Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (56)

Marketing


  • Claire

    Hej sad imaš prijenos na narodnom radiu Bijelog dugmeta pa se i ti malo pokušaj uživit u ambijent...

    avatar

    22.06.2005. (22:08)    -   -   -   -  

  • trill

    Moram priznati da sam na puno koncerata išla baš zato što volim koncerte. Sviđa mi se taj ugođaj, gužva, adrenalin i sve ono što je vezano uz njih. Bila sam čak jednom i na heavy metal festivalu, a da tu muziku prije toga nisam nikada slušala. Išla bih i sad na Dugme da sam si nabavaila karte, bila sam na svim njihovim koncertima u zg, pa bi ovo bilo više kao točka na i. Šta se tiče predrasuda prema ljudima koji slušaju drugačiju vrstu glazbe od moje, nemam ih, ako mi isti ne nameću svoj ukus i ne dave time :))

    avatar

    22.06.2005. (22:09)    -   -   -   -  

  • dnevnik živčanog mede

    ja BD nisam nkad slušala, znam da sam jednm preslušala neku kazetu i da je bio Đurđevdan, moji su se zgražali ("fuj!" mog tate zna bit jako čujno), i eto, ne znam te pjesme. čitava ta galama oko koncerta je malo previše, čini mi se. pa kad su prestali svirat, u 70-ima? eh... za Thompsona, kako kome, ali meni i on spada u narodnjake. zavija, ma sve što imaju narodnjaci ima i on. tako i izgleda. hrvat, ovo ono. i ja sam hrvatica pa se ne dernjam toliko :))) (naravno znam da ga mnogi vole, i ti očito, ali ovo je moje mišljenje :). pusa

    avatar

    22.06.2005. (22:11)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    ma stvarno su pretjerali sa dugmetom. došlo je do toga da mijenjam program kad počne reklama za koncert. nisam ih niti ja pretjerano slušala u mlađim danima. već vidim kako će te neki popljuvati glede Thompsona. i ja ga slušam i bila sam na njegovim koncertima. i neka mi netko izvuče jednu lošu rečenicu iz njegovih pjesama. zar je domoljublje i pokazivanje ljubavi premo hrvatskoj loše?...međutim, moram ograditi sebe i svoju ljubav prema domovini od ikonografije (na sreću u malim količinama) na njegovim koncertima.

    avatar

    22.06.2005. (22:15)    -   -   -   -  

  • Elena... Mama..drži..me

    žao mi je što nisam na koncertu i sada vidjela da ima prijenos na narodnom hvala CLAIRE..mislim da je to jako dobra stara rock grupa sa puno hitova u ono vrijeme je bila in..meni je i sada jako dobra i volim ih jer ako neke pjesme se slušaju i nakon 20 god znači da vrijede .Bila i na konceru Thomsona..bilo mi je ok..stvarno je..ali dugme je dugme..kiss pegyć moj eto to je moje mišljenje..

    avatar

    22.06.2005. (22:21)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Što se tiče BD-a istina je da se gadno pretjeruje. Takvu halabuku nisam doživio još od Sanaderovog govora na Splitskoj rivi. Jako se pretjeruje i sve je to samo novcem motivirano (što su i sami članovi benda rekli). Činjenica je i da su od strane članova benda padale pogrešne riječi u ratno vrijeme. Ali, nemojmo zaboraviti da je, glazbeno gledano BD od strane kritike i publike oduvijek smatrano samim vrhom ovdašnje glazbe (i to govorim usprkos tome da ih ni ja, kao ni ti nisam nikada previše slušao). Oni u svojoj glazbi nikada nisu pozivali na nikakvo nasilje, mržnju, podjele. Bar ne koliko sam ja upućen. Thomson je s druge strane i kroz glazvu, a bome i kroz intrevjue pozivao na sve to. Ne mogu se složiti s time da je riječ o običnim domoljubnim pjesmama. I drugi su imali domoljubne pjesme pa ih se nikada nije prozivalo za retoriku mržnje. Sjećam se Daleke obale, Škora, Stublića i mnogih drugih s domoljubnim pjesmama koje nitko nije doživljavao kao Tompsonove. Mada, nikome ja ne bih osporio pravo da sluša bilo što, pa ni Thompsona. Svatko prema svom guštu. I slažem se s Medom, za mene, ponavljam, za mene, čisto glazbeno gledano, Thompson nije ništa drugo nego hrvatska varijanta na temu narodnjaka.

