..ufff...=(...šus iz matiše...

e,da...javljam se ja nakon podosta vremena...
to se događa kad se sve ide učit zadnji tjedan...
jučer sam odgovarala 6 predmeta...rolleyes
nažalost matematiku nisam ispravila...imam šusa...cry

ugl.teško mi je palo...jer mi je to prvi put u životu odkad idem u školu da imam jedan...tuzan
najgore od svega je to što sam matematiku ipak naučila...znam rješavati zadatke i znam formule..ali,pisali smo...a to mi je slabija strana...no
i nisam stigla sve riješiti..
plač,deračina,urlikanje,histeriziranje...sve...ali zabadaf...
ubila bi se od jada,očaja i žalosti...bang
padam u predblagdansku depresiju...cry
nažalost...rolleyes

hvala bogu...starci su mi razumni pa me tješe da ću ja to ispraviti,da sve bu okej i te spike...moji iz razreda koji su već navikli na šuse isto tako,vele: pa to je samo polugodište...al jbg...meni je to katastrofa...no

al ok...blagdani buju mi tak vjerojatno u kurcu pa je to samo još dodatno pospješilo taj osjećaj...rolleyes

a da...vele svi...ma bude bolje...
da bude...Kad na Vrbi Zasvrbi!!!!...lud

i tak...nemam inspiracije...sve mi je glupo i tmurno...jbg...
pa vam svima šaljem velike pozdrave!!!

ak ne napišem post za Božić,
svima želim sve najbolje i Sretan Božić!...
uživajte,lijepo se odmorite,najedite,napijte i kaj već god želite!...

pozdravljam vas...

Image Hosted by ImageShack.us





21.12.2007. u 15:43 | Broj komentara 12 | Print | # | ^

<< Arhiva >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da/ne

...aBaUt Mi...

Dizajn by: RizL@ i sTrUdL@

..nejm:.dunja
..niknejm:.dunjči,dun-dun..
..boRn:.19.05.1991..
..ejđ:.17 i pol..
..from:.pregRada..
..skul:.sš pRegrada 3.razred..
..smjeR:.fizioteRapeut..
..femily:.staRi,stara,sisteR..

Image Hosted by ImageShack.us


..aj lajk..

*obitelj..
*pRijatelje..
*sunce..
*more..
*capuccino..
*bijeli ronhill..
*muziku (rock)..
*svoj mp3..
*svoj mobač..
*svoje marte i starke..
*kremice za lice..
*pepija (moj kunić)..
*voće..
*snijeg..
*božić..
*vesele ljude..

Image Hosted by ImageShack.us


..aj dont lajk..

*kišu..
*noć..
*svađe..
*tugu..
*jednu osobu..
*narodnjake..
*dvoličnost..
*školu..
*učiti..

Image Hosted by ImageShack.us




..Slušam..

Led Zeppelin
Metallica
Bob Marley
Bob Dylan
Jimi Hendrix
Eric Clapton
Deep Purple
The Beatles
The Doors
Rolling Stones
Guns "n" Roses
Hladno Pivo
RHCP
Zabranjeno pušenje
Santana
Dire Straits
John Lennon

Image Hosted by ImageShack.us


...čitam...

Srednja Škola pRegrada =)
Beatlesica14
Grga
rocket queen
Don't worry be hippy
atebAzile:)
Iva
sHe3nA =)
zagorka
maRija =)
Wicked girL
staRa koka
Succubus kRijesnica

Image Hosted by ImageShack.us


Kome je dosadno neka mi se javi na:

lightmyfire991@yahoo.com
ili ceppelinka@hotmail.com
ili ICQ: 193-337-155

bit će mi drago... ;o)
ak se javite... ;o)
yes



...peppeRsi..


Red Hot Chili Peppers su jedna od grupa najprepoznatljivijeg zvuka, koja objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove – rock, funk, punk, rap i postoje preko dvadeset godina. Grupa je mijenjala nekoliko postava, a od samog početka članovi grupe su samo Michael Balzary, poznatiji kao Flea, na bas gitari, te pjevač Anthony Kiedis. U posljednjoj postavi su i bubnjar Chad Smith i karizmatični John Frusciante - ujedno i najbolja kombinacija uz stalni dvojac.

