Komentari

monsoon.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • KeyDot

    oho, it speaks!? :)) moze li par pitanja? zar nije bilo za ocekivati, da ce pobijediti Ahmedinejad, nakon tolikog pritiska na iran, svaka drzava koja drzi do sebe bi tak reagirala, osim toga US treba novo strasilo? ne bi li iran, da ga puste na miru smo htio biti cvrsta i suverena drzava, (neovisna cak i o nafti, ocito znaju sto se dogadja s njom), koja bi predvodila arapski svijet, cuvala ga od zapadne asimilacije i trgovala s europom, zar je to nelegitimno samo zato sto su druga civilizacija, ili naivno? zasto je njemacka tako pokorna, kad bi frankfurt mogao preoteti londonu i newyorku burzu s azijom i petroeurom, graditi nuklearne elektrane, koje ce se itekako graditi ili je to preopasno za nju? zar je americki balon toliko napuhan da bi ga to unistilo, vise nego wwIII.

    avatar

    08.08.2005. (01:17)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    hehe, it speaks but only at vacation ;))) ... dakle, Ad1/rezultati izbora su u neku ruku bili i ocekivani (ili isprovocirani, kakogod), ali opet treba to i iskoristiti (sto bi se reklo materijalizirati!) tj. dati 'legitimni' oblik planiranom pritisku na Iran...Ad2/Njemacka nije u situaciji da vodi igru bas zbog ovisnosti o nafti (nije bas da kontroliraju neke naftne izvore, a prilicno su veliki potrosac), a i petrodolaru, naravno. mislim da im je jos uvijek preopasno se upustati u 'samostalnost', a nuklearke u Njemackoj su limitirane pritiscima 'zelenih'...sto naravno ameri vrlo dobro znaju i kontroliraju, njima EU odavno nije problem nego produzena ruka...

    avatar

    08.08.2005. (21:11)    -   -   -   -  

  • Jaca

    Monsoon, hvala ti sto svratis na moj blog, al' nemoj se ljutiti sto ja ne komentiram na tvom - kad se pocne o politici, za mene je bolje ne pocinjat. Reci cu ti samo da svoju dnevnu dozu vijesti dobijem od Jon Stewart-a i da jedva cekam zamjenu za Dzordza (po mogucnosti demokratu). Read you later :)

    avatar

    09.08.2005. (00:19)    -   -   -   -  

  • KeyDot

    hehe, nevermind, naci cemo nacina ;)), hvala na odgovorima (mozda je i pristojnost jedan od nacina, molim da se pribiljezi :). Ad "dakle.." -nisam mislila elektrane u njemackoj, to mi je jasno, nego elektrane kao simbol poslova koji ce se raditi na istoku (aziji), kajjaznam, tj. njem. je do sada uvijek znala sto treba napraviti, ali bi uvijek dobila od engleske opako po prstima, (mislim na situacije pred ww1 i ww2,) . sada, kao da ne postoji, valjda je predobro naucila lekciju. ma u biti, onak povrsno trazim nekog tko bi mogao nesto poduzeti (pa sam se sjetila njemacke), ali ne nalazim...imala sam genijalnog prof.povijesti u srednjoj skoli (prije skoro 20 god. brrrr!) koji je nas balavce ucio kak se zapravo citaju vijesti, bio je u klasi engdahla, sve nas je zarazio :)... eeh, al ja nemam vacation nego deadline :( -odoh raditi dok je mir u kuci.

    avatar

    09.08.2005. (00:24)    -   -   -   -  

  • Dani

    Može jedan mali help? U Večernjaku je svojedobno pisalo o francuskom politologu (arapskog podrijetla) koji je u svojoj knjizi iznio teoriju napada na WTC (promaklo mi je ime). Znaš li slučajno nešto o tom liku? Unaprijed hvala na odgovoru. Pozdravček!

