Komentari

okopromatraca.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Brutala

    ma jad sine moj, cesi, slovaci, ako nades dobrog gosta drzi ga se, znan ja u dide kako je, talijane ima vec 15 godina, predobre ljude. Sami za svoju drzavu kazu sta juznije to tuznije. Sad je izasa i onaj zakon o kategorizaciji sta ako jednu godinu neces iznamljivat gubis kategorizaciju. ma jad drzave, a di su ovi sta uopce ne prijavljuju goste, nego 20 ceha u istoj sobi.

    avatar

    20.06.2005. (13:02)    -   -   -   -  

  • brandnewgirl

    Ja za par nedelja idem u Crnu goru na more, ali za svaki slučaj nosim pasoš. Možda svratim do lepe vaše, da proverim ovo što si pisao:)) Inače, tekst se sa malim razlikama, može odnositi i na letovanje u Crnoj gori, i na odnos crnogoraca prema turistima koji ih posećuju. Stom ogromnom razlikom naravno, što Hrvatsko i Crnogorsko primorje ne mogu da se porede ni u najluđim snovima :(

    avatar

    20.06.2005. (13:44)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    @brandnewgirl: ne vjerujem da ćeš imati ikakvih problema, nekako se mi ipak uspijevamo suzdržati! :)) Želim ti da se lijepo provedeš! Pošalji razglednicu!

    avatar

    20.06.2005. (14:01)    -   -   -   -  

  • Bigi

    Odličan post!!!

    avatar

    20.06.2005. (15:58)    -   -   -   -  

  • nostalgièni srbin

    ma ja bih najradije letovao u tom mediteranu kakav je nekad bio, sa lavandom, prošekom, nadrndanim konobarima i plastičnim stolicama, po mogućstvu na nekom zabitom ostrvu, no se bojim postratovskih smarača. ovo ostalo imaš gde god hoćeš.

    avatar

    21.06.2005. (10:14)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    @ nostalgični srbin: zaista ne znam što bih ti savjetovao. Mnogi Srbi su ljetovali ovdje i dobro se proveli, bez ikakvih problema. S druge strane, jedna budala je dovoljna da ti upropasti cijeli odmor. Ipak, nisam čuo da se negdje dogodio neki takav međunacionalni incident. Više se tu radi o međusobnoj podozrivosti i nepovjerenju, a vjerujem da nikome nije ugodno odmor provesti u takvom raspoloženju. A što se tiče zabitog otoka, imaš mogućnost ljetovati na jadranskim svjetionicima: opskrbiš se tjednim namirnicama, nikoga ne vidiš, ne čuješ i samo uživaš...

    avatar

    21.06.2005. (11:16)    -   -   -   -  

  • trill

    To je kad bi naši ljudi htjlei i ovce i novce uz što manje posla i brige. Nema dugo gledala sam reportažu iz Dubrovnika, gdje se stanari Straduna žale i pišu peticiju protiv rada kafića duže od 11 sati. Smeta ih buka. Hmmm...ili drugi primjer, u Crvenoj Luki sam tražila sladoled u trgovini i psotala predmet čuđenja..."ma di ćeš gospa sladoled dobiti, pa nije još sezona", a bio je već debelo 6 mjesec..neće mi se više nabrajati, ima toga previše :))

    avatar

    21.06.2005. (12:58)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Vidjeh kakva su turistička mjesta u Španjolskoj i Grčkoj pa mislim da, što se tiče izvornosti Mediterana, još nismo skroz izgubljen slučaj. Ali biti ćemo uskoro ukoliko se nastavi ovako rapidna apartmanizacija i betonizacija obale bez glave i repa. Grozno. To zaslužuje post i od mene, pa ne bih sad previše duljio. Što se tiče ponude, tu grdno zaostajemo. Mi prodajemo hotelski sobu i prenakrcanu plažu. Malo ogranizacije ne bi škodilo. Ne možemo se žaliti da turisti niš ne troše sve dok nemaju gdje i na što potrošiti. Lijepo si odradio i stereotipove.

    avatar

    21.06.2005. (13:13)    -   -   -   -  

  • mirisni blog

    ma strašno je to kod nas.imamo toliko mogučnosti da budemo prebogata zemlja što se tiče turizma,a mi stalno u minusu..i još ništa ne činimo po pitanju oraganizacije.Što se tiče gay barova,diskača i ostalog stvarno ih ima premalo..A bitno da se svi radovi rade preko ljeta..da,da to ne tjera turiste,ali par gayova bi ih otjeralo u drugu zemlju.Ma nema nitko pametan da vodi ovu zemlju.Na žalost i da turisti žele nešto potrošiti nemaju gdje,jer kao što kažeš,preko ljeta neki diskaći i lokali imaju vrlo kratko radno vrijeme.Tko nam je kriv kad se ne borimo da bude bolje..:=)

    avatar

    21.06.2005. (13:31)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    @ Trill: siguran sam da je svatko od nas doživio neko slično iskustvo! @ Rock: jedva čekam da tu temu obradiš na svoj način! @theja: kakvo nam je stanje u industriji i poljoprivredi, turizam je još mila majka!

