Derzina i Trenkova kuhinja

četvrtak, 06.09.2007.

Začinjeni kolač od mrkvice

Dakle, kako spraviti začinjeni kolač s mrkvicom - tražili ste, cičali i molili (posebno ti, ti... znaš koja si ;-)) - pa eto vam ga sad!

za jedan prosječan protvan ili jedan kalup za kruh (ili možda kuglof :) treba vam:

150 g brašna (pola graham, pola obično)
2 žličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
1 žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica zdrobljenih klinčića (to je 5-6 klinčića zdrobljenih u mužaru s malo kristal šećera da se lakše usitni)
šaka grožđica
200 g mrkve, sitno naribane
naribana kora jedne naranče i njen sok iscjeđen nakon ribanja
100 g margarina (ili maslaca/biljne masti po volji)
100 g smeđeg šećera (ma može i bijeli)
2 velika jajca

dakle postupak:
Stavite da se grije pećnica na 180°

U prvoj zdjeli izmiksajte maslac sa šećerom da se zapjeni pa onda dodajte uz miksanje jedno po jedno jaje da se lijepo umiksa.

U drugoj zdjeli izmješajte brašno, sve začine, sol i prašak za pecivo pa mješavinu izmješajte sa onom iz prve zdjele.

Naribajte sitno mrkvice, dodajte narančinu koru i sok i šaku grožđica i sve izmješajte sa ostalim sastojcima.

namažite maslacem posudu za pečenje i kuhinjskom špatulom (ili žlicom) rasporedite smjesu u posudu. zagladite.

Ubacite posudu u pećnicu i, ovisno o osabranoj posudi za pečenje, pričekajte 30 - 60 minuta da se ispeče. Probajte zabadanjem čačkalice u kolač je li pečen (ako je suha onda jest).

Malo ohladite i navalite.


Dobar tek!
- 13:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se