srijeda, 20.09.2006.

Letu Štuke

Dakle, za početak, skupilo se dosta raje.. Una, Hansova prijateljica iz Splita i ja smo nadobudno dosle u Aquarius tam iza 9 (poučeni iskustvom sa Ede koji je bio počeo u minut točno) al od koncerta naravno nis do 10.. I još su se njih dvije zapricale i popušile mjesto u prvim redovima.. Moram priznati da do jučerašnjeg koncerta nisam ni čula sve njihove pjesme već par nekih koje se vrte po našim radio stanicama, al jučer su me ugodno iznenadili!
Za neznalice, Sarajevska grupa 'Letu štuke' nastala je još tam 1986. godine kad su se četiri sarajevska srednjoškolca dosjetila nešto pjevušit valjda po podrumima. Od prve postave ostao je samo Dino Šaran, autor svih tekstova na albumu i većine muzike. Inače, Dino je napisao par albuma za Crvenu jabuku, neke pjesme za Karana i malog Nižetića i pjesmu za našu Sevku nacionale! Pa si sad vi mislite kak Letu Štuke zapravo zvuče.. Nekak mi se čini da malo bacaju na punk malo na rock a nađe se i etna (i to poprilično).
Tekstovi su pak posebna priča. Skoro pa su im sve pjesme ljubavne (il ih bar možete tak shvatit). Imaju i čak cijeli priručnik za zavođenje skriven u nekoliko pjesama, npr. «što na kavu zoveš mene kada nemaš samljevene» vam očito poručuje da sameljete kavu prije nego smsnete significant othera jer inače nebu dobro, zatim o odredištu vašeg daita Štuke preporučuju: «mjesto gdje samo ljubav miriše u zraku» a kad dođe do najbitijeg dijela izlaska tj. večere, bitan nutricionistički savjet koji vam Štuke daju free of charge je «proteini, ugljikohidrati nikako zajedno».. A ako tu zeznete i vaš other vas bešćutno ostavi jer niste upoznati sa osnovnim dijetološkim pravilom, uvijek možete u disco jer tamo «curice skaču i žvakaće žvaču» pa zavođenje ispočetka!
Uglavno, dečki su si dali truda, otprašili sve pjesme (mislim, nije to ni baš neki problem kad imaš 14 pjesama) i meni izgledali iznenađeno činjenicom da je koncert rasprodan! Goste su stvarno dobro izabrali, Alen Marin je bio poprilično dobar a Edo Maajka je definitivno uzavreo atmosferu (ali njemu pišemo mali minus, jer kadga je Šaran zvao na bis, nije ga bilo, valjda je otišo u napravit obračun u novootvorenu birtiju).
Sve što još mogu reći je ako vam padne pod ruku cd, preslušajte ga, iskreni su, svidjet će vam se! Ja već šetam sa svojim u discmannu..
wave Katarina

- 12:42 - Kokokokokodaaaak (0) - Snesi na papir - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.