    avatar

    22.06.2005. (22:31)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    Pegy,kako si mogla?!:-x Thompsona i njih?? Nezamislivo. Thompson je hrvatska istina,Tebi odozgor! A Vi to okarakterizirajte kako god Vam pase.

    avatar

    22.06.2005. (22:40)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Claire, hvala, malo sam osluhnula, iako i ovo mi je dosta. :)) @Trill, baš sam te mislila pitati zašto nisi na koncertu. :)) Ona tvoja slika mi nekako ide u taj stil. :)) Možda jer mi tamo izgledaš kao hipi ili rokerica. :)) @Medo, ja nisam govorila o Thompsonu, nego o njegovim pjesmama. On sam po sebi nije mi oličenje savršenosti, iako cijenim vrijednosti koje su i njemu vrijednosti. Bog, obitelj, domovina. Neke stvari koje je navodno govorio i pjevao ne podržavam. I osuđujem ako su istinite. No, na koncertu u Rijeci, a i onom na Poljudu kojeg smo imali priliku gledati ničega što bi imalo bacilo sjenu nije bilo.

    avatar

    22.06.2005. (23:03)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Nisam neki pasionirani slušatelj Bijelog dugmeta. Postoje neke pjesme koje mi se sviđaju iz njihovog repertoara i koje, kao takve, poslušam. Isto tako bi bilo da je riječ o kojem drugom izvođaču. I ne mogu podleći toj euforiji i ne sviđa mi se ono kad me pitaju: "Ti ne ideš nakoncert?!" kao da je to, u najmanju ruku, od životne važnosti. Što to meni znači što se oni okupljaju nakon toliko godina i što je to sad neki spektakl. Neću ja zbog toga promijeniti svoj stav. Osim toga, koji je smisao pjesme "Hajdemo u planine"??? :P A kad malo bolje razmislim, ima nekih, poput "Lošeg vina", koje mi se više sviđaju u izvedbi nekog drugog (npr. Gibonnijeva izvedba "Lošeg vina"). I još je zanimljivo da to čak i nisu Bregovićevi stihovi! Što se tiče Thompsona, mislim da se i u tome jako pretjerivalo (da poziva na mržnju i slično) i da mu se dosta podvaljivalo. Čovjek ima svoj stil izricanja domoljublja, a u pjesmama se ionako jako često izriču i misli o vremenu u kojem živimo. Ne zaboravimo da su i njegove pjesme imale tu vezu s vremenom, aktualnom političkom situacijom. Ne mogu u njima odgonetnuti neku agresiju, voljela bih da netko navede neki stih za koji misli da poziva na mržnju pa da vidimo kako zvuči (ali da to ne bude ona pjesma koju su mu podmetali da je ispjevao).

    avatar

    22.06.2005. (23:05)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Rock, evo, slušajući Bijelo dugme, u nekim pjesmama i kod njih prepoznajem nešto što bi se moglo svrstati u narodnjake. :)) Thompsonu se puno toga imputira. Lako je u novinama pisati. Pozivanje na mržnju NIJE bilo na koncertima, jer vjeruj, mediji bi to itekako isčupali i pokazali. Ono od prije, ona sporna pjesma, ako ju je pjevao, onda je to za osudu. Da tako nešto čujem na njegovom koncertu, pokupila bih se ISTI čas. @Katya, ne vidim gdje je problem. Netko voli ovo, netko ono, netko oboje, netko nijedno. Sve je to stvar izbora. Samo da ti kažem da ja Thomsona ne identificiram sa onim što su mi vrednote. Cijenim ono «Bog, domovina i obitelj», kao i on. Ali to ne znači da mi je on kao osoba na tronu. Nemam takvih. Na «tronu» mi je samo Bog.