    avatar

    16.08.2005. (16:45)    -   -   -   -  

  • - AMGAR -

    Bok monsoon, Chuj, po meni, USA se mora ponashati upravo na nachin na koji se ponasha. To ponashanje nije hir nekog politicahra, ili politichke partije, kao shto je Bush i Republikanci. USA nema drugog izbora, oni moraju osvajati svijet. That's always "expected" from an Empire! Ne kuzim ova pitanja o kojima svi debatiraju? Nafta, nuklearno oruzje! To je nevazno, to su samo sredstva koja vode cilju (gospon Makjaveli). Mozda sam u krivu? Shto ti mislish? Pozdrav.

    avatar

    17.08.2005. (05:23)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    @amgar - sorry, ali usa se ne MORA ponasati kak se ponasa, nego se HOCE tak ponasati. novo istrazivanje neprofitne organizacije Public Agenda pokazuje da jako malo amerikanaca podrzava sluzbenu foreign policy. znaci, radi se samo o ego trip-u busha i njegovih cronies.

    avatar

    18.08.2005. (14:09)    -   -   -   -  

  • - AMGAR -

    Bok newyorcanka. Slazem se da jako malo amerikanaca podrzava sluzbenu "foreign policy". Chak bi mogao dodati da jako malo amerikanaca podrzava sluzbenu "domestic policy" :-). Da zivimo u demokraciji onda bi taj argument imao tezinu, i vech bi se odavno ochistila Bijela Kucha od Bush-a i slichnih. Na zalost, mi zivimo u plutokraciji, a ne demokraciji. E, kad gledash politichku situaciju i "foreign policy" s tog polozaja, onda je lakshe skuzit zashto se USA tako ponasha, i zashto se tako MORA ponashati. Americhka politika je oduvijek bila konzistentna, imperijalistichka. Bila je ista nevazno od toga da li Demokrati ili Republikanci vode zemlju. Amerika mora shiriti utjecaj i rasti zato shto ima OGROMAN dug i zato shto se americhka ekonomija pretvara u "service economy" i gubi prema drugim zemljama "manufacturing economy". 1971-e dolar je postao "Fiat Money backed by nothing". Dollar was artifcially kept afloat since then. Today, dollar is backed only by USA military. Zato USA mora osvajati svijet. Pozdrav.

    avatar

    19.08.2005. (04:26)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    @Dani: Sorry, ne pratim Vecernjak (nista osobno, haha), da nije Thierry Meyssan? :)))

    avatar

    22.08.2005. (00:10)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    US se proteklih desetljeca (pa i cijelo stoljece) uglavnom pomocu petrodolara doveo u situaciju da se MORA, MOZE, a bogami i HOCE ponasat kao gazda u svijetu. Pogotovo nakon Nixonovog 'otkrica' FIAT money to je bilo jos i lakse. Drugo je pitanje koliko se u takvoj situaciji US ponasa poput slona u staklarni, ali mislim da bushokraciji i nije pretjereno stalo sto netko drugi misli o njima jer, kao sto rekoh, mogu se tako ponasat bez velikih posljedica i ponasat ce se tako dokle god ne nalete na zid. Samo ne zid kojeg su sami podigli da bi ga srusili nego neki zid kojeg ce podignut netko tko nije na platnim listama 'think-tankova' u DC-u...

    avatar

    22.08.2005. (00:23)    -   -   -   -  

  • Dani

    Puno ti hvala na odgovoru. Mislim da bi to moglo biti "to"!

    avatar

    22.08.2005. (11:22)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    Mozes naci detalnije o Meyssanu (i cijeloj 9/11 prici) s njegovih stranica na (www.voltairenetwork.net), a preporucam i (www.copvcia.com) od M. Rupperta. Za detaljni timeline 9/11 imas link gore lijevo...

    avatar

    22.08.2005. (11:58)    -   -   -   -  

  • Dani

    Hvala ti još jednom!Sutra idem po njegovu knjigu!

    avatar

    23.08.2005. (13:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...