Komentari

virtuela.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Jesus El Diablo Quintana (Back in Black)

    :))) od valjda 3. godine života želim posjetiti Island, još nisam ali nakon ovog posta se kunem svemogućim Manituom da ću prvom prilikom dojezditi (naštimat ću da bude petak ili još bolje četvrtak da cijeli taj proces promatram od početka) .. ovaj me tekst podsjetio na finski film Frozen Land koji mi je bio najjači u Motovunu ove godine .. ima jedna scena opijanja koja je najjebenija scena opijanja ikada. pa to jebem ti nije opijanje, to je nešto neviđeno - kao da će smak svijeta. Prijatelj mi je maločas preporučio ovaj blog, veli "Odi na virtuela.blog.hr." i odem ja i fakat zakon blog..

    avatar

    24.09.2005. (10:26)    -   -   -   -  

  • Jesus El Diablo Quintana (Back in Black)

    ne znam da li čitaš komentare na ranije postove pa ću ostaviti ovdje komentar na tekst o Ivančićevoj "Vita activa" - potpuno se slažem, čak i oko detalja gdje spominješ Heni. Pročitam većinu Ferala ali ona mi je užasno naporna, ima tu neku pretjeranu ogorčenost i tragičnost u pisanju i za razliku od Ivančića (novinara) potpuno je neduhovita. Ivančićev obračun s Tuđmanom je je isto suhoparan, kao da šiba već krepano kljuse. Sterilno koliko već nešto može biti sterilno.

    avatar

    24.09.2005. (10:32)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    posto je pivce u ducanu?

    avatar

    24.09.2005. (16:42)    -   -   -   -  

  • David

    Ribafish Nema tu pive u ducanu. Samo u posebnim ducanima za alkohol. Uglavnom, najjeftinije pivce (330ml, mala limenka Thor-a) kosta nekih 100 kruna tj. oko 10 kuna. Erdinger Weissbier (500ml boca) kosta dosta vise. Nekih 300 kruna sto je oko 30 kuna. Cijene variraju izmedju 100 i 300. Ima i skupljih mislim, ali te ne kupujem :) U baru jedna piva kosta 500kr (najjeftinije) sto je oko 50 kuna. Tu se mogu gadne pare potrosit u jednu noc.

    avatar

    24.09.2005. (18:01)    -   -   -   -  

  • barba

    a zato su 'Rvati jedinstveni: i jebu i locu od malih nogu:)

    avatar

    24.09.2005. (19:12)    -   -   -   -  

  • 2taktnisvijet

    joj brate hrvati nit nelocu,a niti jebu bas previse ,vise pricamo i teoriziramo o tim temema te rijetke dozivljaje dizemo u nebesa uz popodnevne kavice,kako znam vjeruj mi ZNAM, vec dvije i po godine zivim u irskoj,pa vidjeh i osvjedocih se,nego Davide da li je istina da kad se petkom pije hrpa rulje izlazi vanka sa bocom zeste pod kaputom pa je tzv skijanje po birtijama,narucis cugu a zatim tocis svoje:) sasvim normalna i opcedrustveno prihvacena stvar? e i da,moram doci do islanda ove zime,to mi je dugooo vremena zelja,kako je najlakse tj najjeftinije doci,preko londona? treba li viza?

    avatar

    24.09.2005. (20:21)    -   -   -   -  

  • David

    2tankisvijet. Da, istina je ovo uvezi alkohola i birtijama, ali ti oduzmu ako te vide redari. Uglavnom nema problema jer stavis pod kaput ili kod cure u torbu, narucis cugu, popijes i imas casu. Ili ako ti se ne gadi uzmes si praznu casu sa stola hehe. Kako doc ovdje najjeftinije? Pa bojim se da ce to uvijek bit skupo, ali ja obicno idem preko Londona. Letis Ryanairom ili Easyjetom do London Stansteda. Od tamo letis Iceland Expressom (www.icelandexpress.com) do Reykjavika, tj. Keflavika koji je blizu. To ti moze kostat oko 3000 kuna (s povratnom), ali tu ne ukljucujem cijenu hrane, boravka i cega vec, a to bogami kosta dosta. Jos jedna varijanta ti je ic preko Kopenhagena. Isto s Ryanairom ili Easyjetom (ili pak neka treca jeftina varijanta, ne znam kolko tih kompanija danas postoji) pa onda Iceland Expressom iz Kopenhagena do Reykjavika. Za vizu nisam siguran. Mislim da ti ne treba ako ostajes samo par tjedana kao turista. Meni screcom ne treba viza tako da nisam bas u toku s tom procedurom. Nebi trebalo bit tesko saznat preko konzulata ili ambasade. Eto, nadam se da ti ovo pomogne malo.