    avatar

    22.06.2005. (23:08)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Ne volim BD, Thompsona još manje. Čisti narodnjaci. Jedini koncert na kojem sam bila ove godine je R.E.M. Recimo da nemamo ni sličan glazbeni ukus.:)

    avatar

    22.06.2005. (23:15)    -   -   -   -  

  • armin

    uopće ne idem na koncerte a kad bih išao rađe bih otišao na velike tenore...a volim slušati i Šabana Bajramovića, Cubismo, dalmatinske klape ali i Himzu Polovinu odnosno sevdahe...

    avatar

    22.06.2005. (23:21)    -   -   -   -  

  • Mamina svakodnevnica

    Volila bi da sam mogla ići na koncert B.D., ali ne zbog euforije koja je zavladala Hrvatskom nego čisto zbog pjesama, zbog nekih prošlih dana koja se vežu uz njihove pjesme, jer su to pjesme mog odrastanja. Uopće ne ulazim u to šta je ko radio za vrijeme rata ili nije radio a mogao je. sad to ostavljam po strani. Thompsona volim poslušati i ne nalazim nikakve mržnje ili pozivanja na mržnju u njegovim pjesmama. naprotiv, samo jednu čistu ljubav prema Bogu, obitelji i braku (iako mi je ovo zadnje kod njega malo diskutabilno ). to što ga mediji prozivaju na nacionalnoj osnovi, to mi je kretenizam tih istih medija, ali Bože moj, nešto treba prodavat novine u datom momentu pa makar to bio i thompsonov "nacionalizam". uostalom, ako je nacionalizam volit svoju domovinu, onda sam ja gorljivi nacionalista....cajke i narodnjake mrzim iz dna duše, ali isto tako mediji ne pišu kako je žalosno da današnja mladež radije ide slušati u neke zabiti ili u centru Splita i Zagreba neke narodnjake umisto npr. Olivera, Gibu, klape (samo nabrajam prve s reda koji su mi pali na pamet).... ma pozdravljam te...

    avatar

    22.06.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  • što bi te lagao?

    je bas je bilo prasine i oko thompsona i oko njih. ali mene tzo ne dira previse. da i jas am slusao tod thomsona ali nisam neki njegov obozavatelj. nisam bio ni na jedno koncertu. nisam neki ni ljubitelj bijelog dugmeta. cak i znam nekoliko pjesama i super su, ali ne slussam ih jednostavno. tko voli neka slusa i mene se ne tice zbilja ni malo. a sto se tice thompsonovih pjesama dalo bi se diskutirati, no dobro... ne sekira me ni on ni njegovo hrvatstvo ni njegova vjera. da je bio tu za vrijeme rata i sto su radili tamo u dalm,atinskom zaledju... zbilja ims kidam kapu, stvarno su heroji ipo. cijeli taj njegov kraj. za ove dugmase ni ne znam. ala pisem gluposti. odo ja spavat!

    avatar

    23.06.2005. (00:14)    -   -   -   -  

  • Juliere

    daleko sam od svih nasih (ne)politickih dogadjanja, ali samo mogu reci da imam negdje nekakvu kasetu (ne CD, nego kasetu) BD i znam da ima pjesama koje mi se svidjaju i koje su napisane prije cijelog onog nasilja sto se dogodilo na nasim prostorima... o Thompsonu ne znam bas nista. velika NULA... a sto reci o medijima. posao im je da sve to razvicu, a po ovome zakljucujem da su odlicno obavili svoj posao... u politiku se ne mijesam... pozdrav... ps ipak vise volim Olivera

