Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • dnevnik starog momka

    može jedno pitanje? točnije; tvoje mišljenje, tvoj stav o kolegici novinarki - Jasni Babić iz Večernjaka(ako se ne varam). naime, upravo čitam njenu knjigu "urota Blaškić" i zanima me koliki je njen kredibilitet u tom djelu i u njenom radu uopće. Ti si ipak malo stariji od mene i duže si vrijeme u tom poslu pa ipak neke stvari znaš. Pitam iz prostog razloga što mi neke stvari opisane u knjizi djeluju kao čisti SF ili u najmanju ruku tiskana verija "Kuma", a tebi očito tematika ratnih zločina, Haaga i optuženika nije strana. tnx!

    avatar

    26.09.2005. (18:06)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Kolegica više ne radi u Večernjaku, neg u Slobodnoj Dalmaciji. O ratnim zločinima s hrvatske strane nije ozbiljnije pisala sve do slučaja Blaškić, a i tog se prihvatila jer, kao što navodi i u knjizi, informacije je dobivala od odvjetnika Ante Nobila s kojim njeguje osobito prisne profesionalne odnose. Napose, u taj slučaj je bio uključen Nobilov mentor iz socijalizma Josip Perković, jedan od šefova Udbe koji je servisirao Nobila kad je sticao slavu na suđenju Andriji Artukoviću. U knjizi navodi da je Perković preporučio Nobila Šušku da preuzme obranu Blaškića od Zvonimira Hodaka., Zar ti nije malo čudno da bivši šef Udbe ima toliki utjecaj na "proustaškog" ministra obrane Šuška. Knjige "Urota Blaškić" sporadično sam se doticao u nekoliko postova na ovom blogu, a u skorije vrijeme namjeravam joj posvetiti posebno poglavlje. Upravo finaliziram cjelovitu analizu knjige, što znači da sam prikupio sve informacije kojima se mogu objasnite te SF rupe koje ti spominješ. O drugim ratnim zločinima nije pisala jer se za vrijeme rata družila s tipovima koji su kasnije prozivani od svjedoka: Milana Levara, Maria Barišića, Darka Milkovića, Tomislava Matića, Zdenka Ropca, Tomislava Oreškovića, Zdenka Bande... da su ratni zločinci. Pa, zar nisi vidio da sam objavio njenu sliku s Mirkom Norcem u Sinju 1998. Čuo si za ratne zločine u Sisku. Jesi li vidio kakav njen tekst na tu temu. Nisi, jer je ona iz ranog Siska izvještavala samo o srpskim bombardiranjima, družeći se sa Jadrankom Garbinom, za čiju se jedinicu "Vukovi" sumnja da je odgovorna za najviše nestanaka Srba. Sam Garbin je ubrzo pod sumnjivim okolnostima stradao u prometnoj nesreći. I tako dalje... Prošvrljaj malo po tražilici 45 lines pa ćeš naći još koju pikanteriju...

    avatar

    27.09.2005. (03:01)    -   -   -   -  

  • B

    ST je bio jedna do glavnih rato huskackih novina, nazalost jako citana i popularna! A Marinko prilicno surov lik, naravno i bolestan (homoseksualizam je ipak bila i osat ce bolest koja ostavlja duboke psiholoske posljedice).

    avatar

    10.06.2007. (05:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...