31.08.2006., četvrtak

...AVE TEBI, LEGIJO JUDEJSKA!...109

- Samo da ste vidjeli kakav to bijaše sraz, plemeniti Abidone! Tri metra daleko odbacio je Asmodej Lehi Manuela, a da mu se ni jedna kost nije slomila. Tek kada je silom kaosa ponizio Kaldejca, prevrnuo ga i napunio mu usta ilirskom zemljom, tek tada je u njemu izazvao srdžbu koja je potisnula svaki razum i logiku rasuđivanja. Kada je ustao onako bijesan držeći mač visoko, meso mu se na rukama raspucalo do kostiju. Ja sam za to vrijeme stajao postrani okovan debelim lancima, siguran da će Asmodej biti pobjednik, misleći da ljudski stvor ne može pobijediti nebesku silu. Znao sam da će Asmodej za mene tražiti otkupninu i da ću biti na porugu Malom nebeskom vijeću, gdje će nebeski tribun, poput tribuna u rimskom Senatu reći: "Zašto anđeo luta podnožjem i upliće se u sudbine ljudi? Smije li službenik nebeske države zapovijedati vjetrovima i morskim valovima?" I već sam se vidio kako posramljen stojim u prljavoj haljini mojega prijestupa, a onda je taj Lehi Manuel izgovorio četiri slova, zamahnuo mačem i odbacio Asmodeja na planinu Bihor. Letio je demon poput odapete strijele, no tada Lehi više nije imao niti jedne cijele kosti u svom tijelu. Na krilima svoje volje došao je do vitezova Judejske legije, tri dana je lebdio iznad vrata smrti, i opet je Asmodej izgubio bitku. Da je provukao kroz vrata smrti Lehi Manuela, morao bi provući i cijelu Judejsku legiju, a to je i za tako moćnog duha preveliki zalogaj. Lehi Manuelu sam se odužio tako što sam mu pomogao da ode do vode Dunava. Hladna voda je učvrstila njegove kosti i od tog vremena ide iz pobjede u pobjedu.
- Zar ti nisam rekao, sine Gami, da će taj mali goluždravi dječak sa obale rijeke Jordan, biti junak svojega vremena, a k tome i prorok? Drugo je to što u ova vremena proroci više nisu poželjne osobe. Satana se smije proročkom daru i ovako govori:
- Hopa, hopa, moja je cijela Europa i obje Azije, iza Azije i Sjever i Jug, i Novi svijet koji je još zastrt velom tajne; moja je i daleka zemlja gdje obitavaju divljaci; moja je prašuma puna divljih zvijeri, a ljudožderi su moja vojska, jer proždirući se između sebe čiste lice zemlje! Mojoj vlasti na planetu Zemlji nitko ne može sagledati kraja! U prah se vraća svaki živi stvor, a diže se iz praha samo zato da bi se u prah vratio. Sjajna zamisao. Ljudskim srcima vladam moćnim sredstvom - strahom.

- 21:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.08.2006., srijeda

...AVE TEBI, LEGIJO JUDEJSKA!...108

Anđeo Gamalijel stajao je uz bijelo jedro rimske galije. Povjetarac sa istoka mrsio mu je zlatnu kosu, dok je gledao Lehi Manuela kako se igra s brodićima od papirusa, a on sam bijaše Gamalijelu velika igračka, no bio je ljubimac njegovog duhovnog oca Abidona, zbog svoje smjelosti. Stoga je Gamalijel bio odgovoran za Lehija o kojem bi se Abidon ponekad raspitivao.
- Sine Gami, obilaziš li još Zemlju? Jesi li skoro vidio Lehi Manuela, dičnog junaka rimskog carstva? Pripovijedaj mi što radi junak i čime je zaokupljen!?
- Časni Abidone, generalu nebeske vojske, taj vaš ljubimac Lehi Manuel, ili kako ga Rimljani zovu Marcijan Jula, potpuno je sumanut čovjek. Mačem je nasrnuo na demona Asmodeja i natjerao ga da odstupi. Iskoristio je tajni znak od četiri slova i razbio demonske legije nad starom planinom Balkan. Demoni su bili odbačeni sve do planine Bihor, gdje prebivaju krstareći noću na krilima šišmiša prokletom zemljom Transilvanijom. Na svojim kožnim krilima klize kroz Panonsku niziju duž velike rijeke, koju zovu Dunav, no na ilirsku stranu ne mogu preletjeti, jer im se oprže krila. To je zemlja Lehi Manuela i Strahimira Oreba, koji potisnuše neprijatelja iz ovih krajeva da se više nikada ne vrate na sapima svojih konja.
Abidona je obradovalo to što je čuo o svom ljubimcu, ali s nevjericom priupita: - Zar golim mačem na demona Asmodeja? Zar se ljudska sila može boriti sa nebeskom silom?

