Derzina i Trenkova kuhinja

petak, 17.11.2006.

Riža na mlijeku

Ovaj recept stavljam po želji Cicibambule. Spada u stvarno lagane.

Zaželite li se laganog obroka za doručak ili večeru, možete napraviti rižu na mlijeku.
Za uvod jedna legenda o riži. Naime, postanak nunchaka se veže uz rižu. Seljaci (japanski, korejski, kineski?) su tukli rižu s dvije palice spojene konopom radi odvajanja zrna od ostatka. To je poslužilo, po legendi, kao ideja za izradu hladnog oružja. U doba kad je u Japanu zabranjeno nošenje vatrenog oružja i mačeva, nunchake su se proširile i preko Bruce Leea preživjele do današnjeg doba.

A sada jelo:
stavite u lonac mlijeko, rižu i šećer. Kuhajte uz miješanje dok se riža ne skuha. Ako tokom kuhanja riža popije sve mlijeko, slobodno ga dodajte. Na kraju, kada je kuhano, obično dodam kakao. Ili cimet, ili vanili šećer. Kako volite. Kuhano jelo ostavite desetak minuta prije posluživanja.
- 11:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se