NOVO: Sylvain Prudhomme : "Veliki" (Vuković&Runjić, 2017.)

ponedjeljak , 18.09.2017.



SYLVAIN PRUDHOMME
"Veliki"

Nakladnik: Vuković & Runjić
Prijevod: Ursula Burger
08/2017.
meki uvez
Cijena: 99.00 kn

Riječ izdavača



Roman "Veliki" Sylvaina Prudhommea časopis Lire proglasio je knjigom godine, a ovjenčan je i nagradama Georges Brassens, Prix Climax, Musique et Litterature i Prix de la Porte Doree.


Veliki su Couto, Atchutchi, Tundu, Miguelinho, Djon, Serifo, Dulce i drugi članovi grupe Super Mama Djombo, čije su pjesme nastajale sedamdesetih, u vrijeme borbe za neovisnost Gvineje Bisau.

Godina je 2012., politička situacija ponovno je napeta. Sprema se vojni puč, a gitarist Couto doznaje da je umrla Dulce, njegova prva ljubav i pjevačica njihova nekad slavnog benda. Večer se spušta nad ulice što bruje životom, a Couto luta od bara do bara prisjećajući se žene koju je volio, ustanka protiv Portugalaca i godina kada je nastupao diljem svijeta svirajući glazbu nošenu elanom netom izvojevane slobode.

Dok pucnjevi odjekuju gradom najavljujći još jedan politički prevrat, nekadašnja postava benda okuplja se s nakanom da održi koncert u počast Dulci i prohujalom vremenu nade.

Sylvain Prudhomme rođen je 1979. na jugu Francuske. Nakon djetinjstva provedenog u Africi (Kamerun, Niger, Burundi, Mauricijus), u Parizu studira i predaje književnost. Objavio je romane "Les matinies d’Hercule" (2007), "L’affaire Furtif" (2010), "Tanganyika Project" (2010), "Ld, avaitditBahi" (2012), "Veliki Ligende" (2016).



Izvor: Moderna Vremena Info

<< Arhiva >>