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2006., utorak

...AVE TEBI, LEGIJO JUDEJSKA!...107

I sada eto, islužena stara kljusina ide u dični Rim po svoj otpust iz službe; ide po svoju nagradu koja će, najvjerojatnije, biti tapšanje po leđima i obećanja, obećanja, obećanja; mnogo retorike u luksuznom omotu. Zar nije carica Mesalina najgore gadosti i opačine caru Klaudiju prikazala kao ljudske vrline, dostojne grčkih bogova s Olimpa? Zar rimska aristokracija išta drugo radi osim što ručice namače u ružinoj vodici i masira svoje tijelo mažući ga orijentalnim melemima? Zar mlade djevojke ne oponašaju u hodu samu boginju Afroditu? Zar mladići ne stavljaju lovorov vijenac na glavu misleći da su sinovi bogova Apolona; zar ne voze svoje dvokolice objesno prevrčući robu ubogih trgovaca na tržnicama; zar se ne ističu u ratu i u trijumfu pred očima rimskog puka?
Razmišljam poput čangrizavog starca zaboravljajući da sam i sam to sve radio zbog žena, zlata i zemaljske slave. Zapravo sam u svojoj oholosti nosio luč demonu Asmodeju. Pa zašto mi se onda suprotstavio i šta će njemu moj život? Zar zato da mu vodim legije demona kao što sam vodio legiju Judejsku? Za trideset i pet godina služenja Rimu nikada nisam osjetio gorčinu poraza ni robovske lance na svojim rukama. O, Fortuno, boginjo moja, nemoj me sada sažvakati i pljunuti kao nepotrebnog! Sjeti se prošlih dana kada smo u trijumfu koračali jedno uz drugo!

- 23:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.08.2006., ponedjeljak

RIBA...ALI DOSTA ČUDNA...

Dragi moji blogeri ovaj vikend imao sam zaista čudan ulov...

ničim izazvan i več tako reći na završetku ovogodišnje morske sezone

ulovio sam zbilja jedan čudan ulov...ako netko zna kako se zove ova riba

neka se slobodno javi...

Priča ide ovako...

......šečući uz samu obalu primjetio sam nešto što mi je u prvi tren
izgledalo kao nekakva najlon vrečica....

Image Hosted by ImageShack.us

malo sam zastao i pogledao malo bolje i onda sam shvatio da je to nekakva
riba kakvu do tada nisam nikad vidio...izgledalo je da se je zaglavila između dva kamena
i da se nemože osloboditi...

Image Hosted by ImageShack.us

također sam primjetio da je tu čudnu ribu nešto gadno zagrizlo i to nekoliko puta...
onda sam pretražio okolinu u potrazi za nekakvom granom pomoću koje bi ribu mogao izvući na obalu...i nakon duže potrage jer je plaža stvarno super čista napokon sam pronašao jednu granćicu i evo je riba je vani...

Image Hosted by ImageShack.us

i gadna ozljeda blizu vrata ili glave....

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

za divno čudo riba je pokazivala znakove života pomoću dugačke leđne peraje i
pomoču škrga....

Image Hosted by ImageShack.us

nakon neočekivanog fotografiranja riba je opet završila u vodi i čak se je nakon
nekoliko sekundi "pravilno" poravnala (prije toga plivala je boćno op.ur.)

