Derzina i Trenkova kuhinja

četvrtak, 06.09.2007.

Mala pomoć u kužini #3: Kako napraviti čokoladne ukrase ili trake za ukrašavanje torti i kolača

Treba vam:
masni papir (za pečenje)
škare
posudica za topljenje čokolade
čokolada
maslac
mlijeko
vrećice za zimnicu

TRAKE:

Izrežite 2 trake masnog papira 3-4 centimetra šire nego želite da bude traka čokolade i dugačke po želji (ali ne predugačke).
u posudici u mikrovalnoj ili na pari otopite čokoladu, možete dodati i kockicu maslaca ili žlicu mlijeka da lakše otopite smjesu. Kad ste dobili lijepu, glatku otopljenu smjesu malo je ohladite uz miješanje i u širokom mlazu nalijte na jednu traku masnog papira. Odmah to pokrijte drugom trakom i rukom nježno razmažite čokoladu u ujednačeno široku traku između dva papira. Stavite na hladno do upotrebe.

Ove trake su odlična ideja za omatanje torte kad vam se ne da puno mutiti i trackati po okomitoj strani torte. Čokoladnu traku samo izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu par minuta i onda odlijepite papir s jedne strane i nježno prislanjajući zalijepite traku na tortu, pa skinite papir s druge strane. Ako baš želite, po čokoladnoj traci sad možete šarati rastopljenom čokoladom druge boje (crno na bijelom, bijelo na crnom) ili jestivim bojama ili uz pomoć rastopljene čokolade lijepiti jestive perlice ili ukrase.

UKRASI:

Rastopite čokoladu i stavite je još toplu u kut vrećice za zimnicu. Gornji dio vrećice zafrčite, a na donjem izrežite sitnu rupicu kroz koju možete istiskivati čokoladu na masni papir. ukrasi mogu biti slova, kolutići, cvjetići ili bilo kakve perverzije koje znate nacrtati (ili vam ih netko drugi nacrta na "krivoj strani" masnog papira pa vi samo pratite crtež). kad se ukrasi ohlade, odnosno čokolada ponovo stvrdne (može u hladnjaku) skidajte ih pažljivo sa papira i lijepite na kolače ili drugo željeno mjesto.

Sretno!
- 13:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.