Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • apolo

    Poštovani gospodine Peratoviću, Budući da povremeno odem na AMAC forum i pročitam postove koji se tamo nalaze (jako rijetko tamo nešto i napišem), a i osobno poznajem dr. Lauca, moram reagirati na ovaj Vaš tekst na koji sam naišao surfajući po Vašem blogu. Nejasno mi je i naprosto ne mogu vjerovati da ste iz jedne njegove bezazlene poruke na tome forumu nekorektno izvukli pojam rata iz konteksta i napisali kako sveučilišni profesor, dr. Ante Lauc, kreće i poziva u Sveti rat, bez da ste istu informaciju provjerili. Ako sebe smatrate inteligentnom osobom (ja vas osobno ne poznam), onda ni u kojem slučaju niste iz njegove poruke mogli shvatiti da on kreće u Sveti rat, jer je jasno da on misli na "virtualni rat", na "rat" svim dopuštenim legalnim i legitimnim sredstvima protiv negativnog utjecaja i aktivnosti naših političara, odnosno za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, kontrolu političara, pravnu državu te davanje više prostora u našem društvu poštenim i pametnim pojedincima. Ako, pak, sebe smatrate dobrim novinarom, onda nikako niste mogli napisati na svome blogu da dr. Lauc kreće u Sveti rat (bez obzira što ovakve i slične blogove ne posjećuje puno ljudi) bez da ste tu informaciju provjerili, a kao što ste mailom provjerili da li se pod nickom alauc krije dr. Lauc, na isti ste ga način putem maila ili telefona mogli pitati što je mislio pod pojmom Sveti rat, odnosno poziva li on doista u nekakav rat ili je to samo metafora. Da ste se s njim tako dopisivali ili čuli telefon, brzo biste vidjeli da je u pitanju čovjek koji je apsolutno protiv bilo kakvog oblika nasilja. Što se tiče ostalih poruka na AMAC forumu (vidim da ste se i njih dotaknuli), njih ne mislim komentirati jer tamo doista ima svega, i pozitivnog i negativnog. Ali i sama činjenica da dr. Lauc na AMAC forumu i drugim forumima piše pod svojim imenom (alauc) dovoljno govori za sebe i u prilog činjenici da ste ovdje grubo optužili čovjeka bez ikakvog razloga.

    avatar

    30.09.2005. (13:18)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Poštovani gospodine apolo, bilo mi je dovoljno što sam od nekolicine svojih virtualnih poznanika i prijatelja, inače uglednih članova zajednica u kojima rade i žive, dobio zgražajuća upozorenja na ono što prof. dr. Ante Lauc piše na AMAC forumu. A bilo tko s kvocijentom inteligencije za upisati fakultet zaključiti će iz upisa prof. dr. Lauca da je zagovarao nedemokratsku, nasilnu političku borbu: njegoc Sveti Rat. Dakle, trebao sam ga samo pitati jesu li to njegovi upisi, a kako je razvido, odgovorio je potvrdno. Prijatelji prof. dr. Lauca okupljeni oko Domagoja Margetića, u siječnju ove godine lansirali su u medijski prostor laži o meni da sam engleski špijun i začudili se kako kao takav mogu još imati posao u Vjesniku. Ljetos im je uspjelo da izgubim posao. Dakle lažima, što je pruzakonito, proizveli su žrtvu. Ne vidim zbog čega bi takvi Sveti Ratnici zasluživali od mene tretman kakav pripada svim civiliziranim ljudima.

    avatar

    30.09.2005. (16:22)    -   -   -   -  

  • Karlo

    Apolo, "Mislit i srat nije jedno te isto".