Image Hosted by ImageShack.us

AKO NETKO IMA BILO KAKVU IDEJU KOJA BI TO RIBA MOGLA BITI NEKA OSTAVI
INFORMACIJU U KOMENTARIMA...

NAJLJEPŠI POZDRAV ŠALJE VAM VRTLAR_I_KNJIŽEVNIK



- 16:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

24.08.2006., četvrtak

...AVE TEBI, LEGIJO JUDEJSKA!...106

ČAROLIJE LJUBAVI I MISTERIJ SMRTI
Sredozemno more bilo je plaho valovito. Već nekoliko dana puhao je suhi pustinjski vjetar sa istoka stvarajući umjerene valove. Lehi Manuel je sjedio na goloj dasci praveći lađice od starih svitaka papirusa. Bio je vješt u pravljenju tih igračaka koje bi vezao lanenim koncem namotanim na klupko da ne otplove, a onda bi vještim pokretima bacao u more i promatrao kako se mala brodica bori sa valovima da ju ne potope.
- Takav je moj život - razmišljao je Lehi - čarolije ljubavi smjenjuje misterij smrti. Ljudska krv teče i uzalud natapa ovu zemlju koja rađa gorkim zemaljskim plodovima, a čovjek se ipak ne odriče ni čarolije ljubavi, ni misterije smrti. Svojim rukama miluje tijelo voljene žene kao da ga sam oblikuje u glini, vodi ljubavnu igru prosipajući svoje sjeme u utrobu ili van nje. U ljubavi kao i u ratu čovjek se služi svim lukavstvima; žene postaju bludnice zbog muških stvorova; države vode ratove zbog žena, a novac i zlato su lijepak koji spaja sve to u jedno klupko života koje se kotrlja čas pustinjom, čas morem, čas zelenom livadom. Nije u pravu filozof Zenon kada sve svodi na etiku i na poredak; na strogi red. Život je više od stoičke filozofije koja propovijeda trpljenje i junačko podnošenje tog trpljenja. Trideset i pet godina držim mač u službi Rima. I šta sam stekao na maču osim ožiljaka i prolazne ljudske slave? Kuda me odvela moja lakomislena priroda, moja vrela faraonska krv pomiješana s kaldejskom krvi? Šta mi vrijedi staro porijeklo kad me u Rimu drže najobičnijim heleniziranim Židovom, ti mekoputi Rimljani rasklimane imperije? Učvrstio sam granicu na Dunavu, što u Senatu nisu ni spomenuli; vodio sam legiju Judejsku preko Bizanta i potisnuo divlja plemena na drugu stranu Karpata; u Varni, na Crnome moru, dao sam podići rimsku utvrdu kao zadnju točku carstva; vodio sam legiju Judejsku protiv Sirijaca i Parta, a broj onih koji padoše od mog mača nikada neću saznati. Kada noću ružno sanjam, na mene se svaljuju legije mrtvaca, a onda se budim sav u znoju. Pitam se što bi se sa mnom dogodilo da sam vodio neki drugi život, odabrao neki mirni život zanat ili se bavio trgovinom kao časni Lemuel?
- 20:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.08.2006., srijeda

RUŽA

Image Hosted by ImageShack.us
- 01:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.08.2006., subota

Image Hosted by ImageShack.us
- 10:14 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.08.2006., petak

ruža

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 17:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

17.08.2006., četvrtak

malo osvježenje

Image Hosted by ImageShack.us
- 21:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

16.08.2006., srijeda

KRISTALI, MASLAČCI...I

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

RUŽA

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 23:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2006., utorak

RAJSKA DJEVO KRALJICE HRVATA

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 10:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

14.08.2006., ponedjeljak

ruža

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 23:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

RUŽA

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 12:33 - Komentari (7) - Isprintaj - #