    avatar

    21.06.2005. (15:42)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    e jebem ti, već sam se navikla da nema novog posta pa te i ne posetih do sad - mal' nisam pala u nesvest kad sam videla novi naslov !! :) Nego, ja od 1998 uglavnom letujem u HR ... pretežno Istra, prošle godine sam se "odvažila" i otišla na Hvar ... do sad nisam imala problema ali, let's face it, za mlade željne zabave ume da bude dosadno. Mislim da bi HR trebala da odredi nekoliko party regija pa ko voli nek izvoli! BTW, letujem i u ovim drugim zemljama koje si spomenuo Turska, Grčka i mogu ti reći, tamo je sve stvarno podređeno turistima, za svakog ima ponešto - od dece veličine 30 cm, preko penzića do partijanera .. tamo nema šanse da odeš ni u neku selendru a da nema neki ultra-mega-na-tri-sprata disco .. mislim da će HR morati mnogo da poradi na tome ... ah valjda će jednom shvatiti da se i na tome zgrću novci? :)

    avatar

    22.06.2005. (02:39)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    @Domaćica: apsolutno si u pravu glede posebnih regija za party, elitni i obiteljski turizam. Na primjeru Zrća vidiš da je kod nas teško napraviti dobru stvar i takvom je održavati, a kamoli poboljšavati. Prevladavaju sitni interesi i općenita neosviještenost, a najviše mentalitet "zaradi što više uz što manje truda". Osim možda u Istri, gdje nisu baš neke plaže, ali zato ima najviše sadržaja. I da, potrudit ću se da me više ne prati glas ljenčine! :)

    avatar

    22.06.2005. (12:49)    -   -   -   -  

  • pegy

    Prvo, ja sam s mora pa nemam taj osjećaj strašne potrebe za trk na more kad ga svaki dan gledam s balkona. :)) Zato su mi ponekad kontinentalci smješni. :)) Možda sam i ja njima kad sam na snijegu presretna kao malo dijete. :)) Nisam ni ja oduševljena hrvatskim turizmom. Prije svega, jer se mnogi žele na brzinu obogatiti. Drugo, moramo imati ponudu ne samo kreveta, nego i svega ostaloga, a ne nuditi španjolski pršut ili poljske jabuke. Inače, u šibenskom zaleđu ima i porušenih i devastiranih i hrvatskih kuća. Iz prve ruke ti mogu reći da je starina moga oca sada sve samo ne kuća. I da NEMAMO pravo na obnovu, za razliku od nekih. Ne, nismo sami devastirali kuću, ako se to pitaš. Što se tiče klijentele koja nas posjećuje, pa uglavnom je to i istina. Nisu svi takvi, normalno. Ali npr. na Krku domaće stanovništvo po noći mora dežurati jer im turisti (sigurno ne Talijani :)) kradu krompir i drugo što se da pojesti. :)) I što da onda mislimo? :)) Iskreno, radije bih kulturnog turista koji ostavi koji euro, nego nekog drugačijeg. No, to je valjda cijena koju moramo platiti.

    avatar

    23.06.2005. (23:09)    -   -   -   -  

  • Oko promatrača

    @pegy: očekivao sam da su hrvatske kuće, 10 godina nakon Oluje, već obnovljene, ali, eto, ti me svojim primjerom pobijaš. Isprike na mom neznanju! U svakom slučaju, pogled na spaljene kuće, čije god bile, nije ugodan. Sramotno je da se ne vrši obnova, ne samo zbog turizma, naravno. Međutim, znam da ja ne bih želio ljetovati u zemlji gdje su ratne rane tako vidljive. Osim obnove, trebamo puno više poraditi na ponudi za turiste. Zaista je šteta imati ovakve mogućnosti za pobrati novce, a ne iskoristiti ih maksimalno.

    avatar

    24.06.2005. (08:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    Naša (tj. tatina) kuća nikad neće ni biti obnovljena od strane države. Jer, ona se tretira kao «vikendica». S obzirom da u vrijeme rata u njoj nitko nije živio, jer su mu roditelji bili umrli. To što je u nju ulagano od malih plaćica nema veze, kao što nema veze ni da nam je sve, ali baš SVE iz nje pokradeno. Od štokova, šaltera, vrata, prozora. Još se koristila i kao wc za lokalno stanovništvo. No, nije spaljena. Žalosti me kad se Srbima koji se neće vratiti u Hrvatsku obnavljaju kuće samo da bi ih prodali, a nama koji smo ovdje – ni kune. Ona spaljena srpska sela u zaleđu Zadra i Šibenika sam vidjela i ja i mogu reći da me to JAKO žalosti. Jer, to raditi kome god je grozno i primitivno. I žao mi je da se to dogodilo. Za turizam, ja bih isto da «poberemo lovu», samo ipak ne po svaku cijenu. Mislim da bi obnoviti i općenito urediti državu trebalo neovisno o turistima. I da bi sami sebi trebali biti važniji. A kad počnemo cijeniti sebe, mislim da će nas i drugi cijeniti više.

    avatar

    24.06.2005. (20:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...