    avatar

    24.09.2005. (21:19)    -   -   -   -  

  • David

    2taktnisvijet. Sori, zeznuo sam ti nadimak u proslom komentaru :)

    avatar

    24.09.2005. (21:23)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Genijalno. Ima nešto pijanog u tim nordijskim genima. Čujem da su gori od Iraca i Engleza. I to puno. Samo, kao što kažeš, manje ih je. Kad se obogatim, idem gore na izlet.

    avatar

    25.09.2005. (01:15)    -   -   -   -  

  • 2taktnisvijet

    Hvala davide,ma ici cu sigurno preko londona zato sto imam drito letove iz shannona,sela di zivim za stanstead,a i letovi nisu skupi,no,moram otic do islanda prvom prilikom,mozda se i vidimo i zajedno si koju popijemo,pa me uputis malo u nocni zivot reykjavika,jedva cekam,samo cujem da su vam zime hladneeee,ali i da nije tesko naci isladjanku da te ugrije,hehe,ajd mi ostavis email pa ti se javim ako budem navracao. Pozdrav

    avatar

    25.09.2005. (03:51)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    fala! nisam znao da islanđani imaju đ u abecedi ko i mi!

    avatar

    25.09.2005. (17:29)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    Nije đ, samo izgleda kao naše đ :). Čita se kao meko d. Najbliže engleskom th.

    avatar

    25.09.2005. (17:38)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    BTW, Jeus hvala na Ivančić komentaru!

    avatar

    25.09.2005. (17:39)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    Jesus....

    avatar

    25.09.2005. (17:39)    -   -   -   -  

  • Od 7 do 3

    Bio sam u Reykjaviku dva tjedna prije 8 godina i moram reći da mi je to bilo ostvarenje stvarno davne želje. Island mi je, uopće, ostao u divnom sjećanju. Nažalost, nikada nisam uspio prikupiti dovoljno novca i vremena da to ponovim, a prije 6 godina sam postao obiteljski čovjek, pa mi se čini da niti neću. Inače, sudjelovao sam, kao promatrač, u tim vikendima. Najzanimljivije je što većina lokala strogo radi do 3 (najduže do 4) i onda se u njihovoj svijetloj noći (bio sam u srpnju) odjednom na ulici nađe stotine i stotine ljudi koji još pokušavaju uhvatiti komad svoje zabave ili se kupe kućama. Davide, što radiš u Reykjaviku?

    avatar

    26.09.2005. (15:55)    -   -   -   -  

  • HalfSpeed. Ja tu zivim vec nekih 6 godina. Trenutno radim i zavrsavam skolu. Virtuela mi je mama tako da sam se doselio s njom, ali ona je osla u toplije krajeve, a ja odlucio ostat.

    avatar

    26.09.2005. (17:08)    -   -   -   -  

  • Btw, sad vecina lokala radi do 6 ujutro preko vikenda, ali jos uvijek ih ima na stotine koji bauljaju naokolo. :)

    avatar

    26.09.2005. (17:10)    -   -   -   -  

  • David

    2taktnisvijet. Mozes mi se slobodno javit na daathian@yahoo.com.

    avatar

    26.09.2005. (17:11)    -   -   -   -  

  • Od 7 do 3

    Zavidim ti na tome. Da sam barem imao više hrabrosti (valjda ju je mama Virtuela imala...) možda bi i moj dio mladoga života bio proveden na tom izuzetnom otoku. Gullfoss, Geysir, Bláa Lóniđ, hrpa bazena u samom gradu... Inače, stanovao sam u Kjarrvegur, u jednom privatnom hostelčiću ili guesthouseu i u ono vrijeme na biciklu obilazio grad, upoznao neke ljude (Englez, Danac i Islanđanka) i obilazio te znamenitosti. Izvanrdno vrijeme. "Zakon", rekli bi školarci. Ha, što se može. Što je lijepo - kratko traje.

    avatar

    28.09.2005. (07:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...