Derzina i Trenkova kuhinja

srijeda, 27.12.2006.

Losos u umaku od bijelog vina sa zelenim rezancima

U ove dane prejedavanja, purica, mlinaca i sarme, evo jedno laganije jelo. Losos obožavam u svim varijantama, mogao bi se gušiti u lagano dimljenome. Spada mi u sam top svih jela.

Za ovo jelo vam treba jedan odrezak svježeg lososa(cca 20 kn što nije pretjerano, ima ga u Metrou ili velikim Konzumima), a dovoljan je za 2-3 osobe.
Odrezak očistite od kože i svih kostiju, narežete, točnije raskomadate na sitne komade i prepržite ga na maslinovom ulju.
Dok se losos peče nasjeckajte sitno češnjak i nožem kapare pretvorite u kašu. Kada je losos pečen (nikako ne smije biti previše), ne skidajući s vatre dodajte češnjak. Miješajte da se češnjak ne bi zagorio. Nakon pola minute (da se malo smanji intenzivan okus češnjaka) stavite isjeckane kapare i odmah zatim deci vrhnja za kuhanje i deci bijelog vina. Ostavite još jedno 6-7 minuta na laganoj vatri.

U tanjur stavite kuhane široke zelene rezance, umak i sjeckani peršinov list preko toga.

I gotovo. Iako bi ovo po PSu spadalo u predjela može se poslužiti kao večera. I to izuzetna večera, dovoljno dobra da zadivite osobu suprotnog spola kojeg ste pozvali :). Pa onda vino, pa svijeće, jooj uživio sam se u blagdanski ugođaj...

- 13:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.