Komentari

irska.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • ginger

    da i ja dam obol: imate cd od dublinersa u super konzumu za 34, 99 kn. ajd sad recite da ovo nije najvažniji post na ovom sajtu (i da, znam da se sajt ovako ne pise) :)

    avatar

    31.08.2005. (02:25)    -   -   -   -  

  • Ivo (ivoturk@globalnet.hr

    Ako nekoga zanimaju CDovi od Dublinersa, nek mi se javi.

    avatar

    31.08.2005. (10:11)    -   -   -   -  

  • Davor

    Prijatelji, u petak bi session bio u istri (to je nasuprot vjesnikove zgrade na savskoj). Gazda ima malih problema sa zakonom pa kraj muziciranja bi trebao biti oko 22, predložio bih da sve to počne u 19. Piva je 10 kn, a ako nestane dofuramo si našu.

    avatar

    31.08.2005. (15:15)    -   -   -   -  

  • Blog ljubitelja irske glazbe i kulture

    nema problema, samo....ma malo je rano da se to zatvara u 10 - onda taj session opet nije bit te večeri. treba se locirati lokal ili pivnica ili pub u kojem se može lijepo svirati, a da to i potraje!

    avatar

    31.08.2005. (15:59)    -   -   -   -  

  • Davor

    Ne zatvara se u 10, može biti otvoreno do kad želimo, samo ne smije biti galama. Ok je dok se ne nađe neko bolje mjesto

    avatar

    31.08.2005. (16:17)    -   -   -   -  

  • Ban[JO]

    Kad sam ja zadnji put bio tamo, pridružilo nam se nekoliko policajaca koji su bili iznimno uljudni i nisu nam razbili zube, samo su nas potjerali, a "marica" im je bila za ukras :-) Koju facu je Eammon složio kad su ušli, to neću nikad zaboravit ha ha ha. By the way, jel ko od vas kojima su uzeli osobne dobio prijavu?

    avatar

    31.08.2005. (16:36)    -   -   -   -  

  • Bile

    Da, Eamonn se ubrzano otrijeznio hehe... Mislim da nitko nece dobiti prijavu, zato kaj ni Boris (gazda Istre, i najveca legenda Zagreba, op.a.) nije dobio kaznu. Dosli su mu murjaci nakon par dana, pa se izvukao na foru da smo morali malo "rondati" da zabavimo Irca koji je prevalio toliki put da besplatno (!?) svira u Zagrebu. U prijevodu morali smo dokazati Eamonnu da se i u Hrvatskoj puno pije hehe. I tako mu murjaci oprostili. A sinoc smo Hrco i ja malo zasvirali vani na terasi, kad ono 10 minuta nakon 22 sata ispred istre se zaustavlja policijski golf. Jasno susedi ih pozvali. Malo su zajebavali Borisa, al ubrzo su otisli. No ovo sinoc je bila penzionerska zabava za onu noc s Eamonnom. Tako da je Istra skroz okej birtija, no moramo se nalaziti ranije, oko 7. Dobro je to kaj je piva jeftina (10 kn), a ukoliko je nestane (sto nije nimalo rijetko), mozemo dorufat svoju cugu. Atmosfera domaca, intimna. Meni se jako svidja. Pinta je prebucna. Tako da ekipo, vidimo se u brdovitoj istri ne?

    avatar

    31.08.2005. (19:34)    -   -   -   -  

  • Ivo (ivoturk@globalnet.hr

    Bok ljudi! Hmmm.... Ja sam pristao da sviram a sessionu u Istri, no ovo s murjom mi se ne sviđa baš. Nije ih dobro imati za vratom tim više što čisto sumnjam da Istra uopće ima dozvolu za rad, sudeći po onove kaj sam vidio tamo kad sam bio. Prijava još stigne. Ja sam išao svjedočiti na sud u vezi prometne nezgode 2 godine nakon kaj se nesreća dogodila, tako da mi se ne sviđa kad mi Policija uzima podatke. Doći ću tamo u petak najvjerovatnije. PORUKA 2: Slip svira ove subote u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici na nekakvoj srednjevjekovnoj priredbi za djecu. To traje od 13 do 19 sati, a ja ne znam kad mi nastupamo. Da budem iskren, ne znam je li to uopće otvoreno za javnost. Pretpostavljam da je, pa ono, ak je nekom usput, neka svrati.

    avatar

    31.08.2005. (19:49)    -   -   -   -  

  • vlatka =)

    JEDVA CEKAM!!!!!!!!! =)

    avatar

    31.08.2005. (20:01)    -   -   -   -  

  • Ban[JO]

