Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • dido

    treba očistiti pojas 100 metara od obale od sitnih, običnih smrtnika, isplatiti im mizernu naknadu za to zemljište pa ga utopiti biznisu, jer, u uredbi stoji da se u pojasu od 70 metara od crte mora mogu graditi hoteli i objekti javne namjene. A koji to običan čovik sa Vira ima novac za hotel. Na Web stranici MZOPU nema nekih objekata koji jesu u pojasu od 70 metara od mora i građeni su 2004. godine bez građevinske dozvole, ali su stranih biznismena.

    avatar

    19.03.2006. (15:06)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Oni koji su pisali uredbu možda misle da su hoteli dio "prirodne, kulturne, povijesne i tradicijske vrijednosti ", a obiteljske kuće i vikendice nisu. "Smještajna građevina u izdvojenom građevinskom pod­ručju ugostiteljsko-turističke namjene (izvan naselja) planira se izvan pojasa najmanje 100 m od obalne crte", dok "u građevinskom području naselja, u pojasu najmanje 70 m od obalne crte može se planirati samo izgradnja hotela..." Taj zadnji dio je baš to što kažete. Porušili bi vikendice u prva dva reda, pa dali strancima da grade hotelčine na ruševinama.

    avatar

    19.03.2006. (16:50)    -   -   -   -  

  • dido

    pročitajte članak 6. stavak 2. Uredbe o zaštićenom obalnom pojasu, sve će vam biti jasno. Nema drugog objašnjenja za rušenje kuće napravljene prije 20 godina udaljene 40 metara od mora. Takvih kuća na našoj obali ima na tisuće. Danas vele da će rušiti samo objekte izgrađene poslije 2003. godine. Kuća o kojoj pišem ih demantira.

    avatar

    19.03.2006. (19:58)    -   -   -   -  

  • venera i mars

    sve pohvale za blog, odličan je!!pun je korisnih informacija, koje posebno nama otočanima puno znače.samo naprijed, i dalje nas obaviještavaj! puno pozdrava!

    avatar

    19.03.2006. (23:00)    -   -   -   -  

  • Zmaja

    MZOPU je opet nedosljedno svojih izjava o rušenju objekata na Viru. Kako gospođa Perušić može pred čitavom javnošću HR reći da će se rušiti objekti koji se ne mogu uklopiti u "PRIJEDLOG PROSTORNOG PLANA". Kako ona zna kakav će plan usvojiti općinsko vijeće Vira. Kako može pljusnuti takvu besmislicu. Pa ni komunisti nisu primjenjivali propise u prijedlogu već tek nakon što ih nadležno tijelo donese i budu objavljeni. Kako će građani primjenjivati nešto što nikad nisu vidjeli. Istina je u tome da oni u stvari i nesmiju objaviti kriterije po kojima određuju objekte za rušenje. Onda pada u vodu priča o mogućnosti legalizacije objekata političara, onda su udarili na ustavnu ravnopravnost građana. Kako će meni objasniti zašto nije srušila susjedovu kuću koja se nalazi samo 15 metara od moje i koja je sagrađena 2004. godine i bez građevinske dozvole, čak nema ni pristup na javnu putnu mrežu. Nema tu kriterija, postoji samo samovolja tehnokracije koja je u službi velikog kapitala koji treba velike čiste plohe uz more. Mene bi bilo stid na televiziji pokazivati i u praksi primjenjivati plan kojega narod nije niti vidio. Zašto inspektori ne žele nikome pomoći kad ih ljudi pitaju "što ja trebam učiniti da bih legalizirao svoju kuću"? Odnose se prema ljudima kao prema neprijateljima kojima su došli srušiti kuću i žure se pri tome da se ovaj ne bi sjetio nečega što bi ih u tome moglo spriječiti. Zar oni nisu u službi države i naroda.

    avatar

    20.03.2006. (20:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...