Kiedis je odnedavno autor zanimljive i provokativne knjige "Ožiljci" (u originalu "Scar Tissue" prema istoimenoj pjesmi s albuma "Californication"), koja govori o njegovom životu i odrastanju - s voljenom majkom, ocem krijumčarom i preprodavačem droga na razuzdanoj holivudskoj sceni sedamdesetih godina, o njegovim ljubavima te o počecima RHCP-a i njihovom putu prema uspjehu, na kojem su izgubili originalnog gitaristu Hillela Slovaka, koji je umro od predoziranja heroinom, što je nekoliko puta zamalo stajalo života i samog Kiedisa, i drugim bitnim točkama njergova života. Isti problemi pratili su i Johna Frusciantea, po nekima najboljeg živućeg rock gitarista, koji je s Peppersima snimio četiri studijska albuma ("Mother’s Milk", "Blood Sugar Sex Magik", "Californication", "By the Way"), a Kiedis se na mnogim mjestima u već spomenutoj knjizi prisjeća njihovih zajedničkih pustolovina i kreativnih trenutaka. Knjiga obiluje pričama s turneja, susretima s drugim poznatim osobama te mnogim zanimljivim detaljima iz svijeta glazbene industrije, ispričanim iz prve ruke. Također, bitna strana Kiedisove priče jest njegovo odvikavanje od droge, koje je trajalo praktički koliko postoji i sama grupa, da bi, nakon konačnog otriježnjenja, napisao ovu intimnu ispovijest "Ožiljci", koja je u Americi objavljena u jesen 2004, povodom dvadesete godišnjice postojanja grupe Red Hot Chili Peppers. Kiedis je polovicu svog života proveo u grupi, koja je tako postala dio njegove svakodnevice, a njeni ostali članovi njegovi najbliži prijatelji. Kiedisu je u pripremi knjige za izdavanje pomogao novinar i pisac Larry Sloman, koji je, između drugih brojnih radova o američkoj rock sceni, napisao i knjigu o Bobu Dylanu. Fanovi bi trebali ovo izdanje obavezno imati na svojim policama obavezne literature.

Red Hot Chili Peppers nastaju 1983. (ispočetka su se zvali Tony Flow And The Miracuously Majestic Masters Of Mayhem) kada počinju i sa prvim nastupima po losangeleskim klubovima. Prvotna postava uključivala je Anthonyja, Flea na basu, Hillela na gitari i Jacka Ironsa, iz Hillelovog i Fleainog prvog benda Anthyms (kasnije What Is This) za bubnjevima. Prvi album "Red Hot Chili Peppers" producirao im je Andy Gill, gitarist Gang Of Four, za drugi album "Freaky Styley" unajmilimi su kralja funka - Georga Clintona, no nijedan album nije postigao značajniji komercijalni uspjeh.

Nenadana smrt Hillela Slovaka od posljedica predoziranja heroinom jako je potresla sve članove benda, a pogotovo Anthonyja koji je i sam više puta opasno visio o tankoj niti koja ga je dijelila od smrti. Uzgred rečeno, u 24. godini odlazi na prvo u nizu odvikavanja koja od tada postaju dio njegove svakodnevnice, no pomogli nisu ni odlasci u izolirane predjele Mexica kao niti duhovno prosvjetljenje kod Dalaj Lame. Anthony se uvijek iznova vraćao drogi, a njegov opasan hobi nemalo je puta dovodio u pitanje i egzistenciju benda.

Uskoro na mjesto gitariste dolazi tada 17-godišnji John Frusciante s kojim 1989. snimaju album "Mother's Milk" (posvećuju ga tragično preminulom Hillelu Slovaku) s kojim i počinje njihov put ka svjetskoj slavi. Negdje u isto vrijeme Jacka Ironsa zamjenjuje Chad Smith koji ostaje u bendu sve do danas. 1991. izdaju "Blood Sugar Sex Magik" u kojem vrlo vješto spajaju funk i rock, a pjesma koja ih je vinula na sam vrh bila je "Under The Bridge" - priča o nadvožnjaku ispod kojeg se Anthony nekada drogirao s kriminalcima, ujedno i oda njegovom gradu, Los Angelesu. Nakon izlaska albuma kreću na veliku turneju zajedno sa Smashing Pumpkins, Pearl Jamom i Nirvanom, postaju jedan od najvažnijih bendova devedesetih i po prvi puta pune stadione širom svijeta.

Neposredno prije početka australske turneje iste godine, iz benda odlazi John Frusciante koji više nije mogao kontrolirati svoju ovisnost o heroinu, a bend se nakon velikog uspjeha ponovo nalazi u jakoj silaznoj putanji. Frusciantea mijenja Dave Navarro iz netom rasformiranih Jane's Addiction i ostaje s Peppersima punih sedam godina u kojima uspjevaju izdati tek jedan (čak i po Flei i Anthonyju) prosječan album "One Hot Minute".