    avatar

    01.10.2005. (07:37)    -   -   -   -  

  • apolo

    Drago mi je da ste spomenuli gubitak posla, doista mi je žao zbog toga, ali sam siguran da prof. Lauc nije imao veze s tim kao ni da Vas nije on proglašavao engleskim špijunom. Vi kao novinar dobro znate da nije dovoljno pitati neke poznanike, već da ste trebali s njim razgovarati. Ali dobro, nije mi želja ići s Vama u daljnju polemiku, vidim da ste povrijeđeni zbog posla, to se vidi i iz Vaših tekstova, i opet Vam kažem, o nikakvom Svetom ratu niti nasilničkim ili nedemokratskim metodama ovdje nije bilo riječi, napali ste čovjeka bez razloga. Karlo, tebi ne znam šta da odgovorim, jer se teško mogu spustiti na tvoju razinu i razinu tvog briljantnog komentara kako "mislit i srat nije isto".

    avatar

    03.10.2005. (09:17)    -   -   -   -  

  • studentica

    onaj tko ne pozna profesora lauca lako može doci do krivih zakljucaka jer ruku na srce, nije on "običan" profesor pa ni čovjek. ali kada ga upoznate shvatite da taj covjek jednostavno nije i nemoze biti loš.
    pored vasih stručnih izraza i komentara ovo moje biti ce smijesno ali osjecala sam potrbu da to napisem.... godinu dana poslije

    avatar

    12.01.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  • operativac

    on je jedan predivan konj... Što se tiče njegovog kvocijenta inteligencije i talentiranosti ja mu čestitam i to je hvale vrijedno... ali šta on oće napraviti u ovoj zemlji?! praviti budale od nas? Ja mislim da je on psihički neuravnotežena osoba kao što ga proglašavaju i osobe iz Crkvenoga klera... Meni je također predavao kada sam išao na faks( ne želim spominjati koje su to godine bile da mu ne budim njegove komunističke dane), i surfajući sada po netu naiđoh na ovo... baš neki dan je bilo u Jutarnjem listu onaj njegov projekt - svaka čast!!! Meni se čini da je on samo podloga za Franciskovićeve ideologije i zajebanciju ljudi...
    ispričavam se na izrazu.... Poznajući ga još od tada, premda ne dovoljno dobro, mislim da je osoba želja publiciteta i da sada kući "svršava"od sreće kući... On se smije kao da se to njega ne tiče... od koga pravi budalu, nas, vas ili sebe?! morao sam ovo komentirati kao anonimac jer ne želi ugroziti svoj društveni položaj i radno mjesto v.d. koje obavljam...

    avatar

    22.01.2007. (02:38)    -   -   -   -  

  • operativac

    ''Gospodo obnašatelji zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, molim Vas u ime mogućnosti, koje će nam se otvoriti, ako ovu moju poruku ozbiljno shvatite, POVUCITE SE DRAGOVOLJNO SA FUNKCIJA.

    Ako to objavite prije izbora olakšat ćete svim poštenim i pametnim, ali uplašenim ili rezigniranim ljudima, da oslobode svoje moralne, intelektualne i socijalne kapitale. Vašom minimalnom žrtvom ući ćete u povijest kao pozitivan primjer, jer su slični procesi u svim zemljama u svijetu, a posebno u zemljama u tranziciji i ekonomski nerazvijenim zemljama. Kako ste bogati pogreškama, jer niste imali ni dovoljno motivacije ni dovoljno znanja iz psihologije, tehnologije, ekonomije i prava, bavljenje politikom je bio opasni diletantizam, koji smo svi mi platili. I na izborima 2000. godine sam predlagao da svi kandidati prođu psihosociološko testiranje, ali otpori su bili preveliki da se to realizira. Nakon izbora sam predlagao da bi svi izabrani na krivi način trebali početi učiti i tako zemlju pretvorimo u «samoučeće» društvo.''

