Komentari

flop.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Thoughts dissected...

    Govoreći o idiotarijanizmu, hajde da ti postavim pitanje... zamisli tijelo na kosini i opiši ga s tri diferencijalne jednadžbe s tri nepoznanice... dobit ćeš model zbivanja... približan... vrlo, vrlo približan, jer zapravo tijelo na kosini je sustav od beskonačno mnogo jednadžbi s beskonačno mnogo nepoznanica... ono što sam naveo na blogu lucida intervalla je upravo to... i ovo što čitam je upravo to... dvije nepoznanice, uzimaš samo dva faktora... iz tvog komentara na tom blogu mogu iščitati samo geslo: "ako nisi s nama onda si pod utjecajem njih"... što ako nisam pod utjecajem njih... što ako jednostavno sjedim po strani i nezainteresirano gledam na te stvari? To je isto ono što se sluša redovito od crkvenih aktivista... nedjelovanjem u jednom zacrtanom smjeru vjere jest djelovanje upravo u drugom... kao da iz jedne točke postoje dva pravca: plus smjer i minus smjer... eh, pa nažalost... iz jedne točke postoji beskonačno mnogo mogućih pravaca djelovanje i više u tri dimenzije... presjekli smo se u jednoj točki, a ti si mi odmah pokušao oktroirati cijeli pravac... no, nema veze... poštujem tvoj pravac, ali zadržavam pravo na svoje poglede... :)

    avatar

    13.09.2005. (09:35)    -   -   -   -  

  • Thoughts dissected...

    P.S. zaboravih nadodati: nedjelovanjem u smislu vjere jest djelovanje u smislu sotone... uski bipolarni pogled... koji uzima kao jedan pol osnovni zacrtani pravac djelovanja, a sve ostale pravce trpa u isti koš drugog ("negativnog") pola... hvala što si imao strpljenja ovo čitati... :)

    avatar

    13.09.2005. (09:37)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    @revelation: tijelo na kosini se pod uticajem gravitacije krece u samo jednom smjeru, osim ukoliko ne upotrebis silu u suprotnom smjeru. Cak iako ga uticajem sile mozemo micati u svim smjerovima, ovisno o jacini sile suprotne gravitaciji, i dalje je to gibanje posljedica samo dvije sile: gravitacije i suprotne sile koja joj se odupire. @flop: bravo za Parlament Show! A i odgovor nije daleko od ocekivanog...

    avatar

    13.09.2005. (09:59)    -   -   -   -  

  • R.E.

    u mom djelovanju, koje se svodi samo na neko promatranje i povezivanje činjenica (nema to veze sa vjerom, sotonom i sl., ajme ne s vjerom samo!) nema mjesta bipolarizmu i uskim shvaćanjima, pogotovo - ako nisi sa mnom, onda si s njima! ne, nema to veze i nigdje to nisam niti napisao. niti se ja svrstvam na stranu - samo promatram!! što se tiče oktroiranja - ako je tvoj pravac (plus ili minus) reći da je razmišljati i pisati o nekom mogućem pravcu idiotarizam, onda to nema veze sa mnom! moj prvavc stvarno ima mnogo jednadžbi, ali mnoge nepoznanice se već viđene (treba ih prepoznat) i treba mnogo računati. teme o kojima pišem su teške, ali nikako ih ne pišem u cilju bilo kakve vjere ili mita, nastojim kada pričam o novcu, ratu, interesima i terorizmu osvrnuti se samo na jedan ili još koji segment priče ako ih mogu povezati u neku smislenu cjelinu. Što se tiče promatranja sa strane - pa i ja to radim! promatram, ali još uvijek imam volje nešto i napisati, pa čak i sa ovom namjerom - da mi netko kaže suprotno, da nisam dobro posložio poklopce... da uđemo u nekakvu diskusiju. i da, poštujem svako mišljenje, ali nikako i to da ovaj blog ima ikakve veze s vjerom. vjera upravo služi mojim likovima (nekonzervativcima, diktatorima, bankarima i sl.) za kroćenje i usmjeravanje stada.

    avatar

    13.09.2005. (10:12)    -   -   -   -  

  • Thoughts dissected...

    "no za kerefeke a la N. Chomsky ili u svjetovnijoj izvedbi M. Moorea... u kuloarima se to naziva idiotarijanizmom... :) " - citat mog komentara... dakle... govorim o idiotarijanizmu, ne idiotarizmu... i u kuloarima se to naziva... u krugovima koji i dalje smatraju da je produkt Amerike i dalje Amer, vrlo grubo i uopćeno rečeno i dalje ograničen u svojim razmišljanjima (da upotrijebim stereotip)... drugo... umjesto vjere trebao sam upotrijebiti ideologiju ili religiju... vjera je nešto drugo... moja nepreciznost... isto tako, sad sam malo detaljnije pročitao nekoliko zadnjih tvojih postova... slažem se da uistinu činiš ono što si napisao u prošlom komentaru... iako se to iz komentara na prethodnom postu bih očekivao još jedan idiotarijanistički blog... no, za religiju / ideologiju... mislim da je i ovo oblik usmjeravanja stada... onog manjeg dijela zabludjelih ovaca... :) a budući da ovo u osnovi nije idiotarijanistički blog... čemu je onda bio onaj idiotarijanistički komentar tamo? :) Rimljani svojedobno nisu bili ništa bolji od Amera, sjeti se pojma: "Pax Romana"... i sad ih se nitko ne srami nego ruju zemlju u potrazi za njihovim ostacima... za koju tisućicu, neki drugi narod će rovat zemlju u potrazi za Amerima... :)

    avatar

    13.09.2005. (23:07)    -   -   -   -  

  • Thoughts dissected...

    @ovajonaj: tijelo na kosini se giba uslijed neravnoteže sila trenja, sile reakcije podloge i sile gravitacije i eventualno neke "veštačke" sile... samo trenje ovisi materijalu, kvaliteti obrade, sili reakcije... nadalje... manje, ali definitivno tu imaju utjecaj gustoća zraka, uzgon, Coriolisova sila, oblik tijela, nagib podloge... svaka od tih sila ovisi o svojim faktorima, a ostvarivost gibanja ovisi o dodatnim faktorima koji ovise o dodatnim faktorima... možemo svoditi problem na tri nepoznanice kad je u pitanju materijalna točka koja se kreće po kosini... no pitanja društvenih gibanja ne mogu se svoditi na tri nepoznanice... dapače, lijepo od flopa da traži poveznice... ali ukupna slika teško se može sagledati... :)

    avatar

    13.09.2005. (23:15)    -   -   -   -  

  • R.E.

    @revelation - ukupna slika je matrix. live prijenosi rata. oil & drugs. money.

    avatar

    14.09.2005. (00:01)    -   -   -   -  

  • R.E.

    :)

    avatar

    14.09.2005. (00:02)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    @revelation: jasno da je pri gibanju tijela na visini u igri vise sila. Ali samo jedna od njih uzrokuje gibanje; ostale mu se suprotstavljaju. Tijelo na vodoravnoj povrsini se ne giba. Razlika izmedju vodoravne i kose povrsine: utjecaj gravitacije. Ali naravno, i dalje je to samo alegorija i ne treba ju uzimati predoslovno. Ono sto sam ja htio reci sa gravitacijom je bazicno isto sto sam rekao drukcijim rijecima u svom postu http://www.blog.hr/print/?id=157683 (vrlo je kratak)

    avatar

    19.09.2005. (09:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...