Slušajte SIGNATURU !

utorak , 12.09.2017.




Prije nešto više od godinu dana ukinuto je "Jutro na trećem", emisija koju je na 3.programu Hrvatskog radija vrlo kvalitetno uređivao i vodio Ivica Prtenjača.
Mislim da je to velika šteta i da je za tu emisiju trebalo naći mjesta u tada uvedenoj novoj programskoj shemi.

Ta emisija zamijenjena je s nekoliko novih emisija specijaliziranih za pojedina područja.
Jedna od njih je SIGNATURA, emisija posvećena književnosti koju vrlo kvalitetno vodi i uređuje Lidija Lacko Vidulić, emitira se utorkom od 08:45 do 09:30 a čini mi se da je zaobilazi pozornost medija i javnosti pa eto mene da pokušam to bar malo nadoknaditi.

Dio kulturne javnosti opravdano je bio nezadovoljan ukidanjem Prtenjačine emisije ali mislim da se nova nepravda radi ako se kao oblik protesta protiv tog ukidanja ignorira postojanje i izbjegava izražavanje podrške jednoj novoj i kvalitetnoj emisiji, koja se trudi pratiti sva najvažnija aktualna književna događanja, u kojoj se emitiraju razgovori s piscima, urednicima, prevoditeljima, kritičarima, književnim povjesničarima i teoretičarima i u kojoj se kvalitetno prati recentna književna produkcija.

Uostalom, priliku da to provjerite imate svakog utorka, od 08:45 do 09:30, na 3.programu Hrvatskog radija, kad se emitira SIGNATURA.







<< Arhiva >>