    avatar

    23.06.2005. (00:18)    -   -   -   -  

  • maja

    gle, što se tiče bijelog dugmeta sam odabir datuma koncerata jasno govori da žele nešto poručiti. ali mene to nije briga. uz neke pjesme bijelog dugmeta sam odrasla, ona okupljanja uz gitaru uz obavezan repertoar njihov, kasnije mi je dečko svirao gitaru i posebno volio "sve će to mila moja" i "te noć kad umrem"...jednostavno, previše su bili prisutni u mojem životu da bih ovo sinoć propustila. ali više ne bih ni na jedan koncert njihov otišla, a sigurna sam da će ih biti još. to je bio moj tribute to b.d., i priča završena. a tompson - priča za sebe. nekad mi je drag čovjek, nekad bih ga zašamarala...

    avatar

    23.06.2005. (08:41)    -   -   -   -  

  • Trica

    Osobno ne volim predrasude, etiketiranja i politiziranja koja idu pod ruku s nečijim stvaralaštvom. Pjesme se slušaju i slušat će se zato jer ljudima pašu, jer su različite, baš kao i ljudi sami. Nekad je čitanje između redova doista nepotrebno :)

    avatar

    23.06.2005. (09:40)    -   -   -   -  

  • jurop

    Kao prvo evo da te upozorim da si kontra vlastitog prvog paragrafa u drugom upotrijebila jednu tuđicu ("ex") :)) a što se ostataka tiče ja moram reći vlastito mišljenje...Malo mi je već dosta toga da se posao svakoga i djelovanje svakoga danas promatra kroz prizmu onoga gdje je bio za vrijeme rata...Po tom tipu lustracije 90% ljudi ne bi moglo nikada višre ništa raditi jer u jednom trenutku rata nisu ostali u svom gradu niti su digli glas protiv ratnih razaranja...A što se političkih konotacvaij oba koncerta tiče mislim da ti usporedba ne stoji...Koliko sam ja mogao razumjeti tvoj post kao što se tomsona proglašavalo pjevačem desnice tako bi BD bilo od ljevice, a još budući vuče na jugonostalgiju dalo bi se protumačiti da ljevice teži obnovi jugoslavije...Znam da to nisi mislila ali bi zlonammjernici to tako mogli protumačiti...Osobno nisam bio ni na jednom koncertu...tomsonova s poljuda sam odgledao na TV-u i iako sam znao većinu pjesama i pjevao ih moram reći da su oni dalkeo od domoljubnih...One su čisto nacionalističe u nekim trenutcima šovinističke i ksenofobne pa čak i rasističke (sjeti se samo "bjelih lica" koje upotrebljava i njegov kum Škoro). Velika je razlika izmđu domoljublja ili patriotizma koji označava ljubav prema domovinu uz istovremeno poštovanje drugih od nacionalizma kojem se ljubav prema domovini određuje kroz mržnju spram drugih (nacija, država, političkih ili društvenih skupina)... A reći da tomsonovi koncerti nisu tada imali političke konotacije bilo bi ravno izjavi da je čondić na splitskoj rivi u gandijevskoj maniri pozivao na poboljšanje stanhja hrv. branitelja. E pa nije Čondić i njegova klika pozivali su na rušenje legalno izabrane vlasti, izazivanje nereda i uvođenje izvanrednog stanja a Thompson je bio njihova medijska emanacija prihvatljiva svekolikom neobrazovanom hrvatskom puku... I još sao za kraj o "par 15godišnjaka u ustaškim kapama"...bojim se da ih nije bilo par a li i da je reci kome to treba? Ukoliko si gledala jučer komemoraciju iz brezovice nisi vidjela (ja barem nisam) niti jednog starog partizana u uniformi a kamoli da je uniformu nosio njihov podmladak, a kod jazovke također jučer ih je nažalost bilo u ustaškim uniformama...Mislim da to govori sve...Ne ću ti se ispričavati za duljinu komentara ali hoću ukoliko sam te uvrijedio nekom rečenicom jer mi to nije bila namjera!

    avatar

    23.06.2005. (10:14)    -   -   -   -  

  • Čekanje...

    hm.. malo mi cudna ova usporedba.. al dobro.. a Thompson ima politickih aludiranaj puuuuno pjesama.. a repertoar mu zan silom prilika jako dobro.. sro se tice novog lista, mislis da se neki list desnije orjentacije ne bi okomio na dugme sto se uopce usudjuju usred zagreba pjevat "ravna ti je jugoslavija"...

    avatar

    23.06.2005. (10:18)    -   -   -   -  

  • Let me know...