Bilo je jasno da im nedostaje Frusciante i da kemija jednostavno ne postoji ako baš ta četiri čovjeka ne sviraju zajedno. Izliječeni Fruscinate vraća se u bend 1999. na Fleinu inicijativu - "Ako se John ne vrati ja napuštam bend". Njegov povratak ujedno označava i prekretnicu u povijesti Red Hot Chili Peppersa. Kod Frusciantea burna i loša prošlost ostala je zapisana na njegovom tijelu - brojne opekline i ožiljci vidljivi su po rukama i ramenima. Sam kaže da kad pogleda u neku svoju stariju sliku, kad je bio scary mršav i još vlasnik vlastitih zubi, ne prepoznaje tu osobu.

Ponovno okupljanje ovjekovječeno je najprodavanijim albumom u njihovoj burnoj karijeri i ogromnom medijskom halabukom. Zbog populariziranog posljednjeg dijela karijere recimo samo ukratko da se "Californication" prodao u 13 milijuna primjeraka u godinu dana, te pridonio daljnjem rastu popularnosti, dok je album "By The Way" dokazao da su Red Hot Chili Peppersi opravdano jedan od najvećih bendova današnjice. Dvostruki "Live in Hyde Park" je prigodni dokument koji zorno prikazuje snagu ove neobične četvorke dok kroče po samom na vrhu svjetske glazbene scene.

Današnji intervju prikazuju sasvim drugačije, zrelije ljude od onih nekadašnjih otkačenih freaky klinaca:

Frusciante - Za razliku od Anthonyja i Flea, ja se ne furam na spiritualno i duhovno. Da bih razvio pozitivnu energiju, dovoljna mi je jedna gitara i usporedba moje prijašnje bijedne egzistencije s mojom sadašnjom.
Flea - Droga nam ne predstavlja više ništa. Ok, povremeno zapalim koji joint. No ako ga nemam, nije kraj svijeta, ja evo više ne pijem ni alkohol. Meditiram svaki dan, budući da mi je važno da rastem i razvijam se kao čovjek, što se tada ponovno odražava u našoj glazbi. Svakodnevna borba s problemima samo me jača.
Chad - Mmh... što da kažem. Meni je hladno light pivo zakon, he-he...
Anthony - Razlika između postave iz 1991. godine za vrijeme albuma "Blood Sugar Sex Magik" i današnje postave ne postoji, jedina je promjena ta da smo odrasliji i zreliji, s mnogo više optimizma, volje za zdravim i ugodnim životom uz stalno stvaranje glazbe. Preporođeni? Itekako! Brinem se o sebi mnogo više. Bude trenutaka kada mi dođe da sve zaribam. Ali ne učinim to.

By the way...

- prije nego što su počeli raditi sa Rickom Rubinom, koji im je i danas stalni producent, 1984. prvi album su napravili sa producentom Andy Gillom (Gang of Four). Nisu bili njime zadovoljni, pa su obavili "veliku nuždu" u kutiju od pizze i dostavili mu je na kućnu adresu.
- Flea se pojavljuje u šest filmova, a Anthony se također pojavljuje u filmovima "Point Break" i "Less than Zero".
- Album "Automatic Writing" kojeg Frusciante potpisuje imenom Ataxia, radio je skupa sa Joe Lallyem iz grupe Fugazi koji su, kaže, njegov najdraži bend na svijetu.
- "From The Sounds Inside" je album koji je Frusciante 2001. pustio samo za za fanove na besplatan download. Na njegovoj internet stranici Johnfrusciante.com u sekciji Demos još uvijek možete skinuti taj album.
- Na svakom od tri rasprodana londonska koncerta održana u Hyde Parku 19., 20. i 25. lipnja 2004. imali su oko 100.000 gledatelja...

Red Hot Chili Peppers su za 08. svibnja 2006. najavili izlazak devetog studijskog, ali ovoga puta duplog, albuma "Stadium Arcadium". Isti će početkom travnja biti najavljen singlom "Dani California".

Postava
Anthony Kiedis: vokal
Michael Balzary Flea: bas
Chad Smith: bubnjevi
John Frusciante: gitara

...SvAsHtArA...

