Derzina i Trenkova kuhinja

ponedjeljak, 06.11.2006.

Bombay potato

Jedan recept koji nije uobičajen kod nas, ali vrlo jednostavan. Sudeći po dosadašnjim komentarima, neko vrijeme ću ovdje stavljati samo jela koja se izuzetno lako rade :). Doduše ovaj recept bi se dao zakomplicirati, dati u nekoliko varijanti uz savjete kako se može napraviti da uz okus i vizualno savršeno izgleda. Ali kako sam naveo gore, probati ću pisati što jednostavnije.

Do ovog recepta sam došao slučajno kada su mi rođaci iz Engleske poslali začine uključujući mješavinu začina za Bombay potato. U stvari to je kuhani krumpir u začinjenom paradajz umaku.

Originalni recept ide: skuhaju se manji krumpiri u ljusci i ogule se. U tavi (ili ako pripremate pred gostima uzmite wok) stavite ulje i prepržite luk i češnjak. Dodajte istočne začine koje imate pri ruci: chili, curry, garam masalu, đumbir u prahu, kurkumu (onaj žuti začin, turmeric), mustard, cimeta ili jednostavno chili + curry + garam masalu (i curry i garam masala su mješavine začina, sadrže ostale, pa će konačnica biti slična). Na sve to stavite pelate paradajza isjeckane na kockice (ili jednostavno paradajz sos), miješajte 2-3 minute, dodajte skuhani krumpir i lagano miješajte slijedećih 7-8 minuta. Za kraj popaprite. Jela koja potječu iz Indije trebaju vući na ljuto.

Ako nemate ili ne volite te začine uzmite klasične mediteranske. S istom idejom ćete dobiti dva totalno različita okusa :).
Poslužite uz neko pečenje, najbolje piletinu da se naglasi indijski štih.

Kad vam dolaze gosti probajte napraviti nešto što im je novo, vjerojatno će im biti drago.

- 16:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se