Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Cartmann

    Mislim da nema u Hr osobe, odnosno spavaju u to doba, kojoj nije jasno da je Kontraplan g. Merlića zamišljen kao "svađaonica" o kojoj će se pričati sutra na kavi, a s istim ciljem su u emisiju došli i Pukanić i Malić, s tim da je Pukanić daleko veća lopovčuga i muljator od svih ostalih zajedno. Ni Malić nije čist, ali Pukanić je više puta pokazao da je spreman objaviti slike vlastite žene dok se ševi s poštarom, ako će mu to povećati čitanost. Eto, pa nek me tuži. :)

    avatar

    10.12.2005. (03:21)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Merlić je vrlo dobar novinar, što se za druge spomenute ne može reći. Budući da ne gledam TV, nisam gledao ni emisiju o kojoj pišeš. Ostali podaci su irelevantni, budući da se na Internetu može naći sve. Onda to sve malo promućkaš i eto istine. Recimo, iz tekstova koji pišeš mnogo se više može saznati i o tebi. Ali, svejedno je te tekstove lijepo čitati, budući da znaš misliti. Još kad bi se malo odmakao od uobičajenog obavještajnog razmišljanja, kad bi stvari uočavao kao pisac, tvoje bi štivo bilo vrhunsko. Samo se malkice odmakni. Trebaš postavljati pitanja. Pitanja nas vode odgovorima. Lederman to kaže ovako: Ako je Svemir odgovor, što je pitanje. U slučaju o kojem pišeš dalo bi se isto tako razmišljati: Ako je Gotovinino uhićenje odgovor, što je pitanje? Itd. Pozdrav.

    avatar

    10.12.2005. (08:31)    -   -   -   -  

  • http://mrak.org

    Ne razumijem zašto spominjete Robija u ovakvom kontekstu?

    avatar

    10.12.2005. (09:23)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    Oj Kemale! Znaš, kao lima, imao sam nekakvo poštovanje spram tvog imena i djela: provlačilo se kroz stvari koje su mi bile zgodne, doduše ne mogu se sada sjetiti više ni jedne jedine, prošle su tolike godine, ali, kažem, pamtio sam te po dobru. Sad, kad nisi više Kemal M., nego Kemo Terapija, mogu samo po tisućiti put ponoviti savjet primarijusa Bašića: Kemo, terapija ti nevalja! Kemo, mijenjaj terapiju dok je vrijeme! Vidiš da ova ne djeluje! Kemo, vjeruj mi na riječ, ja zaista ne razumijem kako si se ti cijeli jedan život švercao u ovom Zagrebu a da te nitko nije upitao za kartu!? Ili smo mi zaista takva vukojebina, ili si ti jedan od onih fenomena koji kasnije, u osamdesetoj, završe s pričom o cjeloživotnoj vožnji bez vozačke! Ako me ne razumiješ, hoću kazati da ne razumijem kako je tako blesav čovjek toliko dugo opstao u relativno pametnim krugovima! To je moje pitanje, ako je svemir odgovor! I, Kemo, nemoj misliti da ovo piše Željko - ne, to sam ja, Dragi Blog. Ja ti zaista želim najbolje, pogotovo u ove predblagdanske dane. Vjeruj mi, zaista to ne shvaćam! Ipak je ovo Zagreb, ipak ovdje ima frajera kaj kuže stvar, a ti si, ti vrapca, sve zajebal! Jer, pročita li čovjek bilo koji tvoj tekst, poglavito tvoja besmrtna javljanja po blogovima Hrvatske, neumitno će doći na pomisao da se ti ili neprekidno zajebavaš, ili si potpuno otišao na kvasinu. Ja ne vjerujem da bi itko imao toliku koncetraciju pa da se mjesecima pretvara da je alegorija imbecilnosti, a opet, i da se pretvaraš, toliko bi te vrijeme već dobrano načelo i zaista pretvorilo u kretena. Dragi Kemo, jebi ti tu zajebanciju, no ti nemaš prijatelje - da imaš, već bi te netko upozorio na sve ovo što ti ja, u trenutku slabosti, iskreno dajem na znanje. Ali, kako ja nisam dr.Phil, ostavljam te tvojoj gluposti, kojoj će već netko, kako to poslovično biva, ispisati pohvalu. Svaka čast majstore!

    avatar

    15.12.2005. (04:31)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    Kemale Mujčiću, ako ti zaista nije jasna moja dijagnoza, sjedni sa Senkerom i Škrabeom i prouči slijedeću svoju rečenicu, s početka posta o Merli. Dakle, ti kažeš: "Merlić je vrlo dobar novinar, što se za druge spomenute ne može reći. Budući da ne gledam TV, nisam gledao ni emisiju o kojoj pišeš." Merlić je vrlo dobar novinar, tvrdiš. No, on je televizijski novinar - Merlić nikada nije radio u inim medijima. Ti pak ne gledaš televiziju, jer, da te podsjetim, to sam kažeš: "budušći da ne gledam TV, nisam gledao ni emisiju...". Kemale, kako ti znaš da je Merlić dobar novinar, ako je on tv-novinar, a ti ne gledaš televiziju, načelno i nikad? Možda ti samo slušaj televiziju, tj. konzumiraš taj medij tako da ili zamračiš ekran, ili mu okreneš leđa, poglasnivši malo ton...Bilo kako mu drago, rekao bih da ti na osoben način komuniciraš s medijem (tvojim jezikom kazano), te te svakako savjetujem da potražiš pomoć sručnjaka: ne električara, nego malo ozbiljnijeg kužatora. Ne znam zašto televiziju i ne gledaš, kad je već slušaš, ali, ako je - što bi već bilo nečuveno - uopće ne uključujeć, tj. niti je gledaš niti slušaš, zašto je pobogu posjeduješ? Zato da susjedi ne pomisle da si ti nekako čudan? Hm, a gledaš li je barem onakvu neuključenu, neuključivu - gledaš li katkad u tv-aparat, onako, iz znatiželje, bez nekog višeg smisla? O.K., preskočimo sad tu neugodnu temu i vratimo se Merli - kako ti dakle znaš da je Merlić dobar novinar, ako nikada ne gledaš televiziju? Usput budi kazano, Merla je loš novinar. K tome i amoralan, jer je naplačivao gostovanja u emisiji 'Slikom na sliku', a i ostao je dužan svojoj matičnoj kući, HTV-u, značajnije novce. To što Merla radi i drugu emisiju za Galića, neki su stari računi, još od Montgomeryjevih vremena i dana Foruma 21. Merli svaka emisije isklizne iz ruku, posve je nezainteresiran za sudbinu svojih pitanja, ni nakon kvarat sata ne znaš kud emisija vodi i koja joj je svrha, gosti ga zakrile ma kako bedasti bili, boji se teme, bez obzira je li riječ o padu Vukovara ili Malićevom špiclovskom stažu, etc.etc. Merla ionako nije novinar, on je samo spretan trgovac - sadržaj ga zanima koliko i onaj 'Piramide' - tek u mjeri u kojoj se svađa oko teme može naplatiti; tek kao broj impulsa i kjuna! Sad kad sam ti objasnio kakav je Merla novinar, molim te ostatak života tvrdi to što sam ti ja rekao. Ono što si prije tvrdio, krivo je. No, ne ljutim se. Ionako nisi nikad čovjeka vidio na djelu. Kako i bi, kad ti nikad ne gledaš televiziju! K.O.

    avatar

    15.12.2005. (04:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...