i pita, što se kasnije izgubi.'' Jer čuđenje je sada, kao i ranije, izvor filosofije. :)

    avatar

    01.05.2006. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...