NOVO: Oliver Jukić "Revanche" (Funditus, 2017.)

utorak , 22.08.2017.

Oliver Jukić
"Revanche"

roman
izd. Funditus
Cijena: 100,00 kuna
Broj stranica: 160 stranica
Uvez: meki, šivani
Godina izdavanja: 2017.
Visina: 20,5 cm

Riječ izdavača"Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce" (Mt 6, 19-21) Vrijedi li i obrnuto? Nakon više od četrdeset godina Prohaska se radi ostavinske rasprave vraća u rodno mjesto, iz kojega je odveden kao petogodišnjak poslije očeve smrti i majčine hospitalizacije. Idiličan gradić S. pod kolovoškom omarom za praškog mešetara Prohasku, ljubitelja nogometa i dobrog piva, postaje mjesto suočavanja s prešućenom stranom obiteljske povijesti, poprište održavanja revanchea dvaju lokalnih nogometnih rivala te mizanscena borbe za prevlast, gramzivosti, razarajućih strasti i bešćutnosti, koji poput sjene Prohasku slijede u, do tog ljeta 1919, izbjegnutu obiteljsku sudbinu.

Roman smješten na početak 20. stoljeća pisan je u maniri klasika književnosti, stil je čitak, koncizan, po uzoru na pisce na kojima je autor i odrastao, a traganje za prošlošću i identitetom utkani su u cijeli roman.

Oliver Jukić autor je knjige "Sudačka nadoknada" i pobjednik natječaja za satiričku priču Dana Slavka Kolara 2016. u Čazmi<< Arhiva >>