11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

petak , 07.04.2017.




Jedanaesti Balkanski anarhistički sajam knjiga održat će se u Zagrebu od 7. do 9. 4. 2017. u AKC Medika, Pierottijeva 11.

Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici, pa će anarhisti iz SAD-a govoriti o otporu u eri Trumpa. Biti će prikazan film "Huligladni" o pobuni u Bosni i Hercegovini te njenim odjecima, a održat će se i dvije panel diskusije o skvotiranju i migraciji.

Tijekom sva tri dana sajma biti će postavljena izložba Vlade Marteka pod nazivom "Zatočena umjetnost".
Naravno, tijekom sva tri dana sajma biti će dostupno na stotine antiautoritarnih i anarhističkih naslova, a na sajmu sudjeluju kolektivi i inicijative iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Italije, Grčke, Makedonije, Austrije, Čilea, SAD-a, Rumunjske, Velike Britanije...

Ovogodišnji Anarhistički sajam knjiga (trinaesti po redu) u Zagrebu održava se kao 11. Balkanski anarhistički sajam knjiga (BASK) koji se svake godine održava u drugom gradu od 2003. godine. BASK okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane.

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Detalje programa pogledajte ovdje: http://ask-zagreb.org/program.htm



<< Arhiva >>