12.08.2006., subota

za blizanke Miju i Lanu

kako nas je naša dobra >M.H.SVABICA obavjestila
o koncertu koji će barem malo nastojati pomoći
da ove drage curice imaju barem šansu prohodati
ja se nadam da će jednog dana same moći prošetati
po Pulskoj areni i same se diviti tom velebnom zdanju...
ako ste u okolici Pule svakako probajte navratiti tamo 17.8.
na koncert a više informacija o tome možete pronaći na blogu od drage blogerice Ivane

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 22:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.08.2006., petak

Image Hosted by ImageShack.us
- 14:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

sunce

Image Hosted by ImageShack.us
- 12:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

CRVENA RUŽA

Image Hosted by ImageShack.us
- 11:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.08.2006., četvrtak

dinamo-arsenal 0:3

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 01:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2006., srijeda

dinamo-arsenal pogled sa sjevera

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

- 14:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

08.08.2006., utorak

sunce i more

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 15:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

05.08.2006., subota

DRAGI MOJI BLOGERI SRETAN NAM DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 21:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

04.08.2006., petak

fotke s ATP Studena Croatia open...

evo dragi moji blogeri slijedećih dana objavljivati ću fotke s mora iz raznih situacija...

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 17:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.08.2006., četvrtak

ljetni odmor je prošao...

... dragi moji blogeri ljetni odmor je prošao i ponovno sam u Zagrebu

polako vam donosim fotke s ljetovanja


Image Hosted by ImageShack.us
- 12:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

apologija za svakodnevnu uporabu...



Get Firefox!

Royalty Free Images



Image Hosted by ImageShack.us
jedan red ruža...jedan red literature

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Josip Rogin vrtlar i književnik
Rodio se u staroj kuriji
grofova Zrinskih 01.02.1947.
godine u selu Zrinščina.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Srednju školu
završio je u Sesvetama.
Bio je dugogodišnji
suradnik "Sesvetskih novina",
objavljivao je članke o
hortikulturi, eseje i humoreske.
Autor je objavio
stručne monografije
Image Hosted by ImageShack.us
"Ruža kraljica cvijeća" i
"Knjigu o ružama".
Image Hosted by ImageShack.us
Autor je knjiga
"Musa Čvarak vadi domovnicu",
"Moda i modeli"
"Kraljica Astrida" i
"Anđeo i slike vremena".
Image Hosted by ImageShack.us
Piše standardnim i
kajkavskim jezikom.
Image Hosted by ImageShack.us
Za dramski program
Radio-Zagreba snimljene
su mu i izvedene komedije
Image Hosted by ImageShack.us
"Snoboki", "Gosti",
"Roman stolječa",
"Evac i Adamica", "Federbarica
Gratofil - prodavačica ljubičica",
"Ostavinska rasprava
Bartola Škanjca" i dr.
Image Hosted by ImageShack.us
Živi i radi u mjestu Dumovec
gdje se bavi uzgojem i
kreiranjem novih sorti ruža...
Image Hosted by ImageShack.us
do sada to mu je
uspjelo osam puta
ali pokušaji se nastavljaju...
Image Hosted by ImageShack.us
...vicevi...

Image Hosted by ImageShack.us
ako mi natko hoče pisati
može to ućiniti na
starinski način
Image Hosted by ImageShack.us
pod adresu je
dovoljno upisati
Image Hosted by ImageShack.us
Josip Rogin
Dumovec
Sesvetski Kraljevec

Image Hosted by ImageShack.us
...na svako tim putem
dobiveno pismo,razglednicu
odgovoriti ću na ovom blogu...
Image Hosted by ImageShack.us
copy right iliti dozvola za kopiranje
Image Hosted by ImageShack.us
svi djelovi bloga plod su mojeg rada
Image Hosted by ImageShack.us
osim fotki
njih je izradio moj "tonto"
(vidjeti negdje u postevima,
onim ispočetka),
Image Hosted by ImageShack.us
u principu
on vam dozvoljava korištenje
tih fotki u nekomercijalne svrhe,
Image Hosted by ImageShack.us
ako bi ipak vi te fotke komercijalizirali
ugradite i njega u cijenu...
ljudi ste dogovoriti će te se...
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us