    Evo vam gospodo i jedan citat njegov.... Da sam ovo vidio mnogo prije pobrinuo bih se da završi u mirovini prije reda jer ovo nije ništa drugo doli politikanska revolucija.... Zar bi on trebao obnašati funkciju izvršne zakonodavne vlasti? Sada je dobio potporu ministarstva, a za daljnju realizaciju projekta njegovog ću se osobno ja pobrinuti pri ministarstvu i kod kolega pri Vladi... radni logori? Onda bismo uvaženom prof. Laucu napisati na njegovu osobnu iskaznicu i sve ostale pravodobne i važeće dokumente Ante Hitler Lauc....

    avatar

    22.01.2007. (02:52)    -   -   -   -  

  • ILLUMINATI

    ovo je samo priča, uvijek se bavite sami sobom,... vidim kako ste jadne meta modele realiteta stvorili u svojim glavama i sada ste žrtve istih, ali neka, nije mi žao..... ni najmanje.............

    avatar

    27.01.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • tomislav

    Gospodine operativac.
    Nekoliko pitanja.
    Što je to izvršna zakonodavna vlast? Ja za taj pojam nisam čuo u okviru trodiobe vlasti, pa bih volio čuti nešto novo po tom pitanju. Nadalje, koja je vaša kvalifikacija, odnosno formalna izobrazba? I još jedno pitanje: što je to Crkveni kler.
    Budući da obnašate javnu fukciju, bolji bi običaj bio da se i predstavite. No, Vi ste očigledno jedan od čuvara postojećeg stanja pa ste vjerovatno i sljednik klasičnog balkanskog pristupa netransparentnosti.
    Prijetnje javnoj osobi (Lauc) da ćete stopirati njegov projekt ne poznajući njegov sadržaj nisu vrijedne komentara. Akademska funkcija je javna i dužnost je profesora da participiraju u društvenom životu, a bitna razlika između Vas i profesora Lauca kao javnih osoba je da se on potpisuje.

    avatar

    05.02.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Može li mi netko objasniti u kakvoj su vezi Zdenko Bando, Ante Lauc i Josip Manolić?

    avatar

    11.03.2007. (16:11)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav mir vama

    avatar

    29.06.2007. (15:07)    -   -   -   -  

  • PAPA

    znam da neželite objaviti o pr lauc ništa ja ga znam paču to objaviti na svom blogu kao je rekao da treba politčare na goli otok dali lažem da je za vrijeme rata na tekove išao cviječem imam dokaze i kao je prošo u americi

    avatar

    08.07.2007. (20:33)    -   -   -   -  

  • pepi

    Nije prof. Lauc ni karizmatik ni nešto više no drugi ljudi sa svim svojim vrlinama i manama.Voli sve što vole mladi iako ima 70 godina.Naravno sačuvao je dječaka u sebi i zato mu možemo oprostiti sve nestašluke, iako on nije odmah spreman oprostiti drugima.Bilo ga je veselo i tužno vidjeti sa svijećom u rukama sa pet šest fanatičnih baba , kako priziva spasenje za osječku vladu.Njega je to u tom trenutku veselilo.Ono što mu se mora priznati to je avangarda.Istina, ne znači da nije znao za sebe iskoristiti neki povoljan trenutak, ali ipak je to osoba za koju je Večernji list tamo 88/89 na naslovnoj strani objavio vijest Prof. dr. Ante lauc isključen iz saveza komunista.

    Dobro je da ove babe umjesto biblije nisu nosile Komunistički manifest, jer i tako tu nema neke razlike, pa bi svi mislili evo nove sinergije, a to bi Lauca veselilo.Sve što je pošteno i pametno na jednom mjestu.

    Problem je samo u tome što cijeli život cijeni onu žensku stvar, skoro više od mene.Pa to zna koji puta zavesti na krivi put.

    No dobro moja ocjena njemu neka bude četiri, a ako dokaže da je dao krv više od pet puta , dajem mu čisu peticu.

    avatar

    29.01.2008. (18:19)    -   -   -   -  

  • MRKI - BJ.

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 06.06.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————

    avatar

    06.06.2013. (23:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...