    Pročitaj blog od Petre i vidjet ćeš da ih je dosta išlo na koncert samo zbog pjesama Dugmeta i ničega više..., a naravno da je bilo i onih drugih...Jučer sam baš slušala na TV-u da su Bosanski mediji proglasili koncert u Sarajevu događajem desetljeća!? E; pa to mi je smiješno i žalosno..., možda glazbeni događaj desetljeća..., ali je žalosno ako od svih inih događaja u politici i kulturi, ovaj je najbitniji....Pusa

    avatar

    23.06.2005. (11:00)    -   -   -   -  

  • KOKI

    znaš kaj? mene baš briga ak se nekom ne sviđa to kaj ja slušam..i da, svakako si u pravu, to je postalo pravo pomodarstvo, jer moja kćer od 13 godina je s tatom išla na koncert, a nije još bila niti u planu kad su oni svirali...ali to je baš cool, biti na takvom "mega" spektaklu...pa kud svi tud i ćelavi Mujo:):):):)

    avatar

    23.06.2005. (11:10)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    Bijelo dugme ne volim, ali njihove pjesme smatram potpuno benignim. Thompson je sasvim druga priča. Čudi me da ne primjećuješ o čemu on pjeva. On u pjesmi Geni kameni kaže: "Loša bila četr'es'peta, rasula nas preko svijeta". Dakle, lošom godinom smatra onu kada su u Europi pobijeđeni nacizam i fašizam, a ratni zločinci, jadni, morali se razbježati po svijetu (Španjolskoj, Argentini, Australiji...). U istoj pjesmi kaže: "Plave krvi, bijela lica, rađaju se nova dica". Ovo je bila Hitlerova i Pavelićeva retorika, ne mogu vjerovati da to nisi primjetila!? I nemoj mi reći da ne znaš kojim povikom započinje pjesmu "Čavoglave"! Također, Thompson je priznao da je pjevao pjesmu o "Jasenovcu i Gradiški Staroj", zašto si ti i dalje sumnjičava u vezi s tim? Što se glazbe tiče, to je već stvar ukusa, iako je zloupotreba Gotovca evidentan kič. Ali to je, u usporedbi s onim što sam gore naveo, sasvim nebitno.

    avatar

    23.06.2005. (11:14)    -   -   -   -  

  • pastoralni kupus

    osim sveopće histerije mislim da usporedba ne stoji. jer kao što si rekla, BD-u bi se mogle imputirati političke konotacije, a tompson ih je sam priznavao te je i više nego evidentno da je jedini cilj BD-a ovim koncertima golema zarada para, a da je T htio utjecati na politiku. u svemu ostalom se slažem s juropom i promatračom, da se ne ponavljam bezveze. p.s. niti jedne, ali niti jedne, petokrake, titovke, pionirske marame i ostale ikonografije na tom koncertu nije bilo, pa niti dva tri zamaskirana petnaestogodišnjaka. vidla sam samo jednog chea na nekom tipu...

    avatar

    23.06.2005. (12:00)    -   -   -   -  

  • ž žč

    avatar

    23.06.2005. (12:04)    -   -   -   -  

  • Ĺ˝M!

    pa i ja sam govorila o thompsonovim pjesmama! ovo za njegove vrijednosti, to je ok, ali pjesme, uf uf. frulice, bek vokali koji se deru..brr :)

    avatar

    23.06.2005. (12:24)    -   -   -   -  

učitavam...