Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • hal 9000

    Standard je loš, ali je još uvijek bolji od standarda okolnih zemalja - ovdje ne govorim o BDP-u. Onakvu sirotinju kakvu možeš vidjeti u Meksiku, nećeš vidjeti na Kubi, ali za razliku od Meksika, na Kubi nećeš vidjetio niti bogataše. Na ulicama Ciudad de Mexica presretat će te djeca od 8 godina da ti prodaju mamine kolače, a na Kubi takva djeca sjede u školskim učionicama. Moj je prijatelj bez problema darovao krv u Indiji, a ja nisam mogao na Kubi - rekli su mi da moram tamo boraviti 2 mjeseca kako bih darovcao krv zbog prevencije AIDS-a. Tamo ćeš vidjeti jumbo plakate koji ukazuju na glad u svijetu, problem side, Chea i dakako nužnost socijalizma, ali nećeš vidjeti one za Mc'Donalds. Castro je veliki čovjek u najnezavidnijoj situaciji. Na kraju, Kuba ima najveću pismenost, očekivano doživljenje i postotak žena u vladi od svih latinoameričkih zamalja. Pozdrav!

    avatar

    15.02.2006. (09:15)    -   -   -   -  

  • zombbop

    Zanimljivo... ne simpatiziram Castra, ali mi je svejedno drago da postoji neka oaza otpora i da se toliko godina uspjela održati. Zanimljivo je kako se U$A predbacuje samo politika na Bliskom istoku, dok skoro nitko ne propituje politiku Monroeve doktrine. Južna Amerika se danas želi iščupati iz zagrljaja U$A, Europa bi tu trebala pružiti podršku, no teško da će do toga doći. Prije će se izgleda povezati s Kinezima.

    avatar

    15.02.2006. (22:45)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Ne moze se nekome nista na silu donijeti za njegovo dobro. Slicno kao i djete odvici da sisa palac.Kad dodje do tog stupnja rasta, dijete ce samo prestati.Zalosno je da ali neizbjezno da neka djeca ne shvacaju opasnost spareta dok se ne opeku. Ali to je naprosto tako.Dovoljno bijesan narod bi odavno svrgnuo Castra, ali umjetno uvodjenje demokracije na silu, prije nego to vecina zeli je takodjer utopija.Zapravo se ta rijec "demokracija" rabi kao cover za neke druge planove i nove profite.

    avatar

    16.02.2006. (23:02)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    "Last September, a Category 5 hurricane battered the small island of Cuba with 160-mile-per-hour winds. More than 1.5 million Cubans were evacuated to higher ground ahead of the storm. Although the hurricane destroyed 20,000 houses, no one died"... (http://www.informationclearinghouse.info/article10112.htm) ........ pa ti vidi tko brine za svoj narod a tko ne..... pozivio jos dugo Vjeran Castro!

    avatar

    20.02.2006. (18:27)    -   -   -   -  

  • kktz

    istina, u bilo kojoj zemlji sa neoliberalnom ili desnm vladom sirotinja bi vjerovatno bila zrtvovana.

    avatar

    20.02.2006. (19:04)    -   -   -   -  

  • kratke...

    castro nije uzor, pa čak ni kubanski sistem ne bi mogao biti uzor, ali je daleko manje loš od većine drugih u velikom broju nerazvijenih latinoameričkih i drugih zemalja. u svojoj osnovi ima socijalnu i druge oblike solidarnosti, a raspon između bogatih i siromašnih nije u omjeru 1 : nekoliko stotina, da ne govorimo o demagogiji "zemlje mogućnosti". nadam se da si je castro osigurao koliko toliko dostojnog nasljednika i da će taj sistem (uz manje korekcije i poboljšanja) opstati i nakon odlaska vođe u povijest :)

    avatar

    08.03.2006. (13:27)    -   -   -   -  

  • bartolomeo graja

    jadan kastro siromah bice da on nema za papar bas mi ga je zaj

    avatar

    24.04.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • LP 4 EVER

    blog ti je teško sranje

    avatar

    07.05.2006. (21:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...