Komentari

faraonn.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • sjena sjete

    Faraone dragi, od naslova pa do posljednjeg stiha pjesma ti je album i bogatsvtvo slika i ljepote izraza... Ovi zavrsni stihovi su mi nevjerovatno jaki i nekako mi cijela pjesma na njima pociva ... Laku noc i lijepe snove zelim ti...

    avatar

    19.02.2006. (01:32)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    Osjecam li ja dozu optimizma u ovim stihovima jutros. "Pozelim", "Neman se osmijehom unistava","hocu da zaboravim samog sebe"...vidim, proradila je samoobrana, ide to polako. Mozes ti to, malo sam, malo uz podrsku.Zelja je vidljiva, svjestan si nacina i mogucnosti, ali stari nemiri, eh, zbilja znaju biti kao Svemir, oni ne daju, oni podsjecaju, oni muce....Ali, zelja da se otrgnes je tu, vec je pola posla rijeseno kad doneses odluku, drugu polovicu samo treba realizirati, ali bitan je naum. A kraj pjesme, osjetila sam kao poziv da budemo uz tebe,svi dragi prijatelji, da budemo tu, podignemo te ako padnes, damo ti ruku ako pokleknes,vadimo te, ako upadnes... ili svojim prisustvom makar dokazemo tvoje postojanje.Znas, ova pjesma je sva u metaforama, mozes je shvatiti na nekoliko nacina i maestralno si odradio taj spoj, da se prozima svacije bivstvovanje u njoj, svi se tu mozemo pronaci, gledajuci iz kuta svog problema. Po meni, do sada tvoja najjaca pjesma, ne i najljepsa, je ima ljepsih, govorim o snazi rijeci, koju ti, carobnjak izrazavanja, tako fantasticno znas ubaciti u kontekst. Cestitam,podstakao si me na razmisljanje o samoj sebi...Ugodan ti dan zelim...

    avatar

    19.02.2006. (07:51)    -   -   -   -  

  • OKRENI SE SEBI

    :)) Gospodin je moja stijena! Gospodin je moja utjeha! Ps 23: Jahve je pastir moj, ni u čem ja ne oskudjevam: na poljanama zelenim on mi daje odmora...... Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer Ti si sa mnom. Tvoj štap i palica Tvoja utjeha su meni.;)) Ps 27 U Božjoj blizini nema straha: Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga.. Ps 34, Ps 37: .. Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj, on će te voditi;))) Ps 42, Ps 85, Ps 91: Pod Božjim okriljem.... reci Jahvi:"Zaklone moj! Utvrdo moja!.... Jer On će te osloboditi.. od kuge pogubne.. Jer Jahve je zaklon tvoj.. Neće te snaći nesreća....Jer anđelima svojim zapovijedi da te čuvaju na svim putovima tvojim. Na rukama će te nositi.... Izbavit ću ga jer me ljubi, Zakrilit ga jer poznaje ime moje, Zazvat će me, jer ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti................))

    avatar

    19.02.2006. (08:59)    -   -   -   -  

  • Igra leptira

    Dragi faraone, pedivna pjesma. Slikovita, snažna..Čitam ja sve tvoje stihove, samo ne ostavim komentare jer sam lijena za pisanje komentara. Dakle kad god sam na blogu, čitam sve moje drage prijatelje blogere.. Sve Tvoje stihove sam nazvala "biserne suze.." ako ti se ne svidja naziv.. promijenit ću ga, ali što se mene tiče ovaj naziv odlično ide uz ove tvoje stihove..doista prekrasno pišeš.. pozrdrav i pusicu šaljem dragom faraonu nad faraonima..;))

    avatar

    19.02.2006. (10:34)    -   -   -   -  

  • SVIJET OKO NAS

    Najveći od najvećih predivno izražavanje,duboko, jako!erin ih je predivno nazvala zaista i asociraju na takovo što!Pozdravljam te i uživaj mi u nedjeljnom jutru!

    avatar

    19.02.2006. (10:53)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Dragost je meni, Tebe docekati ! Kad ovake rijeci procitam o svojim redovima , Odmah bi Te pozvao na kavu i zahvalio se kao dobrom ucitelju koji hvali nase marljivo dijete !- Zelim Ti sve najljepse i zaista, a govorim uvijek iz duse ,Ti hvala draga Sjeto !

    avatar

    19.02.2006. (17:33)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Optimizam sam dao sebi u borbi s Nemanima ljudskog roda, a kojem i ja pripadam. Uvidim ponekad da se slabo borim sa svojim Nemanima i onda krenem prema univerzalnim , tako potece snaga ona nepoznata...ili bar ja tako mislim ... a Tebe, sigurno pozdravljam dunjin Mirisu !

    avatar

    19.02.2006. (17:38)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    U pravu si, draga Hope,ponekad odlutam u sukobe kako sa sobom tako i sa silama nepoznatim i kad gubim , padajuci piskom uznemiravam kako planinu tako i njene zitelje... a, moram... lijepo rece Pjesnik:- poet, znaes svoj dolg ": Odmaraj, i pogledaj prema moru i za mene , Hope !

    avatar

    19.02.2006. (17:44)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Kad se naljutim , naljutim se i na sebe sto se ljutim , - napisah komentar i ode u prah !- nije mi tesko i drugi pisati Tebo moja Erin, ali nista se ne moze ponoviti... Tvoj izraz ... biserna suza...jos mi tvecka kao ledenice zimi kad sa breza pozdravljaju. Ako budem jos imao volje da pokupim nekoliko redova i objavim, tako ce biti naslovljene i ako tako ne uradio proklet bio... ako prokletiji mogu i biti ? ...Tebi moja draga luco, sve pjevalo i Tebi se veselilo !

    avatar

    19.02.2006. (18:11)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Ovog nedjeljnog dana Te i pozdravljam, malo me ljutis sto Te ponekad nema na jutarnjoj kavi! Dopusti da se smrtni faraonn smrtno izrazava postovana, Nebesnice !

    avatar

    19.02.2006. (18:14)    -   -   -   -  

  • Ashes and snow

    Majstore gdje si ?? Živio ti nama :)

    avatar

    19.02.2006. (21:48)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Evo,ja stigao od nikud i neznam kuda cu! Svi spavaju sanjaju ili pocinju da sanjaju a ja u kraljevstvu nevidjelice sa obale na obalu . Tebi hrabri Putnice cestitam, jer je Nevrijeme samo za odabrane! Ziv mi i Ti bio i veseo. Dobro mi dosao i dolazio !

    avatar

    20.02.2006. (02:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...