Jim Morrison (Melbourne, Florida, 8. prosinca 1943. - Pariz, 3. srpnja 1971.), američki pjevač, legendarni vođa "Doorsa

Jim Morrison

Pravo ime - James Douglas Morrison
Sin admirala SAD ratne mornarice George Stephena Morrisona i Clare Clark Morrison.
Kao dijete, 1947. svjedoči prometnoj nesreći u pustinji u Novom Meksiku. Umislio je da je duša mrtvog indijanca ušla u njega, te da ga vodi kroz život. To ga uvjerenje neće napustiti do smrti, čak u pjesmi "Peace Frog" s albuma "Morrison hotel" opisuje to iskustvo.
Završio je školu George Washinton u Alexandriji (Virginia)u lipnju 1961. godine. U kolovozu iste godine vojska prebacuje Admirala i njegova familiju u južnu Kaliforniju. Jim Morrison je otišao živjeti kod bake i djeda u Clearwater (Florida) gdje je pohađao St. Petersburg Junior College. Kasnije se prebacio na državno sveučilište u Floridi koje je pohađao imeđu 1962.-1963. godine. U siječnju 1964. odlazi u južnu Kaliforniju. Tamo studira kinematografiju na UCLA-u i upoznaje klavijaturista Raya Manzareka. Manzarek je tada svirao u blues grupi "Rick and the Ravens". Budući da je Manzarek bio oduševljen Morrisonovm pjesmom "Moonlight Drive" njih dvoje formiraju Doorse. Pridružuje im se na bubnjevima John Densmore, a na njegov nagovor mjesto gitariste dobiva Robbie Krieger. Nakon što je 1965. godine završio studij Morrison je započeo voditi boemski život u Venice Beachu kraj Los Angelesa. Zbog prehrambenog režima od malo hrane i mnogo LSDa, nekad puniji Morrison je do 1966. godine zadobio svoj izgled prepoznatljiv s fotografija tzv. "kristova poza"(slika na dnu), koja se nalazi na albumu "The Best of" i snimljena je 1966. godine.
Morrison nije znao svirati niti jedan instrument, ali je pridonosio komponiranju tako što bi već u "glavi" imao melodiju za svoj tekst. Osim što je bio pjevač The Doorsa, bio je autor nekoliko knjiga poezije, dokumentaraca,kratkog filma i ranog muzičkog video spota za pjesmu "The Unknown Soldier".

Smrt
Oko smrti legendarnog Morrisona saplelo se nekoliko priča. Njegova djevojka Pamela ispričala je kako su boravili u njihovu stanu, te da se Jim otišao okupati, no kad je ona ušla u kupaonicu našla ga je mrtvog u kadi.
Nakon dvadeset godina progovorio je i Jimov prijatelj, fotograf Alen Roney, koji je prijavio Morrisonovu smrt pod njegovim pravim imenom Douglas, kako ga ne bi mogli odmah dovesti u vezu sa slavnim "Kraljem guštera". On je bio taj koji je organizirao i njegov tajni pogreb kojemu je nazočilo samo pet ljudi. Roney tvrdi da je Jim Morrison umro od prekomjerne doze heroina i da je posljednja tri dana proveo "fiksajući" se sa svojom djevojkom.
Pokopan je na groblju Pere-Lachaise u Parizu. Tamo se nalaze grobovi Molierea, filozofa Abelarda, umjetnika Marcela Prousta, Chopina, Oscara Wildea, Maxa Ernsta itd.

Kad su Jimovi prijatelji u Americi saznali za njegovu smrt isprva u nju nisu mogli povjerovati. Ray Manzarek je prvi iznio teoriju kako je Jim odglumio smrt da bi se u anonimnosti posvetio književnosti. To je potaknulo mnoge druge priče, pa su se čak javili neki svjedoci koji su Jima navodno vidjeli živog u Africi. Cijelom misteriju pomogao je i potajni pokop Jimovih posmrtnih ostataka na pariškom groblju Pere Lachaise. Ipak, teorije o "odglumljenoj smrti" su najvjerojatnije neutemeljene i uglavnom se javljaju kod ljudi koji u kratkom životu učine velika djela. Ostao je jedna od najvećih rock legendi svih vremena


Image Hosted by ImageShack.us


...ima toga josh...yes
ali ovo je dosta zasad...
za kraj,meni najljepša i najtužnija
pjesma,obožavam tu pjesmu,prekrasna je....kiss



...John Lennon-Imagine...

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one.


Image Hosted by ImageShack.us

Dizajn by: RizL@ i sTrUdL@