    He he zakon, underground sessioni, kaj misliš da nas pofataju i zatvore, zamisli u novinama: "Vlast zabranjuje irske sessione u Zagrebu, glazbenici krivično gonjeni Dana 01.09.2005. došlo je do sukoba ispred kafića "Istra" u Savskoj između snaga MUP-a i glazbenika okupljenih na sessionu tradicionalne irske glazbe. Ozlijeđeno je 10-ak osoba od kojih 7 teže. Identificirani D.B. i I.B. su u sukobu koristili svoje instrumente kao oružje i vitlajući banjom i low whistlom nanijeli lakše tjelesne ozljede policajcima PU Zagrebačke koji se još nisu imali prilike susresti s ovim načinom borbe. No nakon privođenja u glazbenici su bili izloženi policijskoj brutalnosti i slomljeni su im svi prsti kako im više ne bi palo na pamet svirati i uznemiravati poštene građane grada Zagreba. Nakon policijske obrade pušteni su na KBC Rebro..." Rekli bi moji doma "Išeš vraga!!!" :-) Nego, ja ne mogu doć na session, ali zato ću vam poslat plavce da zasviraju. Zašto moraju bit tri policajca u patrolnom autu? Prvi vozi, drugi ide TIII NUUU NIII NUUU, a treći vrti glavom ko ROTIRKA :-))) Dobru svirku u Oršiću Slipovcima !

    avatar

    01.09.2005. (09:52)    -   -   -   -  

  • Ivo (ivoturk@globalnet.hr

    Hvala na dobrim željama za svirku. Kaj se Istre tiče. Navratit ću, ali da budem savršeno iskren. Uopće mi se ne svira u ilegalnim birtijama poput Istre, a još mi se manje ima posla sa Policijom.

    avatar

    01.09.2005. (10:17)    -   -   -   -  

  • Trip

    jeesus.. kaj ste zapeli za tu legalu.. pa ilegalno je tak slatko.. plavce pozovite na pifce..

    avatar

    01.09.2005. (12:09)    -   -   -   -  

  • Ivo (ivoturk@globalnet.hr

    Današnji session u bircu Istra je prekinut u 20.35 sati (15 minuta nakon početka sessiona) od strane Policije, jer je netko dojavio da se tamo buči, što se može tretirati kao remećenje javnog reda i mira. To je jako žalosno. Zagreb je valjda jedina europska metropola koja nema Irish Pub i u kojoj je neformalni session irske glazbe izgleda u suprotnosti sa zakonom. Da budem iskren, duša me boli. I to jako. Ono što je temelj opstanka irske tradicionalne glazbe - session, koji je u irskoj najnormalnija stvar u skoro svakom pubu, kod nas se tretira kao što ranije napisah. Ja sasvim sigurno više nikad neću ući u birc Istra, a kamo li tamo zasvirati. Imam jedan prijedlog. Idemo se organizirati, te osnovati udrugu, kojoj je cilja promicanje irske glazbe i kulture u Hrvatskoj. Naziv udruge bi mogao biti "Hibernia", što je latinsko ime za Irsku. Mislim da imena udruga po zakonu moraju biti na hrvatskom jeziku, ali latinski se tolerira. Kad bismo imali udrugu, bili bismo u mogućnosti izboriti se i za jadno mjesto, gdje bismo mogli raditi sessione na regularnoj bazi. O tome se već ovdje govorilo, pa stoga, pokrenimo se i poboljšajmo svijet oko sebe.

    avatar

    03.09.2005. (00:50)    -   -   -   -  

  • Ivo (ivoturk@globalnet.hr

    Potkrao se tipfeler. Ne jadno, već jedno mjesto. Sorry!

    avatar

    03.09.2005. (00:52)    -   -   -   -  

  • susky

    ja sam za. nekaj se mora napravit, bilo bi vrijeme.

    avatar

    03.09.2005. (10:44)    -   -   -   -  

  • Blog ljubitelja irske glazbe i kulture

    Jebo te, dozvoljeno je svirat cajke na koje se svi raspamećuju i popizde, a kad zasviraš nešto prave muzike, onda te hapse. Stvarno odosmo ukurac! Ivo, smisli neko mjesto nalaženja da se dogovore pojedinosti oko tvog prijedloga. Tako nešto je za svaku pohvalu, a i više nego potrebno!

    avatar

    04.09.2005. (12:50)    -   -   -   -  

  • Lady_Delish

    Hej, Ivo, evo ja nasla ovaj blog. Veoma je zanimljiv. POzdraF od Mirne (Kumrovec)

    avatar

    09.02.2007. (09:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...